Out There We Are One

hujan...hujan...hujan...

hujan yang turun bagaikan mutiara...bla...bla...bla...aku dah lupa lirik lagu sudirman tu. hehehhe...aku br aje plan nak kuar g alam sentral nak beli baju batik, skali hujan turun daa :-w sok ari khamis, wajib pakai baju batik. baju yg aku ada sekarang nie pun dah x rupa mcm bj batik. rabak tahap tapir gunung semanggol! maybe kerap sgt basuh guna mesin kot, tu yg lusuh smcm.
minggu dpn 2 boss aku x de. sorang naik pangkat & sorang lg cuti 2 minggu g umrah. so, merdeka la aku seketika. hehehee...merdeka pun keje tetap byk. keje aku nie x kan selesai. aku pun dah rs bosan ngan keje aku nie. tp dah tanggungjawab, so...kena la laksana dgn penuh komitmen even kadang2 smpi nak pecah kepala hotak aku nie. tu lum kira biji mata aku yg rs nak tsembul ngadap pc dr pg ke ptg...ptg ke mlm. penat2 aku keje kat opis nie pun aku payah nak tido awal. paling awal pun kul 12 mlm. paling lewat pun kul 2 pg. cuma skali tu aku x tido langsung coz hang out ngan member layan wayang midnite smpi ke pg terus g keje. giler seh aku time tu...rs mcm ade benda tcucuk masuk telinga kanan kuar telinga kiri. nasib baik aku normal lg shingga skrg. hahahahaha...
skrg time lunch, tp aku x de mood nak kuar mkn (sbnrnye dah kering...hihihihi). so...lepak aje ler opis nie. lg pun hujan kan skrg, malas aku nak kuar mn2. maybe mlm karang kot aku beli baju batik tu.
by hook or by crook, aku kena beli gak baju batik tu ari nie gak coz sok aku kena pakai. bkn ape, sok ade org lapor diri kat opis aku & aku yg incharge. so, kena la tunjuk contoh yg baik kepada staff br nie. pekerja cemerlang katakan. hihihi...
smlm HQ ade kol aku pasal kelulusan pkhidmatan aku. yes! yes! yes! lps nie buleh la aku isi borang tukar keje ke johor. dah 10 thn aku tinggalkan johor. so, dah tiba ms nye aku bkhidmat utk negeri kelahiran ku ini. JOHORean tetap WORLD sokmo :D dr kecil smpi besar nie aku asyik pindah randah. dr johor pindah ke selangor, pastu tukar ke penang, pindah lak kat negeri sembilan, pastu patah balik johor, aku lak tcampak kat kl...pastu selangor shingga skrg nie. mcm2 ragam org aku dah tgk sehh... paling sengkek pun ms aku lepak kl dl. tu 1st time aku tinggalkan famili lps spm. pernah aku makan roti kosong aje. kongsi ngan member lg tu. tu mmg dah tahap sangap giler tu. tp sumenye dah berubah. skrg keje aku asyik melantak aje smpi berat aku btambah smpi 10kg. hahahha....skrg aku nak maintain aje even aku still melantak lg. maklum la...keje gomen nie makan free aje memanjang. asal ade meeting aje mesti ade makan. dah ler bilik meeting sblh port aku. mn la aku x tahan godaan bau makanan yg menusuk lubang idung aku nie. hahaha...
citer pasal makanan, aku windu laksa johor sehhhh...time raya br dpt rs. tu pun kalo ayah aku rajin buat. hehehhe....raya thn nie mesti sonok giler coz dpt braya kat umah br. thn nie giliran ayah aku lak wat open house utk sedara mara yg ada kat johor & singapore. mcm biasa ler...aku jd tukang runner. hihihihi...x sabo aku nak beraya ngan aimin. ingat nak belikan aimin baju melayu kaler olen coz aku pun nak wat kaler olen lor. last aku beli baju melayu...lebih 5 thn yg lalu. thn nie kena beli coz saiz badan aku dah naik sehhhh...
ok la...aku pun x tau nak bebel ape. nanti aku citer topik lain lak. nanti bosan lak kalo pjg bjela aku citer kat sini. hihihihi...adios amigos :-h

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com