Out There We Are One

smlm yang mbosankan...

aku paling x suka time cuti coz tu adalah saat yang mbosankan sbb aku x tau nak wat pe kat umah. ikutkan nak dtg keje, skali boss x bg takut byk sgt aku dpt duit OT. hihihihi....member² opis sume blk kg. maklum ler...kg masing² dekat aje. adik aku lak keje. dah aku sorang² kat umah. kalo ade isteri kan best. hahahaha...
t/hari tu aku plan nak kuar coz cuaca ari tu agak panas. aku rs skrg mmg musim panas kot. mcm biasa aku g makan kat kedai....aku dah lupa lak nama kedai tu. aku mkn ayam kampung goreng masak...aku pun x tau masak ape, tp best la. yg x best nasi dah naik 20sen! lps mkn...aku terus pecut (x de la laju sgt....) ke alam sentral. tujuan aku ke sana adalah sbb dah x de tujuan. so....jln2 aje la smpi kaki aku letih. mula² jln2 kat alam sentral, pastu g kat sacc, pastu g pkns, pastu patah blk sacc...terus ke alam sentral blk. bl dah byk bjln...perut pun lapo. singgah jap kedai roti...aku pun lupa nama kedai roti tu. hihihi....aku beli 2 roti burger! lapor sehhhhh even aku mmg tgh sengkek bln nie. lps mkn aku samb pjlnan aku yg ntah ape² ntah tu.
ms jln2 tu singgah jap kedai abang den wahab. nak tanya pasal tempahan baju raya. rm150-rm200 diorang caj. mangai! buleh tahan mahal gak. maklum la...dah lebih 5 thn aku x beli baju melayu nie. so, plan thn nie nak beli spasang memandangkan thn nie braya kat umah br. hehehehe....yg penting kena tempah sbulan sblm posa. mmmmm...kena bjimat dr skrg nie :P
pastu ms jln²...maka lalu la aku dpn butik pengantin. peh! lawa siot baju pengantin tu. kaler maroon lak tu....mmg cun design tu. alahai...bl la aku nak merasa. asyik tgk sdara mara & kengkawan aje pakai. hihihihi...
jln punya jln...jam dah kul 5 ptg. maknanye dah 5 jam aku bjln tanpa henti (kecuali time smbhyg ler....). aku pun memecut motor aku pulang ke umah. jln kaki dah 5 jam. pastu nak g umah aku kena naik tangga 5 tingkat. sabo aje la...smpi aje blk terus aku layan tv...ade citer doraemon. layan aje la....drpd tido lewat ptg nie leh wat giler.
mlm tu...berita Tun kuar UMNO! terus aku tukar channel lain. bosan seh ngan politik nie. kerajaan ke pembangkang ke...sume sm aje. masing² pentingkan politik & diri sendiri drpd kebajikan rakyat. x sia² aku x mengundi thn nie. 4-5 thn akan dtg kalo x de perubahan gak, aku ttp x kan mengundi! bl nasi dah jd bubur, br la melayu nak sedar...br la melayu nak buka mata. haktui!!!!!
tgh aku melayan kebosanan...ade org call :D hihihi...tsenyum aku seketika. tp kejap aje coz mcm moody aje. x pe la....penat sgt kot agaknye. cuaca mlm tu smakin panas smpi bpeluh aku dbuatnye even kipas dah laju tahan cipan. mlm tu aku tido awl skit dlm kul 12 coz dah bosan.....zZzZzZz I-)

5 comments:

  1. kaki jln gak k0 nih ekk??
    Aku lau x d ehal atau tujuan..x de makna aku nk jln2.lelagi sorg2 penat taw.

    Tp pnh gak aku jln2 sorg2...sbb aku dah bosan tahap cipan jugak..N masa tuh terasa sgt m0 mkn KFC hahah..igt nk c0ll jer tp rerasa mcm nk sh0ping brg mekap plak..s0 aku p jerla..eh pjgnye citer =))

    ReplyDelete
  2. lain buat karangan 350 patah perkataan ek cyg :P

    ReplyDelete
  3. smlm ku sangat sronok dan hepi :x d kelilingi sahabat2 alam maya ku :x mekaseh kpda sume sahabat alam mayaku :x :|

    ReplyDelete
  4. is~ape k0 ckp :-?? pesal aku x paham =))


    fira~sudahla >:P x pangigl akak p0n..x salam akak p0n..sumbunk >:P

    ReplyDelete
  5. sha ~ ko x paham ek? aku pun x paham. hahahahaha =)) :))

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com