Out There We Are One

XPDC Gunung Ledang

kul 4am aku smpi shah alam sehhhhh....nasib baik MU menang. berbaloi aku pakai jersi MU dr Gunung Ledang ke Shah Alam. hehehehe...aku bkn nak citer pasal MU. aku nak cite pasal XPDC aku & kengkawan aku ke Gunung Ledang pada 10-11 Mei 2008. atas semangat yg mbara, jumaat tu aku turun JB baik bas Transnasioanal. dsbbkan beli tiket last minute, aku gerak dr KL. kalo x, lepas opis hour leh aku gerak dr shah alam aje. x pe la....yg penting aku smpi JB. thanx KM & Wisha coz jemput YB yg sorang nie. siap belanja tu. tetamu mestilah dilayan dengan baik, tul x? hahahaha....thanx gak buat shakma coz sudi menumpangkan aku bmalam dirumahnya sambil ditemani kucingnya. hehehehhe....nasib baik aku suka kucing :D
ms kuar mkn ngan diorang, aku dapat tau ramai yg tarik diri. hampeh tul? aku rs nak jentik aje idung sorang2 yg x jd join. nasib baik aku nie seorang yg penyabar. :D mandi pun mandi la....even frust giler coz plan nak bcamping kat gunung ledang x jadi. huhuhuhuu...
sabtu t/hari Muzz & Abe jemput aku. thanx beb...nie la rutin idup aku...asyik tumpang aje memanjang tmasuklah menumpang kasih. hahahhaa...pjalananan dr JB ke Tangkak mengambil masa...aku x ingat coz aku dah tido dalam kete. hehehe...otw ke Tangkak sempat gak bshopping kat The Store coz budak2 ppuan nie nak beli barang camping. barang camping!!! mmg hampeh tul diorang nie. kejap nak camping kejap nak balik hari. kang aku sebat montot diorang ngan rotan baru tau. sbnrnya diorang tpaksa bcamping sbb Najib x dpt join sama. lepas drop diorang, dia terus balik. nanti mak dia marah. hehehhee...
lepas bshopping sakan mcm sminggu nak bcamping tu, kiter org singgap umah Ayang lak...amik ape2 yg patut. lupa lak nak suruh Ayang bw tilam totto skali. hihihihi...lebih kureng kul 5-6, kami pun smpi Gunung Ledang. alhamdulillah....tcapai gak hasrat aku nak bcamping kat Gunung Ledang nie. nak ke tmpt camping tu x de la jauh mana pun. tp dsbbkan masing2 mmg dah pancit...tu yg semput even br suku aje pjalanan. pergi bcamping mcm nak g kenduri kahwin, ngan pakai jeans, bawa periuk. nasib baik x de kompang. smpi aje kat kolam puteri...line clear. kiter org pun pasang khemah sambil dibantu anak² dara yg br nak blajar bcamping! even kami bertujuh aje yg join....tp enjoy sehhhh. lg enjoy bl wisha ajar berenang. caiyok! caiyok! caiyok! salah sorang anak murid dia yang bjaya adalah Ayang. hahahaha...siap dah ada anak didik lg tu even diri sendiri tkapai2. hehehehe...
kat kolam puteri tu ada ikan. tp aku x tau nama ikan tu coz aku tau makan aje. ikan nie jenis makan daging aje coz bl bagi roti dia buat buduhhhhhhhhhhhhhhhhhhh aje. nasib baik ikan nie x gigit kite org. hihihihi...
antara menu² yang disedikan oleh kami bertujuh adalah, ayam BBQ, sosej BBQ, roti sandwish tuna, maggie, biskut kesihatan :P, nasi minyak dan juga telor separuh masak. yg spoil tu, ade yg buat dajal kentot dlm kolam smpi bau telor. busuk sehhhhhhhhhhhh....anak sapa la tu. hahahaha....
masa yg ditunggu telah tiba. masa untuk mandi! hehehehe...ade 2 sifoo yg ajar berenang iaitu wisha & abe. tp aku suka tgk wisha ajar. hahahaha...jahat aku! tp jahat lg wisha coz dia kencing senyap2...tau2 aje aku rs air tu hangat! isk...isk...isk....sadis sungguh!
sbnrnye byk citer menarik spanjang 2 hari kat gunung ledang nie. rugi sehhhhhhh sape yg x join tu. org kata sekeping gambar membawa seribu pengertian. so....lu sendiri pikir la. hahahhaa...maklum la..ramai antara kite org nie giler bgambar tmasuk aku! hihihihihi....tp ade lg yg giler bgambar. skit2 cekak pinggang..sikit2 cekak pinggang. hehehhe...jgn mare :P
yg penting aku enjoy! thanx kengkawan coz sudi mhiburkan perantau yg sorang nie. hehehehe...kalo ade xtvt lagi...jgn lupa ajak aku sehhhhh....adios amigos!

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com