Out There We Are One

member lama..

"Along, apa kabo ko?". aku dpt msg dr seseorang. aku pun reply, "sapo nie?" coz x kuar nama kat hp aku tu. pastu aku check kat hp lg satu, rupa2nya tu member lm aku ms blaja kat kl dl. dah 8 tahun x jumpa. ms aku blaja kat kl aje org panggil aku along. yg penting aku bkn ah long, aku mau tolong lorrr. hahahha :P member aku nie org sabah...kristian x silap aku. dsbbkan sll bgaul ngan kiter org...dia convert islam. alhamdulillah. nama asal dia panjang bebenor. tp cuma ingat "celia" aje la. bl dah jd mualaf nie, bapa angkat dia bg nama nur qurratul aini. aku panggil "ain" aje la. dia nie pendiam tahap tapir. bl anak dah 3 nie...mcm bertih jagung la pulak. hahahaha...sabo aje la.
dia msg aku pun sbb nak bgtau member dia br kahwin minggu lps. member dia member aku la. kecik org nye...comel tapi garang. hihihihi...aku rs sume member yg sama2 blaja ngan aku dl dah kahwin. aku la yg paling last. huhuhuhu...sabo aje la. dlm kelas aku ada 3 aje llk. yg nuar tu dah kahwin. yg irwan tu aku x pasti. yg aku pasti irwan nie kudung kaki sbb xcden ngan lori. merempit ler tu. tp aweq dia setia kat dia...respect la beb. aku ingat lg ms aku mkn 3 org kat umah sewa aku. ms tu aku lum tau dia kudung lg. so, sblm nak mkn, dgn slambanye dia cabut kaki palsu dia yg paras lutut tu. bderau darah aku ms tu. rs nak pitam pun ada. btul2 bikin suspen la dia nie. ms tu la br dia citer yg dia kudung sbb blanggar ngan lori. nasib baik x hilang selera aku time tu. dah lapor katakan. hahaha...ntah ape la citer dia skrg. harap2 dia dah kahwin ngan aweq dia yg setia tu...amin.
aku? ntah la....jodoh ptemuan ditanganNYA. cuma cepat atau lmbt aje. yg penting kena cari dl br pk lmbt atau cepat. kalo x cari....konpem lmbt la. hehehehe...memandangkan petrol djangka naik...aku nak cr duit dl. aweq kemudian cr kot. x pun tunggu diorang cr aku ke. hahahahha :D

13 comments:

  1. da 10 taon x jmpe mmbr baek :-<
    ntah kat mane lar dier skrg ni =((
    wendu nyer kat dier :((
    kekaseh lame :X :-"

    ReplyDelete
  2. haluuuuu...nie bukan jejak kasih tau? nak cr member g kat tv3 :P

    ReplyDelete
  3. haish tergelak jugak aku k0 nye ayat nih lahh...sempt lg wat lawak kat kawan k0 yg kaki kudung tuh.

    Mmm respect jugak kat awek dia..klau dah sayang mmg akn terima seadanye.Tp zmn skg yg serba moden,bnyk dugaan serta cabaran..tak seme p0mpuan akan tetap setia.respectla sama itu awek dia ngeh ngeh....

    k0 tuh kunun x de awek..tp 24 jam asek main HP jerk!!haktuihh ekekke :D

    ReplyDelete
  4. sha ~ aku main hp pun sbb sll msg ngan ko aje :-w ade ke aku x pernah msg ko dlm shari? x de kan? kan dah kantoi :-w

    ReplyDelete
  5. is~ye meh??jap aku ingat..Muahahha mcm salah jerk uwekk :P..

    eleeeeeeeee ari tuh asek dgn hp jerk..tuu tit tut tit..lg tam0 ngaku sepak kang!

    ReplyDelete
  6. pak long...eh bukan jejak kaseh ea kat cni....salah channel ah ni yer =))

    ReplyDelete
  7. ari tu? nie mesti ms fd kan. sabo aje ler ko nie. bape kali mau citer daaa....:-w

    ReplyDelete
  8. Ape yg ms FD??AKu semakin x phm ..

    ReplyDelete
  9. abis tu...ko gak yg ckp ms FD tu aku asyik gayut aje :-w sabo aje ler ko nie.

    ReplyDelete
  10. feera ~ ko nie nape? dah weng ke?

    ReplyDelete
  11. a'a weng tgk korg nyembang 8-}

    ReplyDelete
  12. feera ~ hahahhaa...ko jeles ek :D aku ngan sha kan tgh bahagia nie. tu yg beramah mesra tu. muahahaha :)) =))

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com