Out There We Are One

8 Julai (27 Ramadhan)

sumandak made in sabah
hari nie genap 25 tahun hari kelahiran SHA (bukan nama sebenar) muahahahaaa. tp mengikut kalendar islam, usia sha 26 tahun pd hari ke 27 kite posa tahun nie. lahir time posa rupanye dia nie. mesti mak dia x posa kan time tu coz tgh pantang. dah ganti posa lum? muahahahhaa....jgn marah sha, gurau2 aje. hehehehehe....dah beso panjang anak pak salman nie ek. muahahahhaa....aku kenal Sha dlm VF. sape yg x tau VF tu ape...p cari dlm kamus tamil-cina :-" hihihihi.... 1st time jumpa dia ms VF wat famili day kat tmpt aku di Tropical Village, Ayer Itam @ Johor (bukan penang tau). mula2 aku ingat dia nie anak cina mn la coz id dia pun x melambangkan warganegara malaysia. muka pun ala2 amoi gitu (bkn nyonya jual kangkong tau) dia guna id liserwisha:-? org myanmar & nepal pun x ada nama mcm nie. kat dunie nie, dia sorang aje guna nama tu. yg penting aku suka tgk mata dia yg sepet terutama lps dia bgn dr tido. hahahaha.....
ms famili day tu aku x bkesempatan nak borak2 ngan dia coz aku bz tahap cipan jaga satu2nya anak buah kesayangan aku nie, sape lg kalo bukan si aimin (x de kaitan ngan aiman, anak buah bedah ulam raja tau). lps abis aje famili day...abis gitu aje la. yg penting aku enjoy la time tu coz muka dia penuh ngan tepung....sejibik mcm cina opera. korang pernah tgk cina opera kan? mcm tu la muka dia ms tu....so sweeeet :">
flash back jap :P 26 April 2008 lebih kureng kul 10 mlm, 1st time aku dpt msg dr sha. kena lak aku nie kaki sms...so layan :D tp dia nie bkn kaki sms coz dia malas nak menaip. tu dia kata la, bkn aku kata ek. yg penting smpi skrg kiter org bsms. maklum la...aku kat shah alam, dia kat jb. so, sms aje la jd phubung slain dr ym. hihihhhi....1st time dia ym aku pd 1 April 2008 dlm kul 6 ptg. ms tu aku kat opis. tetiba aje dia ym aku nak testing katanya. ingat tmpt aku tmpt amik lesen kete ke nak testing2 nie. hahahahaha....
walaupun aku kenal dia lebih kureng 4 bulan, tp mcm dah lm bcinta. ops! silap lak,...maksud aku mcm dah lm bkawan :D. tetiba aje td typing error :-w apsal ntah :-" keyboard aku problem nie :P muahaahhaha....best kawan ngan dia nie. nasib baik dia dah ada some0ne. kalo x, konpem aku ng0rat dia smpi dapat :P. walaupun mulut dia becok, tp dia baik hati lorrr \:D/ bak kata bedah ulam raja, dia nie kadang2 lurus bendul. bkn aku kata k, tu bedah ulam raja yg kata [-x
sejak2 nie aku rajin gak bgayut ngan dia. saje nak abiskan kredit aku nie yg x luak2 nie. muahahahaha.... yg penting aku jd org ptama yg call wish bday kat dia. muahahahaha...thanx sha coz sudi bgayut ngan aku selama 2 jam even sll aje ada gangguan luar tmasuk insan dari jauh
mcm poyo aje bunyi....kuat lak tu sore mrs kurt tu [-x hahahahaha :)) =)) tp lps cousin dia kol, terus dia ghaib mcm biasa :-w t'tido ler tu. sabo aje la aku ngan minah nie [-( tetiba kul 5 pagi dia kol aku blk (ngam2 aku tgh taip ayat nie). dia ckp t'tido. hehehehe....dah agak dah pun. aku aje yg x tido2 dr td coz pening nak buat ayat kat blog nie. kang ada yg bising lak aku x update blog terutama mamat specky 4 mata tu. bobok aje memanjang. suka interframe aku ngan sha. jeles la tu. kuang kuang kuang :P
ari nie dia lain mcm skit ms bgayut coz mcm skema aje. kalo x mesti becok aje mulut dia. dah tu sepatah aku tanya, sepatah dia jawab.siap ada vibrat kat sore dia. mgigil siotttttta....hahaha....nie mesti 'butterfly in my stomach'. aku pun x pasti ape kaitan kupu2 ngan perut. tp tu peribahasa omputih....bedal aje la. 2 jam bgayut, lm2 hilang skema terus jd becok blk. muahahahaha....dia masih tkezut coz kengkawan wat surprise bday party utk dia. terkezut ler tu. ngeeeeeeh :D. konon2 nak wat kat angsana la skali buat kedai blkg umah aje. muahahahaha.....kempunan dia nak beli suar jeans faverit dia brand 'LIVES'
:)) =)) konpiden aje petik suar jeans LIVES. hahahahaha....aku pun blur seketika pk ade ke suar jeans brand LIVES. skali br aku pasan, nie mesti suar jeans LEVIS! hahahahaha....adeh :)) =)) sakit perut aku ngan telatah amoi sorang nie. nasib baik x tkuar tali pusat aku nie. muhahahahaha....
moral of this story....mmg best kawan ngan sha. sian dia, sll kena kutuk ngan aku, kena usik ngan aku, kena kaco ngan aku. aku harap ko x amik ati ek sha. ye la...ms bl nak manja2 ngan ko, tul x?ape yg buat aku cyg giler kat dia sbb dia ada satu tebiat yg lebih kureng mcm aku. dia nie giler posing. pantang nampak kamera, mesti dah tpacak dpn kamera dgn aksi ala2 national monumen.tp dgn kamera kengkawan la, bkn sume kamera tau. nanti jenuh dia nak posing dpn kamera sume org yg x dkenali. pastu dgn style cekak pinggang dia tu yg x sudah2. tp kalo nak dbandingkan dgn aku, aku nie low profile skit. pemalu katakan even suka gak bposing². hehehhehe.... muahahahha....
sempena di hari yg mulia nie, aku nak amik kesempatan utk mengucapkan SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN YANG KE 25 TAHUN. semoga dipanjangkan usia, dmurahkan rezeki, dikurniakan kekayaan & dilimpahkan dgn kebahagian yg penuh kasih sayang. memandangkan usia semakin menuju ke alam senja (muahahahhha...) aku doakan semoga ko btemu jodoh dgn org yg ko sayang seadanya. pastu leh wat anak ramai2. kalo x jumpa jodoh, x reti² cr aku :"> leh aku masuk minang ko...pastu kawen...pastu wat anak...pastu three. muahahahaha.....
ingatlah pesanan dari penaja, "Hidup kita ini umpama anak panah. Kita dah ada sasaran. Tapi bila ditiup angin, anak panah lari dari sasaran. Suka atau tidak, kita kena terima. Bukan semua apa yang kita hajati akan tercapai. Kita hanya mampu merancang, tuhan yang menentukan. Selagi kita tidak tahu apa yang tuhan tentukan, selagi itu kita mesti merancang tanpa putus asa. Hidup ini mesti berani terima kenyataan. Tanpa keberanian, mimpi tak mungkin menjadi kenyataan. Kita tidak akan sentiasa berada di atas kerana roda kehidupan sentiasa berputar. Kita mesti bersedia berhadapan dengan segala kemungkinan yang berlaku."
tambahan pesanan dari penaja, "rindui, sayangi & cintai dia yg merindu, menyayangi & mcintai dirimu & janganlah merindui, menyayangi & mencintai dia yg drindui, dsayangi & dicintai olehmu"
alahai...dah kul 5:30 pagi daaa.....hujan lebat sehhhh :(( best tido time nie. tp konpem kalo aku tido...t/hari br bangun. huhuhuhu....nampaknye x tido la aku ari nie. sabo aje la :P jgn aku tlelap kat opis nanti udah ler. dah ler keje blambak kat opis. HQ dah bising minta report ptghan tahun. muahahahaha....
ok la....aku mo tido la kejap. x tahan seh mata nie. sejam pun jadi la asalkan dapat menikmati bunyi hujan yg mdamaikan jiwa aku nie. muahahaha.....sabo aje la. mo bpinar kepala hotak aku jap g nie. yg penting aku dah siapkan blog aku nie. bkn mudah nak memuaskan hati sume org, tul x? yg penting blog utk "jalan2 ke kuala terengganu" aku x sempat buat lg. huhuhuh....ampun kengkawan sume. korang bc la blog nie dl. nanti aku update kemudian blog lg satu tu. ngeeeeeh :D makin lebat sehhhh.....mo tido! mo tido! mo tido! zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz I-)

19 comments:

  1. :o :O aku bet0l² terkezutttttt...tarik memula YM n SMS k0 simpan??Mak aiii aku sgt x sangka k0 tau...terharu aku kejap seb baek x cair Muahahha..

    Tarik k0 memula add aku kat FS k0 x plak selitkn :-w..kh0kh0h...

    Ape p0n aku da bc smpai abes citer k0 nih...walau pjg mngalahkn karangan..MUahahha...

    Akhir sekali aku hargai persahabatn antara kite walau k0 nih kekadang meng0ng MUahahha...
    frenz f0rever :*

    Tengssssssss tawwwww >:D<

    ReplyDelete
  2. tarik? ko nie perosak bahasa sungguh la :-w tarikh la..."T A R I K H" sabo aje la ko nie. ntah ape ko nak tarik tu pun aku x tau. hehehehhe....nanti tarikh ko kawen aku ingat gak. muahahhaha..... kite kan TEMAN TAPI MESRA :p

    ReplyDelete
  3. bahaya tau teman tapi mesra sebab leh jadi teman seumur hidup :D :D


    =))=))=))

    ReplyDelete
  4. Is~yelah2 aku per0sak bahasa...hepi??? :P...
    teman tapi mesra???mesra ke kite ekk??mcm x jerk muahaha..k0 dahla cara ckp mcm nk tengking jerk :P..


    bedahh~arap k0 jdik teman seumur idupku >:D<

    ReplyDelete
  5. intan ~ teman seumur hidup :-? tu satu bonus utk aku tu. masin mulut ko 8-> muahahahahha.... :P

    ReplyDelete
  6. sha :x mn ade aku tengking. kan smlm kite borak sopan santun aje. tau2 dah 2 jam bgayut. x baik tau tengking2 ppuan. ingat aku KM ke :O muahahhaha...

    ReplyDelete
  7. bedah - aku jugak harap camtu :*


    is - ko leh wat nobel dah camni...ko teman tapi mesra tapi x mesra langsung :-"

    ReplyDelete
  8. intan :-w ngan ko aje x mesra alam. aku ngan sha ok aje :P siap bgayut bjam2 lg :-"

    ReplyDelete
  9. aku mesra alam la, ngan smua org aku mesra alam :">

    ReplyDelete
  10. intan ~ ko ngan ulam petai aje mesra alam. hihihihi....mati2 aku ingat ko stay penang tau. skali sha bgtau aku ko keje & stay kat pjaya. br la aku tau...sekian, tima kacih :P

    ReplyDelete
  11. hailaaaaa

    angau da sorg ni :|

    aniwei kalo kita syg org tu tp xjd milik kita so doakn je kebahgiaan dia :x

    kan kan kannnnnnnn

    nah amek ni isweng b-(

    ReplyDelete
  12. shem weng :-w bobok aje dia nie. muahahhaa...cuma aku ngan sha aje tau kisah dsebalik nie sume. kan sha :"> kan kan kan :x

    ReplyDelete
  13. ape ke henye aku nak stay penang, aku org sabah ba b-(


    klu aku x keje sini mesti la aku ada sabah b-(


    cepat ko g tanya bedha tuh betul-2 :-W

    ReplyDelete
  14. intan :O bedah ulam raja org sabah bah...:-? baik ko ckp ko org indon aje terus :-"

    ReplyDelete
  15. intan ~ jgn la emosi. ko nie mcm ada gangguan jiwa aje :P hihihihih :D

    ReplyDelete
  16. wah² dodol...kemain ko tarikh² perkenalan .. sms la ym la seme ko ingat..tu tande² seseorang meminati org tu ngan harapan nak takel supaye jadi aweks n terus jadi bini nie =)) =))

    cik :D terima la dodol nie seadanye... :-J lau dia jadi hasben cik mesti bahagia idup cik =))

    ReplyDelete
  17. ayang :O statement ko nie kan [-( sabo aje ler :-w kang sha majok ngan aku siap ko x(

    ReplyDelete
  18. pejam celik pejam celik... dah 3 thn blalu kan kan kan

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com