Out There We Are One

Universiti Darul Iman


akhirnya adik bongsu aku bjaya gak melanjutkan pelajaran ke Universiti Darul Iman yang tletak di Kuala Terengganu. jauh seh.....dr selatan ke pantai timur. sabo aje la. x pe la, demi ilmu....jauh pun jauh la. yg penting...dia dah lawan tokei wooooo....aku sendiri pun lom amik degree. x leh jd nie. suatu hari nanti aku ttp nak sambung degree. smpi bl nak jd kerani kan. sume barang dah naik. gaji x naik2. hehehehe....
dsbbkan keadaan mak aku yg uzur serta ayah aku yg kebetulan ada urusan keje. so, aku pun anto adik aku daftar ke UDM. lg pun jauh ssgt...so kiter org bdua aje la ke sana. jom baca coretan aku kali nie....

27.06.2008
dsbbkan tiket aku kul 11am, tpaksa ler aku amik cuti ari tu. dr kl ke kluang amik ms 3 jam. kalo jln jem...kadang2 5 jam. kluang ke umah aku lak dlm sejam. so, kul 3pm aku smpi umah. sume tgh tido. aimin lak still kat taska lg smpi kul 5pm. blk aje dr taska nak eskem koneto la pulak :-w sabo aje la.

aimin & eskem koneto

28.06.2008
kali nie sume famili aku ada...complete 8 org tmasuk aimin. maklum ler, nak anto adik bongsu g blaja jauh2. lebih kureng kul 6pm, kiter org gerak ke stesen bas batu pahat. memandangkan masing2 dah makin 'besar', so, kena ler bw 2 kete. siap bracing2 ayah aku ngan adik aku. buleh tahan gak org tua nie. nasib baik x jem kete adik aku tu coz temperature dah high. sabo aje la. bas gerak dlm kul 8pm, so kiter org mkn dl kat area bdekatan. aku mkn skit aje coz pjalanan jauh. adik aku lak bantai mkn x ingat. pjlnan dr batu pahat ke kuala terengganu amik ms 9 jam. peh! jauh giler seh. smpi aje sn, adik aku terus tberak 2-3 kali. muahahahaa....aku dah ckp, jgn byk mkn. degil...x mo dgr kata.

time nie uda snap. hp kamera murah katakan. muahahahaha :P

famili aku yg sudi anto kiter org. tima kacih :P

angah lak snap pic 4 bujang tlajak :D

29.06.2008
AKHIRNYA!!! lebih kureng kul 5am, kiter org smpi stesen bas kuala terengganu. bersih aje tmpt tu aku tgk. aku terus cr port nak letak beg yg bguni2 nie. adik aku lak sibuk kuar masuk jamban. muahahaha....lps sarapan nasi lemak, adik aku tido kat bangku yg ada kat situ. nasib baik x ramai org. aku dah puas tido, so...lepak2 baca paper aje la. pastu bgayut seketika ngan dia yg jauh di utara. sape ek :P hehehehehe...x lm tu, member aku lak msg...dia suruh lepak hotel dl, nanti dia bayar & ptg br dtg amik. aku pun cr hotel area2 situ...sume dah full. kalo ada pun yg mahal punya. dah ler duit aku ngam2 aje nie. so, patah blk lepak kat stesen bas. aku pun msg kawan aku yg hotel dah penuh. aku ckp aku lepak aje kat stesen bas smpi ptg...tarak hal la. pkara kecik aje tu...br la mcabar skit idup nie. dlm kul 11am, tetiba member aku ckp dia otw nak amik aku. sabo aje la dia nie. pjalanan dr kuala terengganu ke dungun lebih kureng sejam. tp aku rs mcm 2 jam aje. maybe jln jem kot. ntah la....coz aku tertido time tu. muahahhaa...
kite org g lunch nasi beryani jap. member aku blanja. save bajet aku. hihihihi...lebih kureng kul 2 smpi la kiter org kat resort. resort!!! sabo aje la. skali member aku suruh lepak resort coz umah dia ramai sdara mara. segan aku seh....tp best gak resort nie, dpn tu ada laut....Pantai Telok Lipat namanye. resort tu lak namanye Mayang Sari Resort. kira ok la, tmpt tu coz ada air panas, aircond, tv. yg penting aku x yah bayar sesen pun. muahahahaha....ptg tu gak aku terjun laut. nasib baik x jahanam hp aku kena air laut ms bposing. hihihihi...
mlm tu x de citer yg menarik coz x byk channel yg ada. so, msg2 la ngan org kat utara seketika. hihihihi... x lm tu, member aku dtg ngan perdana serba hitam. mcm vip lak aku dbuatnye. hehehehe...tinted cermin pun x lps jpj tu. maklum ler...tokei kilang katakan. lesen besar ler tu. hehehehe....mlm tu aku mkn biasa2 aje. nasi goreng cina + telor mata + air suam. dia blanja lg. save lg bajet aku. muahahaha...kul 12pm blk umah.

pemandangan stesen bas kuala terengganu jam 6am

bersih aje stesen bas diorang nie kan :x

bekpes kat sini...air teh o suam 40sen aje!

bas kayu :O aku rs kat ganu aje ada bas kayu kat jln raya

nie la bilik aku...sejuk seh aircond :P

dpn pintu masuk resort >:D< pantai telok lipat @ dungun, terengganu

jom mandi laut wehhhh :">

30.06.2008
kul 11am kiter org gerak ke UDM di kuala terengganu. kiter org lunch dl...mkn nasi lauk aje. member aku blanja. hehehehe....org nak blanja...terima aje la :P. lebih kureng kul 1pm kiter smpi UDM & terus daftar. besar gak tmpt tu. bdpn ngan laut. kalo student stress aje....leh la terjun laut release tension. kedai mkn & kedai runcit pun dekat. ms daftar tu, aku phatikan student ppuan 9:1 ngan student llk. ramai giler seh. sume btudung putih...sejuk mata memandang. maklum la, dl kan kolej agama (kusza) sblm naik taraf jd UDM. lps anta adik aku masuk asrama, kiter org pun blk. member ajak jln2 kat masjid kristal, taman tamadun islam & naik bot kat sungai kuala terengganu. cuaca kat sana panas terik. bpeluh gak la dbuatnye. dr ptg ke mlm, asyik member aku aje blanja mkn, ketam goreng, udang goreng, ayam goreng, kepok lekor, pisang goreng. kenyang giler seh. mmg save bajet aku dpt member mcm nie. hehehhee....

adik aku mdaftarkan diri. gudluck my lil bro >:D< dihadapan Masjid Kristal 8->

salah satu monumen masjid kat Taman Tamadun Islam

menyusuri sungai kuala terengganu 8->

ku 10pm aku pun gerak dr kuala terengganu ke shah alam. aku naik bas 2 tkt sani express...dok tingkat atas. best woooooo....sblm blk, member aku belikan kepok lekor 2 bungkus aje coz aku x bw beg besar. kalo x, nak aje aku borong 10 bungkus. hahahaha...kul 6am aku smpi shah alam & terus kontek member aku suruh jemput. pastu anto report kat dia yg aku dah slmt smpi umah :">. ikutkan hati nak g opis terus. tp letih la pulak. so, aku blk umah dl...t/hari br masuk opis. btw, aku ttp enjoy even ms tlalu padat. lg enjoy bl tgk adik aku melangkah masuk ke universiti...satu tmpt yg x pernah aku & adik2 aku yg lain masuk sblm nie. syukur alhamdulillah....

selamat tinggal terengganu :-h

bas 2 tingkat Sani Express

thanx a lot kat member aku nie 'daens panek', tokei kilang Daen's Food Industries sbb sponsor sume makan, minum, tmpt tinggal & jln2 skitar terengganu. jasamu ku kenang...lain kali leh aku dtg lg...muahahahha :D

sori la kengkawan sume coz lmbt update blog cuti2 kat tganu nie. maklum ler....keBZan melanda aku sminggu dua kat opis nie. tu yg x sempat nak wat ayat. hehehehe....

10 comments:

  1. lambtnyer updet citer pasal ganu...Citer da basi lah is [-( Kh0kh0kh0kh...

    ReplyDelete
  2. basi2 pun ko baca gak :P windu ko :x

    ReplyDelete
  3. nape k0 ley wendu aku x_x

    ReplyDelete
  4. nape aku windu ko ek:-? sbb aku cyg ko x_x ada soaln lain? :-"

    ReplyDelete
  5. nape k0 ley syg aku ekk??x_x..pesal aku mcm tatau jerk :D...

    ReplyDelete
  6. pasal aku cyg ko ek:-? (byk lak soalan minah nie :-"), sbb aku windu ko la, tu yg aku cyg ko :P ade soalan lain? muahahahhaa....

    ReplyDelete
  7. mcm da x de soklan :(...
    aku lebih tahu :|

    ReplyDelete
  8. ko lebih tahu:-??
    ape ko tahu...aku x tahu :-?
    tapi ko x tahu...ape yg aku tahu :-"

    ReplyDelete
  9. bercinta plak 2 org neh :)) rindu la sayang la , aku doakan korang terus :|


    eh member ko tuh cam hensem jerk cari ko :"> =))


    aku tau sape yg jauh dari utara :> masa ko smbang ngan dia aku ada jerk sebelah dia =))=))

    ReplyDelete
  10. intan :-w member aku :O tokei kilang tu ek? dia dah btunang ek :P

    intan lg :-" sape ek yg jauh kat utara tu :P

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com