Out There We Are One

1st time....Tag 4 Shem Weng

1. 1st time naik kapal terbang :
2004 naik MAS ke sarawak ~ f.o.c coz opis (msn) support sepenuhnya tmasuk duit belanja rm300 utk bshopping slain drpd barang2 tajaan ADIDAS...best wooooooooooooooooo! kira berbaloi la aku jd urusetia SUKMA

2. 1st time beranak :
2 thn lps 1st time aku b’anak sedara. muahahahaha....sape lg kalo bukan si aimin tu :d

3. 1st time gi oversea :
2004 ~ aku g sarawak..kira overseas la gak tu coz luar dr semenanjung :p

4. 1st time duduk jauh drp family :
1998 ~ dah 10 thn sehhhhh aku dok bjauhan ngan famili nie. cuma kejap2 aje aku blk. bl la aku nak kembali ke pangkuan famili aku nie. harap2 thn dpn aku dpt keje kat johor. dah bosan dok negeri org lm2 nie. huhuhu....aweq pun tarak, bini lg la tarak, janji aimin ada. hehehe...

5. 1st time keje :
2000 ~ jd mat kilang seketika kat melaka. ms tu aku nakal lg. time raya aje aku rembat kain buat baju raya. nama pun kilang kain. muhahahaha...tp aku rembat utk diri aku sendiri. member aku rembat buat bisnes. sabo aje ler [-x tu dl la...skrg aku dah x nakal. aku baik aje... tp kalo ikutkan...ms aku kecik aku dah keje...jual acar yg mak aku buat dr umah ke umah kat penang. ms tu life x sesenang skrg nie. syukur alhamdulillah...

6. 1st time rasa gemuk :
sejak aku keje gomen coz sll sgt dpt mkn free. ada meeting aje mesti ada makan, ada makan aje mesti ada meeting, ada makan & meeting aje mesti aku ada kat situ :)) =)) hahahaha....

7. 1st time bercinta :
mmmmmmmm :-? ms aku darjah dua kot. ms tu kat penang. aku syok kat anak jiran aku. tp aku x tau la dia syok kat aku ke x. aku senyum, dia senyum. kira syok ler tu. hehehehe....tp dah lost kontek ngan dia sejak towel aku tlondeh dpn dia. muahahahaha....nasib baik ms tu aku kanak2 ribena lg. kalo skrg...konpem kena cantas ngan sabit. hahahahaha....siot aje :p

8. 1st time rasa diri cantik :
ntah...x pernah lak aku rs diri aku cantek sbb mn ade llk cantek kecuali bapuk @ mak nyah. tp pernah gak aku curi2 pakai baju kurung mak aku siap ngan tudung skali. bl tgk cermin....cun gak aku nie. muahahahahaha....pasan seh =)) tp tu ms aku kanak2 ribena tau. skrg x leh dah coz dah bjanggut. kang pelik la pulak. hihihi....

9. 1st time masuk cinema :
x silap aku ms aku form 5. aku ngan ex aweq aku (skrg anak dah dua) tgk wayang kat kluang ngan kengkawan. citer ape ek ms tu. aku dah lupa la pulak. tp mcm citer jackie chan. hahaha....x romantik sungguh. aku suka layan citer jiwang sorang2...br ade feel. kalo g bcouple aku lg suka tgk citer seram, aksi & kelakar. hehehe...

10. 1st time admitted in hospital :
admitted tu mende? huhuhu...dah ler aku fail english. hentam sajalah labu. byk kali aku masuk hospital sbnrnye. aku pun dah lupa yg mn satu 1st time. maybe ms montot aku kena operation kot. time tu aku kanak2 ribena lg. nakal seh...ms tu aku ngan adik2 aku main papan gelongsor. dl dpbuat drpd kayu aje. tu pun mcm nak ranap. coz dah tbelah dua papan gelungsur tu. ms nak turun tu, adik aku yg bijaksana pacak kayu tajam kat tgh2. aku yg bijak pandai nie pun dgn slamba turun gak smpi ke bawah. magik seh................kayu td dah hilang! skali adik aku leh sound, “along, ada kayu kat montot along” time2 tu la aku rs mcm nak pitam. baik punya pacak kayu tu kat montot aku. aku pun terjerit mcm tarzan kena sawan. nasib baik aku x kena liwat ngan kayu tu. mula2 ayah aku nak tolong cabut! sakit seh...terus bw ke hospital. ape lg...kena bedah la montot aku utk kuarkan kayu yg tertusuk tu.huhuhu....sbulan aku tido meniarap! smpi skrg parut tu masih ada kat montot aku nie. hahaha....

9 comments:

  1. :-&

    loya weh tekak aku imagine kayu tersusuk tu :-ss

    aduiiyaiiii.. nakal lagik ko ni haha amek b-(

    pjg lebar wat tag..tp best weh :)) .. kelako tol ..

    g ah blk kg nun.. soh mak cr kn istri :>

    ReplyDelete
  2. aku xabes komen ni.. keje berlambak lak...

    nnt aku smbg kutuk =))

    ReplyDelete
  3. shem :o ko imagine yg mn satu nie:-? ko imagine kayu tu ke ko imagine montot aku [-x

    shem lg ~ i'allah thn dpn aku blk johor. mak aku mmg tgh ligat cr isteri utk anak sulung dia yg dah bujang tlajak nie. aku ada tempoh 2 thn lg utk hidup bujang. huhuhuhu....

    shem gak ~ lps nie aku nak suruh 6th sense buat lagu 'TAK BISA MEMILIHKU' memandangkan smpi skrg x de sape nak pilih aku. hahahaha....

    ReplyDelete
  4. erkk aku imagine kayu la b-(

    2thn lagik.. lame tu :-"

    hah ni.. ko yg LELAKi pon ade mslh .. ppn cam aku lagik la bermslh.. bkn ke lelaki lg mudah wat pilihan... perempuan bersepah sepah.. ko tu xbukak mata n hati.. asek pk sha je.. cube tgok kat keliling opis ko tu.. xkn la xdek yg menarik hati.. kalo ade pergi la approach.. xlsh mencube..

    aku ni lain la.. PEREMPUAN.. masih ada malu.. pk adab dan sopan.. aku suke laki pon aku terpakse pendam je .. huwaaaaaaaaaa..

    *xbestnye toopic ni* :|

    ReplyDelete
  5. kemaruk ke ape ko ni smpi kayu pon ko xpasan cucuk montot ko =))

    sengal sgguh aku bace tag ko ni =))

    nak wat cane kalo owner die mmg sesengal kayu tu =))

    mmg patot ko lost kontek ngn awek ko time drjh 2 tu....mesti die juling lps tgk kain ko telondeh =))

    ReplyDelete
  6. shem ~ apsal tetiba sebut nama sha nie B-( tsedak dia tau [-(

    shem lg ~ ko pemalu ek? x tau la aku. ko kan weng. sape jejaka yg ko suka tu smpi ko pendam perasaan? kalo dah suka, ko ckp aje suka. bgtau la sape orgnye. mn la tau aku leh tlg ko. hahahahaa...

    olyn ~ sesengal aku pun, ko thibur ngan kata2 aku. hehehehe....bkn aku x pasan kayu tu kat montot aku tu, cuma aku x de feel lg ms tu. haahahaha... mn dia juling, dia sempat tutup mata tau x_x hehehehe...

    ReplyDelete
  7. ala is ngan shem ada masalah yg sama so aku sbg kawan akan selesaikan masalah korang ebrdua, ko x da partnet, shem pun xda partner so apa kata korang kapel pastu kawin so secara otometiknya korang dpt selesaikan masalah korang..amacam ok tak idea aku :>

    ReplyDelete
  8. is ^ name sha da sinonim dgn ko :|

    is lg ^ aku wanita yg masih ade rasa malu yg sgt menebal :| :)) .. xpe xpe.. aku simpan aje.. skng aku da xdek perasaan nk berchenta ni.. huhuhuhu..

    weng ^ komen ko xbest .. tlg jgn send sampai dua kali b-(

    ReplyDelete
  9. intan ~ sejak bl ko jd pcari jodoh :-w

    shem ~ intan mmg dr dl suka sent smpi 2-3 kali. ntah ape dia mengalamun pun aku x tau. teringat kat norman hakim kot :-"

    shem lg ~ tebal ek malu ko. br aku tau :D

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com