Out There We Are One

Hari Raya Aidil Fitri 2008

27 september 2008

ari nie aku dah janji ngan dia nak shopping sm2 beli baju raya kat kl. tepat kul 12 aku gerak dr umah coz dah janji nak jumpa kat sogo kul 2 memandangkan dia keje halfday ari nie. smentara tunggu dia, aku merayau jap kat sogo. peh! ramai giler org shopping ari nie. yg nak mbayar tu pun dah bderet2 beratur. sabo aje la. nie kalo aku shopping kat sini, konpem smpi mlm x abis2. spt yg djanjikan kite org pun bjumpa kat sogo. tp aku cadangkan shopping kat jln TAR aje coz ramai sgt kat sogo nie. lg pun murah & byk pilihan kat jln TAR tu. tp kiter org merayau jap kat dlm sogo coz cuaca panas lg kat luar. lebih kureng kul 4, kami bgerak ke destinasi. pun ramai gak org kat sana. tp kira ok la coz byk sgt pilihan. baju melayu aku senang nak cr. warna purple ala2 siang mlm gitu. aku beli 1 set skali ngan sampin. harga pun kira bpatutan kot. aku pun dah lebih 5 thn x beli baju melayu. so...bedal aje la. dia lak...plan nak beli spasang, tp aku tgk dah masuk 3 pasang dbelinya. sabo aje la. yg penting spasang tu nak kaler purple mcm aku. jenuh mcari kat jln TAR coz susah nak cr baju kebaya pjg sbb dia x suka kebaya pendek yg nampak montot. khokhokho...akhirnya jumpa gak. kaler pun sejibik mcm baju melayu aku. harga pun lebih kureng. so...bedal aje ler. baju kami dah beli. skrg beli utk budak2 lak....pakaian utk bjln2 aje. dia nak beli utk adik2 dia yg kecik. aku lak nak beli utk aimin. beli 2 pasang pun jd la. tu pun beli kat mydin. muahahaha....slain tu, kami beli gak kuih raya. kiri kanan penuh ngan plastik beg. sabo aje la. lebih kureng kul 6:30, kami plan nak buka kat sogo. skali ramai giler org kat foodcourt. tmpt duduk pun dah full. so, kami beli dunkin donut & buka ramai2 kat pintu masuk sogo. hahaha....lps buka, kami samb lg shopping. slain tu kami beli makanan2 utk dsantap spanjang pjlnan. hihihi....kul 10 kite org blk.

28 september 2008

ari nie dia nak jumpa...nak buka posa sm2 ngan aku. so, aku ajak dia g bazar ramadhan kat pkns. byk giler juadah dia beli mcm 7 org nak mkn. sabo aje la. pastu kiter org terus ke foodcourt alam sentral, nak buka posa kat situ. juadah td tu sbg tambahan aje. adeh...pecah perut aku mcm nie. aku nie kuat mkn, dia lg kuat mkn. kedaghah ler kami mlm tu. khokhokho...lps buka kiter org g sacc. kebetulan ade show br nak mula drpd raja lawak, NABIL & BOB KU2. so...kite org layan smpi abis show. mmg gelak sakan ngan lawak mengong si nabil & bob tu. abis aje show, sume berebut nak bgambar ngan diorang. kami blk terus, mls nak bsesak2 smata2 nak amik gambar ngan artis. baik aku bgambar ngan dia...lg masyuk! hehehehe....

29 september 2008

sume yg dok jauh dah blk kg. maklum la, tinggal shari aje lg sblm umat islam sambut raya. aku aje tsadai kat sini. still keje memandangkan tiket bas sold out. yg ada cuma mlm nie aje. smentara nak tunggu mlm nie, aku dtg gak opis. wat la keje skit2 tp dah x de mood nak wat keje pun. mood raya mengatasi sgalanya. so...wat syarat aje dtg opis nie smbl main tenet. muahahaha....tepat kul 12, aku blah. lps packing sume brg2 terutama baju raya aku & aimin, aku pun gerak dlm kul 5 menuju ke bus stop. kul 6 smpi kat kl sentral. alang2, aku buka posa kat situ aje la. aku order nasi goreng seafood & air mineral. tukar selera skit. hihihi....kul 9 aku gerak ke bkt jalil lak sbb musim raya nie bas ke selatan naik kat situ aje. kul 10 bas pun gerak. lps msg2 kat famili aku, dia & yg bkenaan...aku pun tido. khokhokho...kul 2 pg bas smpi kluang. mcm biasa, aku call adik aku suruh jemput aku. aku kan abang. muahhahaha....smpi umah terus bsahur ngan famili aku.

30 september 2008

kul 4 aku & adik2 aku g parit raja, bt pht beli kepek utk ry nanti. thn nie mls nak beli kuih ry coz diorang lebih suka mkn kepek, kopok & kacang. slain tu aku beli sambal tempe :D jarang org hidang sambal tempe buat juadah raya. tp licin siot. thn dpn leh aku borong sambal tempe byk2. slain tu aku cr songkok tinggi utk dpadankan ngan baju teluk belanga aku nie dsamping sampin yg ala2 londeh gitu. muahahaha...akhirnya jumpa gak songkok tinggi jenis baldu tp patern lm coz songkok nie jenis lipat :D yg penting brand gajah duduk =)) muahaahahaha...gajah gak dpt nama :P
kul 6 aku bw famili aku buka posa kat kfc. maklum la..ari nie kat last day posa. aku ckp, bajet seratus hinggit aje. kalo lebih tambah sendiri. muahahaha...pantang aku blanja, main order aje diorang nie. yg penting aku dpt mkn 3 ketul ayam sbb aimin x leh mkn byk2. khokhokho...sblm tu, mcm biasa la....posing x ingat kat kfc. nasib baik org x ramai. tp peduli ape kan, bkn aku suruh diorang snap pic kiter org. self timer la beb. hahahaha.....lps buka mak ayah aku blk dl. aku & adik2 aku merayau kat pekan spg rgm. lps puas mrayau, kami pun blk....mengemas ape2 yg patut sblm syawal mjelma. memandangkan aku blk pun last posa, so...dah x byk keje yg aku nak tolong. cuma tukar sarung kusyen & cuci lantai aje ler. hehehehe...

bbuka puasa dhari t'akhir sblm raya di KFC

bgambar bsama famili di pagi raya pertama

bgambar bsama adik2 kesayangan aku

1 oktober 2008 a.k.a 1 syawal 1429

Selamat Hari Raya Aidil Fitri & Maaf Zahir Batin! raya jugak akhirnya. kali nie berbeza sedikit ngan raya lps coz thn nie kami x braya kat hospital. alhamdulillah, mak aku sihat skit. slain tu, thn nie braya kat umah br, baju raya br. yg penting thn nie aku hepi sgt coz ade dia. so...x de la kesunyian lg. walaupun jauh dimata, dekat dhati. hihihi....spt biasa, aku, ayah & adik2 llk g masjid...smbhyg raya. memandangkan dah biasa smbhyg kat penjara, so...kami pun g surau kat dlm penjara utk menunaikan kewajipan. lg pun jarak umah yg br kami pindah nie x jauh dr opis ayah aku tu. lps smbhyg raya, acara jejak kasih pun bmula. time2 tu la perut aku lak memulas. smentara aku menunaikan hajat2 tpendam tu, adik2 aku g salam ngan mak ayah aku. last skali turn aku lak. memandangkan aku nie dr dl x reti nak serius, ms salam ngan mak ayah aku pun leh gelak2. khokhokho....btuah punya anak. yg penting aku salam, cium tgn, minta maaf ngan mak ayah aku even asyik tgelak mcm lawak aje padahal x lawak pun. hahahaha...smbl tu sempat gak aku suruh mak ayah doakan aku cepat dpt jodoh. hihihi...gatai sungguh :D lps kami adeq badeq salam, turn mak aku lak salam ngan ayah aku. tu pun hampir2 lupa. muahaha....part nie aku x nak tgk coz tiap2 thn konpem banjir mak aku tu. aku nie dah ler x leh tgk org nangis. nanti aku pun nangis sm. :P last skali turn aimin salam ngan pak long, ibu, pak uda, pak cik, pak su. salam kosong aje coz sume dah belikan baju raya utk aimin. lg pun kecik2 x leh pegang duit byk2. muahahahaa....aku rs ade la dlm 10 pasang bj raya si aimin nie. sabo aje ler. lps sesi salam & mkn2, kami bgerak terus ke muar....jumpa atok mak. sblm tu kami jumpa arwah atok abah kat kubur. sedekahkan alfatihah...semoga roh atok abah dicucuri rahmat.

3 oktober 2008

kereta yg aku naik xcden! nie yg aku makin fobia nak bw kete nie. time2 raya lak leh xcden. tp x de la teruk mn pun. yg penting ayah aku x de ape2 coz dia hampir2 kena langgar ngan mat rempit. ms tu kami bhenti kete kat tepi jln coz nak g braya umah spupu kat bt pht. ms tu jln clear. so, ayah aku pun buka pintu. tetiba....bdentum! tau2 aje ade mat rempit dah tsungkur kat dpn kete ayah aku. rupanye2 motor dia tlanggar pintu kete ayah aku. nasib baik ms tu ayah aku lum kuar lg, just buka skit aje. tp pintu kena tukar lain la coz dah kemek. aku yg dok dlm kete ms tu, mgigil gak la. nak kuar x berani coz aku nie takut skit ngan darah. muahahaha...
lg pun tmpt ayah aku parking tu x jauh dr selekoh (blkg), tu yg tetiba aje ade motor lalu dgn laju skali. dah ler kat kawasan taman perumahan...btul2 dpn umah org. mangkuk ayun tul mamat tu.
nasib baik x hilang nyawa. cuma kaki dia yg cedera...maybe koyak coz sangkut kat pintu kete ms blanggar tu. dah ler x de lesen memandu. aku rs nak tumbok aje muka mamat tu. tp kami setel
luar aje coz mls nak naik turun mahkamah. ayah aku yg baik hati la sgt nie tlg byr duit repair motor mamat tu. sabo aje la. yg penting mamat tu braya kat hospital! dah ler x mo byr pintu ayah aku yg kemek, ayah aku leh lawat dia kat hospital lak tu. adoi....sabo aje la. nasib baik bkn kete aku. tp aku ckp ngan ayah aku yg aku nak beli kete ayah aku tu kalo ayah aku jd nak beli kete lain. murah skit....x kan ngan anak pun nak bkira. hehehehe....anak bapak :D lps braya kat umah spupu (btul2 dpn area xcden td....), kt org anto adik bongsu kat terminal bas bt pht coz dia nk blk tganu mlm nie sbb kuliah dia ari ahad.

4 oktober 2008

ari nie adik aku no.3 nak btunang. aweq dia org melaka tp dah menetap kat bahau. lebih kureng kul 10, kami bgerak 4 kereta coz ade sdara mara nak join sm. pjlnn amik ms 4 jam. jauh seh.....sabo aje la. umah dia dlm kawasan pendalaman. maklum la, org felda. tenang skit aku tgk kawasan kg...x de la sesak mcm bandar. udara pun bersih. cuma jln raya aje lintang pukang. hehehe....majlis ptunangan tu lintang pukang skit coz x de pengalaman nak merisik/meminang anak dara org. lg pun nie 1st time bg famili aku. kiranya adik aku yg ptama la sbg llk coz aku sendiri pun x lps lg. muahahaha...so....mmg kelakar giler time tu. dah ler main redah aje smpi lupa yg n9 nie mmg kuat adat pepatih. tp nak wat cam ne, gemuruh punya pasal...ape yg plan nak ckp...lain lak jdnye. so....hantam sajalah labu! lps setel pinang meminang & sarung cincin, tiba la ms utk mkn. aku pun panggil adik aku yg sembunyi dlm kete sejak dr td. ye la...time dia nak tunang, x kan nak tunjuk muka lak. ms mkn tu, sume muka berubah. skali diorang hidang ayam masak lemak cili api! peh...menyengat giler. muka2 pak sdara aku dah merah menyala2. yg aimin lak asyik telan air aje. muahahaha...aku pun lupa yg n9 kan suka pedas2. famili2 aku nie lak kureng skit makanan pedas. so, bl dah tkena yg pedas...masing2 bpeluh tahan kepedasan. tp aku slamba aje tambah 2 kali sbb sedap. muahahaha....lg pun bakal adik ipar aku dah bw kan aku sbotol air masak. hehehehe.... yg penting, famili tunang adik aku tu kira ok la gak. tunang adik aku tu pun ok gak. pendek kata, kira ok la. welcome to the club. muahahahaa....tp mcm biasa la, sume sdara mara aku tanya...bl lak turn aku. dah 2 org adik 'selamat'. aku nie bl lg. huhuhu...sadis sungguh ptanyaaan diorang yg btalu2 tu. dah ler bini sepupu aku yg br kawen tu dah masuk 3 bulan. adeh....dugaan nie. thn dpn adik aku kawen, btambah la dugaan. sabo aje la. nie yg aku pun nak kawen. mcm best aje. tang mn la best tu kan. muahahaha....

mak aku sarung cincin tunang kat bakal adik ipar aku
6 oktober 2008

memandang tiket bas sold out, tpaksa aku amik cuti ari nie. lg pun ramai budak opis aku cuti ari nie. bas aku kul 3 dr kluang. tp kul 1 aku dah kuar umah. time tu lak hujan. aku suruh ayah aku anto aku jap kat bus stop x jauh dr umah. kalo aku jln kaki konpem kuyup. dr umah ke kluang lak dlm sejam naik bas. smpi kluang, aku borong dvd mcm biasa. duit aku byk melabur kat kedai dvd aje. sabo aje la. bas ke kl lewat 30 minit. pjlnan amik ms hampir 4 jam coz jln jem skit & phentian smentara kat bkt jalil lg. dr bkt jalil aku naik lrt terus ke pudu coz nak beli tiket ke kluang jumaat nie sbb nak organize open house kat umah aku utk kengkawan vf dr selatan. nie 1st time aku wat open house. so...konpem kelam kabut kot. harap2 sumenya bjln dgn lancar. bblk kpd cite td, lps aku beli tiket kul 3pm (halfday lg ler nampaknye....hihihi), aku terus bgegas naik lrt ke bank negara utk ke shah alam naik komuter lak. dr shah alam, aku amik teksi terus ke umah sewa aku. byk sungguh destinasi aku. nie la rutin aku stiap kali pulang ke johor. sabo aje ler. yg penting.....dpt blk johor. penat lelah blkg citer. janji senyum sokmo :D so...skrg nie...kpala hotak aku dah mula serabut ngan keje2 yg menimbun2 sejak aku bcuti sminggu yg lalu. adoi.....dah ler tgh blur lg nie. maklum la, mood raya lum abis lg. hehehehe....slagi mata celik, keje...keje...keje...chatting...chating...chatting....tenet...tenet...tenet...muahahahahaa :P adios amigos .........................

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com