Out There We Are One

Famili Day @ Sunway Lagoon

nie kali kedua aku join famili day since aku keje kat sini. 1st time wat kat Tiara Beach Resort, Port Dickson....bmlm kat sana. kali nie wat kat Sunway Lagoon...blk hari. mcm x best aje. hihihi...
shari sblm FD, aku sbg AJK pendaftaran ditugaskan utk menyerahkan brg2 kpd peserta. so, ptg tu ade pbahagian tshirt, towel, beg, map, tiket, kopon makan dll yg sewaktu dgnnya bg stiap peserta. ikutkan plan asal, ade 4 team...merah, biru, hijau, kuning. tp ntah mcm mn last minute punya keje...x jumpa brg2 bwarna merah & biru....so, pihak atasan tukar kaler PINK & COKLAT! sabo aje ler. skali aku dlm team PINK daaaaaa....

1 November 2008

lebih kureng 7:15am aku smpi kat opis. lmbt skit 15 minit. hehehehe...bas pun dah menunggu. ramai yg naik kenderaan sendiri. so, x ramai la naik bas kontot opis aku nie. dlm kul 7:45am, kami pun bgerak menuju destinasi. lebih kureng stgh jam, smpi la jua akhirnya kat sunway lagoon. mcm biasa acara utama adalah MAKAN. so...sblm sukan bmula, kena ler bekpes dl. br la btenaga. sblm sarapan, kena dgr taklimat drpd AJK tertinggi slain drpd pihak pengurusan sunway lagoon yg scara langsung incharge program FD kiter org nie.
mula2 buat sukan utk kanak2. sume buat dlm air aje. pastu sukan dewasa lak spt kingkong, itik btelur, tarik tali. team aku menang ms sukan itik btelor aje. yg lain kalah terutama sukan tarik tali coz team aku comel2 belaka. skali tarik...sume tcampak. tcampak dlm air lak tu. muahahaha....kul 11 dah abis sukan. pastu acara bebas smpi kul 6. so, aku ngan member2 aku p main kat tmpt kering dl spt roller coaster. best giler even rs nak tcabut jantung aku. pastu naik kapal yg pusing 360 darjah. time nie mmg giler gayat seh coz tgantung kat atas dlm keadaan kpala ke bwh. rs mcm nak tjunam ke bwh aje. aku rs ade la dlm 2-3 kali kapal tu landing tbalik 360 darjah kat atas. sabo aje ler. lps main tmpt kering, kiter org g tmpt basah. meluncur dlm terowong, meluncur luar terowong, ntah ape lg nama game tu pun aku x tau. aku tau main aje. tp best wooooooooo even aku rs mcm dah nak muntah coz perut dah kosong. lps main sume game, kiter org g lunch yg dsediakan oleh pihak sunway lagoon. lps melantak, kami terus mandi...mandi...mandi...smpi la kul 5 ptg. byk pelancong asing time tu. so nak x nak...tpaksa aku cuci mata tgk diorang. pakai bikini tuuuuuuuuuuuuu! muahahaha....
kul 5 kite org setel mandi. masing2 menuju bilik air utk bilas lps bjam2 mandi air klorin! nasib baik aku bw sume sabun & shampoo....ngam2 utk aku sorang. hehehehe....kul 6 kiter org pun bgerak pulang ke opis sblm menuju destinasi masing2. smpi umah terus tbongkang aku coz penat, letih, sengal2 badan...sume ade la. nak pengsan aku dbuatnye. kulit pun dah thangus skit. khokhokho.....

1 comment:

  1. bl ler opis aku kat hQ nie nak wat famili day mcm nie ;) huhuhu

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com