Sedekad berlalu...

29 julai 2008 :o lesen motor aku mati daaaa..... malasnye nak kuar g pejabat pos. kang x renew, mau kempunan aku nak merasa duit subsidi. hehehe....masa aku sedang mencari geran motor kat laci meja aku, tetiba aje....diulang skali lg, tetiba aje....aku tnampak sesuatu. jeng jeng jeng...wat suspen aje aku nie. hehehehe....aku nampak seperti dokumen lama yang dibinding ngan plastik. tertera di situ, “aku cinta padamu – bicara romantis buat insan yang aku cintai”. sebaris demi sebaris aku baca setiap ayat yang tertulis disitu. jiwang sungguh ayat tu....

sayang
kau terlalu istimewa dalam hidupku
sehingga terasa dirimu sentiasa berada disisiku
namamu tidak pernah lekang dari sebutanku
tidak kira tika dan waktu
kadang kala begitu sukar untuk aku
mentafsir naluri hatiku sendiri

sayang
walaupun pertama kali aku melihat dirimu
hati ini telah berkata
aku cinta padamu
sungguhpun perasaan cinta telah kuluahkan padamu
namun bagaimana untuk aku meyakinkan dirimu
tentang ketulusan cintaku ini terhadapmu

sayang
sudah menjangkau hampir setahun
usia percintaan kita
namun kau seolah-olah masih meragui
kesetiaan cintaku ini
aku tahu perasaanmu sayang
kau pernah alami kegagalan cinta yang lalu
kerana dikecewakan oleh insan yang bergelar lelaki
adakah kau anggap semua lelaki bersikap begitu

sayang
janganlah kau menyalahanggap
terhadap golongan lelaki seperti aku
mereka juga ada perasaan cinta, sayang, kesetiaan
yang lahir dalam jiwa dan nurani mereka sendiri
begitu juga dengan aku sayang
aku pernah mendengar kata-kata orang bahawa
“mungkin tuhan sangat menyayangi diri kita...
...sebab itu tuhan pisahkan kita dari kekasih yang curang”

sayang
memang benar kata orang
setiap perkara yang berlaku
ada hikmah disebaliknya
begitulah yang terjadi padamu sayang
kau telah diketemukan dengan aku
yang kau anggapku kekasihmu
janganlah kita menodai kesucian cinta kita ini
agar mahligai yang kita bina selama ini
kukuh selamanya seperti awan di langit biru

sayang
keyakinan dirimu terlalu penting buat diriku
agar aku dapat mencintai dan menyayangi
dirimu selamanya
dengarlah keluhan hatiku ini
janganlah ka uterus menyeksa diriku lagi
percayalah padaku sayang
tidak akan ku persiakan cinta kita ini
itulah janjiku padamu

sayang
ketahuilah olehmu
aku tetap mencintai dan terus menyayangi dirimu
akan ku tempuhi segala banteng
yang menghalang percintaan kita ini
akan ku bajai benih-benih cinta kita ini
agar ia terus subur
dan kekal selama-lamanya

sayang
tiada ungkapan yang dapatku lafazkan
selain dari ini
“aku cinta padamu”


tetiba terflashback la pulak. nie salah satu karya aku time jiwang karat dulu. ORIGINAL COPY tau! x edit skit pun :D tapi tu dulu la. ms tu rambut aku panjang paras bahu. sekarang nie biasa2 aje :p. dah botak pun. muahahahaha...dalam tak sedar, sudah berusia 10 tahun karya aku nie rupanya. sedekad tu....isk...isk..isk....tapi aku x leh tahan bila tengok kat cover, masih tertulis 60sen :)) =)) muahahaha... mcm mn la aku leh x padam time tu. buat malu aje x_x :d sabo aje la. aku rasa sekarang harga dah dua kali ganda. maklum ler....dah 10 tahun lamanya. masa tu aku tgh samb blaja kat kl pada tahun 1998. konon2nya sideh la sbb bpisah jauh. hehehehe....tp dah tertulis mmg x de jodoh, nak wat cam ne kan. pasrah aje la ngan ketentuan illahi. sekarang dia dah ada 2 orang anak merangkap anak angkat aku :d coz dia pun anak angkat family aku. kadang-kadang dia sekeluarga melawat family aku & begitu la sebaliknya. orang kata, yang lepas biar jadi sejarah, masa depan biar jadi hak kita. tapi aku gak yg x kawen2 lagi. kalo aku kawen, anak mesti dah 7 org. hahahha...so, harapkan anak buah kesayangan aku yg sorang tu aje la. sape lg kalo bukan aimin. skrg nie pun dia tgh meragam sbb smlm motor hempap dia. bibir pun dah mcm anita sarawak. muahahahaha...tu la, sape suruh nakal2. hehehehe....hujung bulan nie pak long balik, kite posa sm2 ek aimin. mcm la leh posa budak kecik tu [-(

setelah 10 tahun berlalu...adakah aku masih jiwang lg? mcm dah kureng aje kan. maklum ler ....dah nak senja nie....x reti aku nak bjiwang2 nie ;;) kang skit2 kena sepak...skit2 kena sepak [-( remaja skrg nie sume brutal2. ntah ape diorang makan pun aku x tau. zaman dah berubah...dunia dah maju...hihihihi...

Cinta Dalam Hati

Mungkin ini memang jalan takdirku
Mengagumi tanpa di cintai

Tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
Dalam hidupmu
Dalam hidupmu
Telah lama kupendam perasaan itu
Menunggu hatimu menyambut diriku
Tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
Bahagia untukku
Bahagia untukku

Ku ingin kau tahu
Diriku di sini menanti dirimu
Meski ku tunggu
Hingga ujung waktuku

Dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
Dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
Tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
Dan biarkan rasa ini
Bahagia untuk sekejap saja

Pop Yeh Yeh

sori la kengkawan, x de ape yg menarik setakat nie utk aku coretkan dlm blog kesayangan aku nie :P buat ms nie aku teramat la bz ngan keje2 aku kat opis. tp sempat gak aku melawat tapak VF seketika terutama kat OTM. hehehehe....tension woooooo :D sesekali nak gak release tension. tp keje tetap keje. due date smakin mhampiri. btambah2 tension aku dbuatnya. memandangkan x de ape citer kali nie, aku pun sesaje m'upload video panas dr aku. muahahahaa....sabo aje ler. video nie ms aku jd MC famili day kat PD. rosak majlis dbuatnye. tu ler...sape suruh aku jd MC. dah ler yg dtg sume doktor2 :P yg penting majlis selesai & sebelum masing2 masuk bilik utk menidurkan diri, kiter org pun wat xtvt yg x sepatutnya. hahahaha...jgn pk bkn2 tau. kiter org just bjoget aje. x lebih dr tu :P masing2 dah tebal muka time tu. lantak ler org nak kata ape. janji kiter org hepi walaupun masing2 mcm kayu terutama aku. hahahaha...alahai, mawi dl pun kayu gak. tp tgk dia skrg...jutawan seh. aku aje ratusan. muahahahaha....so...layan la video nie sementara menunggu blog aku akan dtg. tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuu...


aku yg pakai baju belang btopi (jangan gelak tau!)

Universiti Darul Iman


akhirnya adik bongsu aku bjaya gak melanjutkan pelajaran ke Universiti Darul Iman yang tletak di Kuala Terengganu. jauh seh.....dr selatan ke pantai timur. sabo aje la. x pe la, demi ilmu....jauh pun jauh la. yg penting...dia dah lawan tokei wooooo....aku sendiri pun lom amik degree. x leh jd nie. suatu hari nanti aku ttp nak sambung degree. smpi bl nak jd kerani kan. sume barang dah naik. gaji x naik2. hehehehe....
dsbbkan keadaan mak aku yg uzur serta ayah aku yg kebetulan ada urusan keje. so, aku pun anto adik aku daftar ke UDM. lg pun jauh ssgt...so kiter org bdua aje la ke sana. jom baca coretan aku kali nie....

27.06.2008
dsbbkan tiket aku kul 11am, tpaksa ler aku amik cuti ari tu. dr kl ke kluang amik ms 3 jam. kalo jln jem...kadang2 5 jam. kluang ke umah aku lak dlm sejam. so, kul 3pm aku smpi umah. sume tgh tido. aimin lak still kat taska lg smpi kul 5pm. blk aje dr taska nak eskem koneto la pulak :-w sabo aje la.

aimin & eskem koneto

28.06.2008
kali nie sume famili aku ada...complete 8 org tmasuk aimin. maklum ler, nak anto adik bongsu g blaja jauh2. lebih kureng kul 6pm, kiter org gerak ke stesen bas batu pahat. memandangkan masing2 dah makin 'besar', so, kena ler bw 2 kete. siap bracing2 ayah aku ngan adik aku. buleh tahan gak org tua nie. nasib baik x jem kete adik aku tu coz temperature dah high. sabo aje la. bas gerak dlm kul 8pm, so kiter org mkn dl kat area bdekatan. aku mkn skit aje coz pjalanan jauh. adik aku lak bantai mkn x ingat. pjlnan dr batu pahat ke kuala terengganu amik ms 9 jam. peh! jauh giler seh. smpi aje sn, adik aku terus tberak 2-3 kali. muahahahaa....aku dah ckp, jgn byk mkn. degil...x mo dgr kata.

time nie uda snap. hp kamera murah katakan. muahahahaha :P

famili aku yg sudi anto kiter org. tima kacih :P

angah lak snap pic 4 bujang tlajak :D

29.06.2008
AKHIRNYA!!! lebih kureng kul 5am, kiter org smpi stesen bas kuala terengganu. bersih aje tmpt tu aku tgk. aku terus cr port nak letak beg yg bguni2 nie. adik aku lak sibuk kuar masuk jamban. muahahaha....lps sarapan nasi lemak, adik aku tido kat bangku yg ada kat situ. nasib baik x ramai org. aku dah puas tido, so...lepak2 baca paper aje la. pastu bgayut seketika ngan dia yg jauh di utara. sape ek :P hehehehehe...x lm tu, member aku lak msg...dia suruh lepak hotel dl, nanti dia bayar & ptg br dtg amik. aku pun cr hotel area2 situ...sume dah full. kalo ada pun yg mahal punya. dah ler duit aku ngam2 aje nie. so, patah blk lepak kat stesen bas. aku pun msg kawan aku yg hotel dah penuh. aku ckp aku lepak aje kat stesen bas smpi ptg...tarak hal la. pkara kecik aje tu...br la mcabar skit idup nie. dlm kul 11am, tetiba member aku ckp dia otw nak amik aku. sabo aje la dia nie. pjalanan dr kuala terengganu ke dungun lebih kureng sejam. tp aku rs mcm 2 jam aje. maybe jln jem kot. ntah la....coz aku tertido time tu. muahahhaa...
kite org g lunch nasi beryani jap. member aku blanja. save bajet aku. hihihihi...lebih kureng kul 2 smpi la kiter org kat resort. resort!!! sabo aje la. skali member aku suruh lepak resort coz umah dia ramai sdara mara. segan aku seh....tp best gak resort nie, dpn tu ada laut....Pantai Telok Lipat namanye. resort tu lak namanye Mayang Sari Resort. kira ok la, tmpt tu coz ada air panas, aircond, tv. yg penting aku x yah bayar sesen pun. muahahahaha....ptg tu gak aku terjun laut. nasib baik x jahanam hp aku kena air laut ms bposing. hihihihi...
mlm tu x de citer yg menarik coz x byk channel yg ada. so, msg2 la ngan org kat utara seketika. hihihihi... x lm tu, member aku dtg ngan perdana serba hitam. mcm vip lak aku dbuatnye. hehehehe...tinted cermin pun x lps jpj tu. maklum ler...tokei kilang katakan. lesen besar ler tu. hehehehe....mlm tu aku mkn biasa2 aje. nasi goreng cina + telor mata + air suam. dia blanja lg. save lg bajet aku. muahahaha...kul 12pm blk umah.

pemandangan stesen bas kuala terengganu jam 6am

bersih aje stesen bas diorang nie kan :x

bekpes kat sini...air teh o suam 40sen aje!

bas kayu :O aku rs kat ganu aje ada bas kayu kat jln raya

nie la bilik aku...sejuk seh aircond :P

dpn pintu masuk resort >:D< pantai telok lipat @ dungun, terengganu

jom mandi laut wehhhh :">

30.06.2008
kul 11am kiter org gerak ke UDM di kuala terengganu. kiter org lunch dl...mkn nasi lauk aje. member aku blanja. hehehehe....org nak blanja...terima aje la :P. lebih kureng kul 1pm kiter smpi UDM & terus daftar. besar gak tmpt tu. bdpn ngan laut. kalo student stress aje....leh la terjun laut release tension. kedai mkn & kedai runcit pun dekat. ms daftar tu, aku phatikan student ppuan 9:1 ngan student llk. ramai giler seh. sume btudung putih...sejuk mata memandang. maklum la, dl kan kolej agama (kusza) sblm naik taraf jd UDM. lps anta adik aku masuk asrama, kiter org pun blk. member ajak jln2 kat masjid kristal, taman tamadun islam & naik bot kat sungai kuala terengganu. cuaca kat sana panas terik. bpeluh gak la dbuatnye. dr ptg ke mlm, asyik member aku aje blanja mkn, ketam goreng, udang goreng, ayam goreng, kepok lekor, pisang goreng. kenyang giler seh. mmg save bajet aku dpt member mcm nie. hehehhee....

adik aku mdaftarkan diri. gudluck my lil bro >:D< dihadapan Masjid Kristal 8->

salah satu monumen masjid kat Taman Tamadun Islam

menyusuri sungai kuala terengganu 8->

ku 10pm aku pun gerak dr kuala terengganu ke shah alam. aku naik bas 2 tkt sani express...dok tingkat atas. best woooooo....sblm blk, member aku belikan kepok lekor 2 bungkus aje coz aku x bw beg besar. kalo x, nak aje aku borong 10 bungkus. hahahaha...kul 6am aku smpi shah alam & terus kontek member aku suruh jemput. pastu anto report kat dia yg aku dah slmt smpi umah :">. ikutkan hati nak g opis terus. tp letih la pulak. so, aku blk umah dl...t/hari br masuk opis. btw, aku ttp enjoy even ms tlalu padat. lg enjoy bl tgk adik aku melangkah masuk ke universiti...satu tmpt yg x pernah aku & adik2 aku yg lain masuk sblm nie. syukur alhamdulillah....

selamat tinggal terengganu :-h

bas 2 tingkat Sani Express

thanx a lot kat member aku nie 'daens panek', tokei kilang Daen's Food Industries sbb sponsor sume makan, minum, tmpt tinggal & jln2 skitar terengganu. jasamu ku kenang...lain kali leh aku dtg lg...muahahahha :D

sori la kengkawan sume coz lmbt update blog cuti2 kat tganu nie. maklum ler....keBZan melanda aku sminggu dua kat opis nie. tu yg x sempat nak wat ayat. hehehehe....

8 Julai (27 Ramadhan)

sumandak made in sabah
hari nie genap 25 tahun hari kelahiran SHA (bukan nama sebenar) muahahahaaa. tp mengikut kalendar islam, usia sha 26 tahun pd hari ke 27 kite posa tahun nie. lahir time posa rupanye dia nie. mesti mak dia x posa kan time tu coz tgh pantang. dah ganti posa lum? muahahahhaa....jgn marah sha, gurau2 aje. hehehehehe....dah beso panjang anak pak salman nie ek. muahahahhaa....aku kenal Sha dlm VF. sape yg x tau VF tu ape...p cari dlm kamus tamil-cina :-" hihihihi.... 1st time jumpa dia ms VF wat famili day kat tmpt aku di Tropical Village, Ayer Itam @ Johor (bukan penang tau). mula2 aku ingat dia nie anak cina mn la coz id dia pun x melambangkan warganegara malaysia. muka pun ala2 amoi gitu (bkn nyonya jual kangkong tau) dia guna id liserwisha:-? org myanmar & nepal pun x ada nama mcm nie. kat dunie nie, dia sorang aje guna nama tu. yg penting aku suka tgk mata dia yg sepet terutama lps dia bgn dr tido. hahahaha.....
ms famili day tu aku x bkesempatan nak borak2 ngan dia coz aku bz tahap cipan jaga satu2nya anak buah kesayangan aku nie, sape lg kalo bukan si aimin (x de kaitan ngan aiman, anak buah bedah ulam raja tau). lps abis aje famili day...abis gitu aje la. yg penting aku enjoy la time tu coz muka dia penuh ngan tepung....sejibik mcm cina opera. korang pernah tgk cina opera kan? mcm tu la muka dia ms tu....so sweeeet :">
flash back jap :P 26 April 2008 lebih kureng kul 10 mlm, 1st time aku dpt msg dr sha. kena lak aku nie kaki sms...so layan :D tp dia nie bkn kaki sms coz dia malas nak menaip. tu dia kata la, bkn aku kata ek. yg penting smpi skrg kiter org bsms. maklum la...aku kat shah alam, dia kat jb. so, sms aje la jd phubung slain dr ym. hihihhhi....1st time dia ym aku pd 1 April 2008 dlm kul 6 ptg. ms tu aku kat opis. tetiba aje dia ym aku nak testing katanya. ingat tmpt aku tmpt amik lesen kete ke nak testing2 nie. hahahahaha....
walaupun aku kenal dia lebih kureng 4 bulan, tp mcm dah lm bcinta. ops! silap lak,...maksud aku mcm dah lm bkawan :D. tetiba aje td typing error :-w apsal ntah :-" keyboard aku problem nie :P muahaahhaha....best kawan ngan dia nie. nasib baik dia dah ada some0ne. kalo x, konpem aku ng0rat dia smpi dapat :P. walaupun mulut dia becok, tp dia baik hati lorrr \:D/ bak kata bedah ulam raja, dia nie kadang2 lurus bendul. bkn aku kata k, tu bedah ulam raja yg kata [-x
sejak2 nie aku rajin gak bgayut ngan dia. saje nak abiskan kredit aku nie yg x luak2 nie. muahahahaha.... yg penting aku jd org ptama yg call wish bday kat dia. muahahahaha...thanx sha coz sudi bgayut ngan aku selama 2 jam even sll aje ada gangguan luar tmasuk insan dari jauh
mcm poyo aje bunyi....kuat lak tu sore mrs kurt tu [-x hahahahaha :)) =)) tp lps cousin dia kol, terus dia ghaib mcm biasa :-w t'tido ler tu. sabo aje la aku ngan minah nie [-( tetiba kul 5 pagi dia kol aku blk (ngam2 aku tgh taip ayat nie). dia ckp t'tido. hehehehe....dah agak dah pun. aku aje yg x tido2 dr td coz pening nak buat ayat kat blog nie. kang ada yg bising lak aku x update blog terutama mamat specky 4 mata tu. bobok aje memanjang. suka interframe aku ngan sha. jeles la tu. kuang kuang kuang :P
ari nie dia lain mcm skit ms bgayut coz mcm skema aje. kalo x mesti becok aje mulut dia. dah tu sepatah aku tanya, sepatah dia jawab.siap ada vibrat kat sore dia. mgigil siotttttta....hahaha....nie mesti 'butterfly in my stomach'. aku pun x pasti ape kaitan kupu2 ngan perut. tp tu peribahasa omputih....bedal aje la. 2 jam bgayut, lm2 hilang skema terus jd becok blk. muahahahaha....dia masih tkezut coz kengkawan wat surprise bday party utk dia. terkezut ler tu. ngeeeeeeh :D. konon2 nak wat kat angsana la skali buat kedai blkg umah aje. muahahahaha.....kempunan dia nak beli suar jeans faverit dia brand 'LIVES'
:)) =)) konpiden aje petik suar jeans LIVES. hahahahaha....aku pun blur seketika pk ade ke suar jeans brand LIVES. skali br aku pasan, nie mesti suar jeans LEVIS! hahahahaha....adeh :)) =)) sakit perut aku ngan telatah amoi sorang nie. nasib baik x tkuar tali pusat aku nie. muhahahahaha....
moral of this story....mmg best kawan ngan sha. sian dia, sll kena kutuk ngan aku, kena usik ngan aku, kena kaco ngan aku. aku harap ko x amik ati ek sha. ye la...ms bl nak manja2 ngan ko, tul x?ape yg buat aku cyg giler kat dia sbb dia ada satu tebiat yg lebih kureng mcm aku. dia nie giler posing. pantang nampak kamera, mesti dah tpacak dpn kamera dgn aksi ala2 national monumen.tp dgn kamera kengkawan la, bkn sume kamera tau. nanti jenuh dia nak posing dpn kamera sume org yg x dkenali. pastu dgn style cekak pinggang dia tu yg x sudah2. tp kalo nak dbandingkan dgn aku, aku nie low profile skit. pemalu katakan even suka gak bposing². hehehhehe.... muahahahha....
sempena di hari yg mulia nie, aku nak amik kesempatan utk mengucapkan SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN YANG KE 25 TAHUN. semoga dipanjangkan usia, dmurahkan rezeki, dikurniakan kekayaan & dilimpahkan dgn kebahagian yg penuh kasih sayang. memandangkan usia semakin menuju ke alam senja (muahahahhha...) aku doakan semoga ko btemu jodoh dgn org yg ko sayang seadanya. pastu leh wat anak ramai2. kalo x jumpa jodoh, x reti² cr aku :"> leh aku masuk minang ko...pastu kawen...pastu wat anak...pastu three. muahahahaha.....
ingatlah pesanan dari penaja, "Hidup kita ini umpama anak panah. Kita dah ada sasaran. Tapi bila ditiup angin, anak panah lari dari sasaran. Suka atau tidak, kita kena terima. Bukan semua apa yang kita hajati akan tercapai. Kita hanya mampu merancang, tuhan yang menentukan. Selagi kita tidak tahu apa yang tuhan tentukan, selagi itu kita mesti merancang tanpa putus asa. Hidup ini mesti berani terima kenyataan. Tanpa keberanian, mimpi tak mungkin menjadi kenyataan. Kita tidak akan sentiasa berada di atas kerana roda kehidupan sentiasa berputar. Kita mesti bersedia berhadapan dengan segala kemungkinan yang berlaku."
tambahan pesanan dari penaja, "rindui, sayangi & cintai dia yg merindu, menyayangi & mcintai dirimu & janganlah merindui, menyayangi & mencintai dia yg drindui, dsayangi & dicintai olehmu"
alahai...dah kul 5:30 pagi daaa.....hujan lebat sehhhh :(( best tido time nie. tp konpem kalo aku tido...t/hari br bangun. huhuhuhu....nampaknye x tido la aku ari nie. sabo aje la :P jgn aku tlelap kat opis nanti udah ler. dah ler keje blambak kat opis. HQ dah bising minta report ptghan tahun. muahahahaha....
ok la....aku mo tido la kejap. x tahan seh mata nie. sejam pun jadi la asalkan dapat menikmati bunyi hujan yg mdamaikan jiwa aku nie. muahahaha.....sabo aje la. mo bpinar kepala hotak aku jap g nie. yg penting aku dah siapkan blog aku nie. bkn mudah nak memuaskan hati sume org, tul x? yg penting blog utk "jalan2 ke kuala terengganu" aku x sempat buat lg. huhuhuh....ampun kengkawan sume. korang bc la blog nie dl. nanti aku update kemudian blog lg satu tu. ngeeeeeh :D makin lebat sehhhh.....mo tido! mo tido! mo tido! zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz I-)
Lu Langsi Wa Blogging Lagi...