Out There We Are One

Kempen Derma Darah VF



selesai sudah Kempen Derma Darah VF! alhamdulillah...semuanya berjalan dengan lancar. apa yang aku takut2kan selama nie dah bjaya aku atasi. mmg dr dl aku nie takut ngan darah, terutama skali jarum x_x sbb tu smpi skrg aku x suka g klinik/hospital. nak jumpa doktor lg la aku x nak. hehehehehe....
memandangkan aku nie x tau sgt jln ke PPUM, aku kuar umah seawal 7:30 pagi. standby aje...mn ler tau sesat lg. khokhokho...tp mmg aku sesat pun, smpi tlajak kat balai polis brickfield! sabo aje ler. tp jumpa gak jln ke PPUM ;)) cuma kena uTurn blk la. kul 8:30 pagi aku smpi PPUM. lebih kurang sejam gak pjalanan. kalo x sesat, maybe dlm stgh jam kot :P aku antara paling awal yg smpi. aku kontek cikai, dia senyap aje. aku kontek tessa, hp dia off kot. sabo aje ler. last2 aku t'tido kat kerusi pintu masuk tmpt derma darah tu. tgh syok tido, tessa call aku. dia suruh aku masuk dl & daftar. aku org yg ptama daftar utk derma darah. dah ler aku tgh cuak. kena lak yg ptama kena derma darah. huhuhu... lps daftar & amik darah kat jari, aku & tessa jemput budak2 yg br smpi. berikut adalah senarai calon2 pderma darah ;)) khokhokho...

isONE7
tessa
CiKAILah
Narrasis
Hampagas
budak_nakall
riana_sporty
greengrass
SriANisa
Tulipzbiru
Along
Ridam
RazaliRazak
Shamriez
Genki

selain datang utk mderma, ade gak yg dtg mberi sokongan moral. asalnye dtg nak mderma, tp memandangkan masing2 piyed la, tekanan darah rendah la, injured la...sesat pun ade. hahahaha.....nak x nak tpaksa ler dtg sbg supporter :D mereka2 adalah...

Asyaffa - injured (paintball)
me_nOyu - tekanan darah rendah
Mercury - piyed
Teddy_gurlz - piyed
GrommHellScream - kurang berat badan
sharipdol - jalan jem
zaragon - dah abis br nak smpi

memandangkan aku org yg ptama daftar, so...aku ler org ptama yg derma darah....pastu tessa. yg lain isi borang & check darah. lg pun cuma ade 4-5 kerusi aje. so, kena la gilir2. ms tu jantung aku bdegup kencang yg amat. cuak tahap gaban dah nie. dah ler ramai2 dlm tu, btambah2 ler gemuruh! lps aku baring, nurse tu pam tangan aku. x lm tu dia kuarkan jarum! huhuhu....aku x tgk pun dia cucuk. yg tu utk bius. mcm kena gigit semut. x lm lps tu, dia cucuk la tmpt nak sedut darah aku tu kat lengan kanan. aku pun x pasan coz ms tu aku x tgk pun. tau2 aje dah tcucuk smbl tgk darah aku mengalir dlm beg darah. lor...mcm tu aje ke? x de la sakit mn pun. sabo aje ler. aku nie dah sminggu tketar2 menunggu ari nie. proses derma darah amik ms dlm stgh jam. aku rs mcm x puas la pulak. kejap bebenor amik darah aku tu. nak aje aku derma lg sebelah. hihihi....smbl derma, sempat gak aku suruh tedd amik pic aku. byk gak dia snap pic aku. paling best dpt bgambo ngan nurse jepun. huhuhu....cun wooooo. semangat aku nak derma darah lg nie. hahahahaa...lps dah sedut darah aku, nurse tu cabut tiub kat lengan aku tu. dia suruh aku tekan kuat2 tmpt sedut coz takut darah memancut2 kuar. wat suspen tul aje nurse nie. pastu dia lekat ngan handyplast smbl aku brehat jap mnonton kartun. hehehehe...masa dah time utk mkn. aku bedal roti sandwish 5 bungkus. 1 bungkus ade 2...so 10 sandwish aku bedal. org dah sponsor...bedal aje ler:P pastu minum air suam. tp nurse tu suruh minum air manis. aku buat dek aje :P
memandangkan budak2 vf nie tkenal dgn havocnye, kt org dipsilakan buat havoc kat luar dgn hormatnye. muahahaha...dlm hospital pun nak wat bising budak nie. sabo aje ler. bl dah lepak luar tu, smakin havoc ler jdnye. tu lum sesi bgambar. klik sana...klik sini...tlebih sudah. khokhokho.... lps puas mderma & bgambar, kt org sume g cr makan. biasa ler, lps derma darah....lapor aje. lps mkn, aku terus blk umah. yg lain g midvalley...koke ngan sharipdol - samseng kampung dusun. hehehehe....btw, lps nie aku teringin nak mderma darah lg. x de la menakutkan sgt. aku sonok dpt derma darah nie. ari nie mereka perlukan darah kita, sok lusa mn tau turn kita lak memerlukan darah diorang. darah aku jenis O. adik beradik aku sume jenis darah O coz ikut mak aku. ayah aku x tau darah ape. org kata kalo darah O nie leh derma kat sesape pun. tp org yg bdarah O mcm aku nie, just leh terima darah O aje. sbb tu darah O nie kritikal coz x ramai yg ade darah O. yg penting aku dah ada buku merah 'SIJIL PENDERMA DARAH'. lain kali aku leh guna buku tu utk derma darah dmana2 shj. sekian, terima kasih :D btw, thanx tessa coz bg kt org cenderahati serta sponsor makan minum kt org >:D<>

aku orang pertama yang derma darah :-bd sangat best 8->

blood donation
kenangan terindah bersama nurse yg come lote :x

4 comments:

  1. oit... biler masa lak aku piyed? aku xcukup berat badan lah..=)

    ReplyDelete
  2. sapo lak si anonymous nie:-/ masuk x beri salam [-(

    ReplyDelete
  3. okey..
    assalamualaikum...
    yg pasti sy bukan cik teddy..hehheheh

    ReplyDelete
  4. setelah 2 thn 6 bulan berlalu... br aku pasan ade name 'tulipzbiru'. hehehehe.... ms nie aku x bape kenal sgt ngan aweq aku nie. tp aku ingat lg... ms dia blalu pergi nak blk... aku smpt pandang dia. ms tu dia sorang2 aje. dlm ati aku, x campur org agaknye ;) last2 jd bini aku gak :)) moga kekal smpi bl2... amin;)

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com