Out There We Are One

facebook -vs- hendapbook

"KEPADA SEMUA KAWAN2 & AHLI KELUARGA SAYA DI FACEBOOK,


Boleh tolong sy utk buat satu perkara nih : halakan mouse anda pada nama saya, tunggu satu kotak keluar dan lihat pada option Subscribe. Cari "Comments & Likes" dan klik situ uncheck the choice atau Unscribed. Ini utk mengelakkan apa shj komen yg sy tinggalkan pada post/status/gambar kawan2 menjadi terlalu umum hingga boleh dilihat oleh orang2 yg tak berkenaan.


terima kasih banyak atas pertolongan :) lepas tu jangan lupa utk copy paste di wall anda untuk mengelakkan SETIAP PERBUATAN anda di post di bahagian kanan Home facebook dan menjadi tontonan ramai.


seorang kawan berkongsi dgn sy dan sy harap anda semua sudi buat benda yg sama utk mengelakkan facebook menjadi hendapbook"
hehehe... tgelak aku tgk sorang² post statement kat wall fb masing². siap ade istilah baru... hendapbook! muahahaha.... nie ler masalahnye kalo x nak explore dgn lebih mdalam terutama bl ade perubahan² terkini². kalo ikutkan ade aje fungsi turn off subsriber nie. aku pun masih explore lg & mkaji lg. mn ler tau lps turn off... terus org lain x nampak ape² yg kite post atau komen. nanti kosong aje wall fb masing2 :)) hahaha....

Subscribe Button: kpd sume yg bkenaan yg asyik post kat wall dok merayu bagai supaya x subscribe itu ini begitu begini kononnye nak privacy, meh sini aku piat tinger memasing. yg gatai tangan klik butang 'Allow Subscribers' sape suruh? kalo dah klik bmakna korang dah ready utk di'subscribe' pastu pot pet suruh org jgn 'subscribe' komen la ape la. sabo aje ler. nie aku dah bg info, so.... pandai² ler cari butang 'Not Allow Subscribers' / 'UnSubscribers' tu k. tu pun kalo jumpa ler... (rajin² explore sesuatu yg baru OK)
 

btw, aku dah boring skit dgn pesbuk nie. x tau la nape. ms x de pesbuk, rajin aku mblogging & juga aktif dlm vf. sejak bpesbuk, terus senyap dua² xtvt tu. so... memandangkan aku dah mula bosan skit dgn pesbuk, xtvt mblogging kembali aktif spt skrg nie :D cuma xtvt vf tu akan dpertimbangkan suatu ketika nanti :D hehehehe... bak kata pepatah, ibarat sirih pulang ke gagang :D 

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com