Out There We Are One

lu langsi wa kahwin lagi

Bini Biniku Gangster (Malaysia)

Lokasi: GSC Alamanda, Putrajaya
Tarikh: 22.09.2011
Masa: 08:15 PM

###############################

tepat jam 8:15 mlm aku smpi alamanda. sementara tunggu iklan, aku sempat beli popcorn besaq punyer. citer nie lebih kepada aksi komedi ringan. tajuk citer nie lebih kurang dgn citer My Wife Is a Gangster, film dr korea yng sudah masuk siri ke 3 kalo x silap aku. aku x pasti sm ade film  melayu nie spesis copy paste coz aku x pernah tgk lg citer asal versi korea tu. nampaknye aku kena cr gak citer korea tu.

My Wife Is a Gangster (Korea)

berbalik kpd citer Bini²ku Gangster... cuma satu aje yg aku x bape bkenan. tentang watak Intan Ladyana yg x berapa nak gangster sgt. bkn aku ckp lakonan dia x bagus, cuma dia mmg x sesuai bw watak ppuan ganas coz dia tu spesis lemah lembut. tendang kaki pun aku tgk skill ke laut. cam ne nak jd gangster? tp bab atas katil mmg tip top coz habis rabak baju sam dikerjakan! huhuhu... aku suka aksi gedik manja antara yana & sam sbg suami isteri.
kisah nie mengenai 2 kumpulan kongsi gelap yg dketuai oleh Manja & Min Siam. so, Ayahanda & konco² buat plan utk gabungkan puak² yg bpecah mjadi satu melalui perkahwinan antara Herry (Sam), Manja (Yana) dan Reanna (Intan) adik Min Siam.  aku x pasti citer nie ade kaitan dgn PEKIDA atau x coz penggunaan gelaran Ayahanda dlm film tu spt mn yg blaku dlm film KL Gangster. dlm PEKIDA ada gelaran Kak Yong x? hehehe...
jalan citer boleh tahan la, bkn stakat pasal aksi gaduh aje. tp ade gak unsur kekeluargaan yang cuba ditonjolkan oleh golongan gangster. diorang pun manusia gak kan ;) malas nak citer panjang... korang tgk la sendiri. aku bagi 7/10 bintang. citer best tapi perlu dperbaiki :D kpd Sam & Yana.... aku mmg suka lakonan korang berdua!

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com