Out There We Are One

Saman! Saman! Saman!

nie la 1st time aku kena saman 'speeding'! muahahaha.... x de la laju sgt coz kena saman rm150 aje. kalo x...konpem kena rm300. kalo ikutkan tarikh saman, 14/8/2011 di subang jaya. ntah ms bl pulak aku p subang jaya! tp membe aku ckp maybe otw ke shah alam pun dkira subang jaya. so... time tu ari ahad. konpem time nie teman aweq aku shopping baju raya kat shah alam. x pun p pasar tani kat stadium tu. aku rs aku bw slow aje time tu. laju lg ms aku blk johor time raya ari tu. memandangkan sudah 2 bulan berlalu, saman terus up jd rm200! peerrrgggghhhhh...... mangkuk ayun tul polis nie. suka suki aje naik harga saman. dah ler sume barang naik. harga saman pun nak naik gak. bkn x nak bayar, tp bg ler ms utk aku kumpul duit skit2 nak bayar saman tu. ingat aku gaji mcm menteri ke? menteri bw laju pun x pernah kena saman tau! persoalannye.... kemana kesemua duit² saman tu ek? aku tgk tiap² thn kalo ade pembentangan bajet, mesti peruntukan utk polis dpt mcm². kononnye x cukup sumber kewangan utk memantapkan lg operasi polis. tp kemana duit saman tu pergi? ade pak polisi yg blh tlg jawab kan? lg satu, saman utk pemandu asing naik harga gak ke? korang ade tahan diorang x? korang ade larang diorang masuk Malaysia x kalo yg degil x byr saman? nape rakyat sendiri kena kaw², rakyat asing bermaharajalela? mcm pundek kan? muahahahaha....

melayang duit gaji aku!

4 comments:

  1. lain kali ko bawak kete cam kura2 wan, konpem tak kena saman! huhuhuhuuu


    biasalah polis, ko paham2 sendirilah!

    ReplyDelete
  2. kura2 pun laju, baik sy bw mcm siput :))

    ReplyDelete
  3. duit saman tu la guna utk survive gov kita la wan

    ReplyDelete
  4. duit rakyat la ek... kira kitar semula la nie kan...pastu bg blk as a bonus :p

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com