Out There We Are One

tragedi berdarah

hari ini dalam sejarah! muahahaha....mcm siot aje ayat. mcm nie kisahnyer. mlm smlm aku tido awal skit dlm jam 11mlm. sllnyer paling awal kul 12mlm-1pg :D aku tido awal pun sbb dah bosan tahap cipan coz channel astro dah 2 minggu asyik currently not available (mcm pundek). pastu beruk celcom nie pun makin lama makin lembab tahap biawak padang pasir. sedang lena dibuai mimpi (x sempat mimpi), aku dkejutkan dgn kesakitan yg amat sgt. terasa kaki aku dtoreh dgn benda tajam. skali aku tgk ibu jari kaki aku bdarah. byk lak tu. nasib baik aku smpt tadah dgn tgn. kalo x meleleh darah tu kena kat tilam. x pasal2 nanti org kata aku pecah dara lak :)) muahahaha.... aku tgk kat hujung ibu jari aku spt kena toreh skit. ms tu aku langsung x pk tikus gigit ke ape yg gigit ke. aku tgk sekeliling x de mende yg tajam yg boleh jd penyebab ibu jari aku bdarah mcm nie skali. aku tido kat lantai aje beralaskan tilam toto. so...seluas2 tilam tu mmg x de mende tajam pun. aku picit2 ibu jari aku bg kuar darah smpi dah x kuar darah. pastu aku tala kat pale paip. waduh waduh waduh... syoknyer bl part bdarah kena tala ngan air. rs mcm nak aje aku geget pale paip tu pulak. lps aku cuci gitu gini, aku pun sapu dgn minyak. minyak gamat x de, minyak zaitun pun jd ler. so... aku pun samb tido coz ngantuk beb.

ade kesan belahan kat hujung ibu jari

darah yang meleleh x henti2

aku cedera parah!

ms nak g keje, aku balut ibu jari ngan tisu (kapas x de) coz rasa sengal bl pakai kasut. ms citer kat aweq aku, kena tazkirah pagi ade ler. x bsh kaki la ape la. aku siap mandi tau sblm tido tu coz cuaca agak panas. pot pet pot pet... nak aje aku sumbat ibu jari aku kat mulut. suruh keje kat jakim x nak lak. budak2 opis ckp maybe tikus yg geget. pastu bmacam2 cerekarama yg aku dgr. mak tikus bls dendam la. nanti kena virus tikus la. pegawai pun suruh aku g klinik. takut ade implikasi lain. nak x nak kena gak aku g klinik walau pun aku x bape suka sgt g klinik. lg pun darah tgh manis kan... seram pun seram :p hehehehe...

wah.... siap ade barcode utk scan!

smpi kat klinik, kena sound ngan nurse coz aku x terus g klinik lps kejadian. aku pun sound blk, "nurse... klinik mn yg buka 2 pagi?". kalo g hospital pg2 buta ingat dia layan sgt ke dgn kecederaan parah aku nie? lg2 hospital putrajaya tu. huh! ms masuk blk doktor, spt biasa doktor mesti tanye sakit ape (diorang mmg malas nak check). aku pun ckp syak kena geget tikus & nak suntikan antibiotik. doktor suruh aku tunjukkan ibu jari kaki. tgk aje ke? sbb tu ler aku mmg x suka g klinik jumpa doktor!
lps tu aku disuruh g bilik sblh amik suntikan. dr jauh aku nampak sorang aweq comel. x pasti doktor atau x. tp maybe MA kot. skali name tag tulis nama AZLAN. cit! mamat jambu rupanye. nie mesti makan jamu mak dara mamat nie. auuwww.... lembut aje suntik aku. sakit tetap sakit. sengal terus bahu aku. diorang suruh balik umah terus coz ubat nie akan bg kesan ngantuk slps stgh jam. aku malas nak blk umah coz ade keje kat opis. MA jambu tu pun kata x de la terus pengsan. buleh aje buat keje kalo x nak blk umah. auuwww....
kat opis pun dah mamai skit2. pastu suruh aku amik minit mesyuarat. elok sgt ler tu. ntah ape yg aku tulis pun aku x tau!

2 comments:

  1. mmg doktok xkan pegang kita agaknyakan
    takot berjangkit ke?

    ReplyDelete
  2. doktok tu menatang ape? hehehe... keje dia bg ubat aje :p

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com