Out There We Are One

Stress yg amat wooo...

ari nie agak stress yg amat coz 'tpaksa' buat keje last minute! bkn aku yg last minute, tp org yg bg keje tu bg last minute & dlm ms nak express! mmg dasar mr.bean btul la! pot pet pot pet mcm org kena parkinson! dah ramai org hilang sabar. jgn smpi turn aku pulak yg hilang sabar. ikutkan ati nak berambus dr sini, tp sonok lak keje sini. yg jd x sonok bl mr. bean kena parkinson aje! mmg huru hara dlanda tsunami!
sbb tu ramai pekerja kat malaysia nie risiko sakit mental adalah tinggi terutama penjawat awam. tu blum kira dgn pakej penyakit sume dlm satu!. sbb stress² yg mcm nie la. bl dah mula 'keje', terikat dgn undang² manusia. ibarat timun yg bdpn dgn doyan. pusing la lagu mn pun... yg teruk tetap timun! dah ler gaji ciput mcm siput sedut. keje menimbun mengalahkan mereka² yg meeting, sign surat...meeting, sign surat...meeeting, sign surat!
tp tu la lumrah manusia. saling pijak utk naik ke atas. enjit² semut, sape sakit naik atas. dlm keje pun ade politik mcm kat luar sana tu. x abis² dgn poliTIKUS² yg smakin memualkan. silap bsuara... zassss! kena cantas punye ler. aku mls nak pot pet lm² ptg nie coz aku bkn Mr.Bean yg ade sakit parkinson. aku nak samb keje aku yg tiada kesudahan melainkan aku berambus dr sini. dah 6 thn aku ngadap mende nie sume. smpi dah naik tepu pale otak aku. perlu ke aku btahan lg? perlu ke aku bsabar lg?

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com