Out There We Are One

Barang 'Antik'

hujan yang turun... bagaikan mutiara...
malam nie hujan lebat yang amat. sejuk beku aje malam jumaat nie kan. kalo aku dah kawen, mesti byk xtvt2 yg bpekdah blh aku wat time2 mcm nie. hehehe... memandangkan dah x de mende nak buat, Astro pun dah lama terminate. TV pun masih lum ade siaran lagi :p aku pun lepak bilik kemas pape yg patut. maklum ler, lg 2-3 minggu nak bpindah ke rumah sewa baru. ade Astro & Streamyx! muahahahaha... masa aku bkemas2 tadi, tjumpa ler beberapa barang 'antik' aku. masih ade lg rupanye. aku sendiri pun dah lupa. ingatkan dah lm lesap. 
cinta 'buku lima' sesuai utk mereka yang curang :p
yg bentuk mcm tapak kaki binatang nie kalo x silap aku org panggil buku lima. ye kot? aku pun dah lupa. dah lm giler aku beli mende nie. kalo ikutkan mende nie dlm kategori 'senjata'. so, nama pun senjata, mmg salah ler dr segi undang2 kan. memandangkan aku nie bkn jenis panas baran @ kaki pukul, mende nie just jd barang perhiasan aje ler. hehehe... tapi senjata tetap senjata! bahaya woooo! nie kalo kena sbijik penumbuk  kat muka, konpem retak tengkorak! mende nie aku beli kat kelate. gomo kelate gomo! even mende nie senjata, bsepah aje diorang jual kat sana. bkn buku lima aje, mcm2 senjata ade jual. aku pun x tau ape nama senjata2 tu.ms aku beli nie pun aku x tau yg nie senjata bahaya. tp penjual tu siap bungkus baik punye dlm surat khabar, pastu bungkus lg dlm plastik... suruh aku sorok & simpan baik2.
bukan keris taming sari tau

yg nie lak dah tentu keris namanye kan.  x kan pisau lipat lak. aku dpt nie kat KL. nie bkn plastik tau. berat gak la. yg penting kalo tikam konpem cedera parah. saiz keris nie cuma sebesar tapak tangan aku aje. sape yg pernah merasa tapak tangan aku mesti tau mcm mn saiz keris nie. muahahaha.... nie pun dlm kategori senjata gak kot coz kalo salah guna leh mdatangkan kecederaan!

parang sarawak

actually (speaking pulak dah...), aku ade sejenis parang yg aku beli kat sarawak. parang panjang nie mcm pedang samurai pun ade. harga nak cecah ratus hinggit gak ler. nak beli mmg senang, nak bw blk tu yg susah giler. bkn susah mcm mn, susah nak lepas kastam kat airport. maklum ler, kan kena scan. punyer ler tebal aku balut dgn paper. pastu aku letak kat bwh beg. pastu sumbat baju atas parang sarawak tu. tp ms scan kantoi pulak dah. aku ckp cenderahati nak bg org. fuh! nasib baik lps. wat penat aku bungkus ngan paper aje! parang sarawak tu ade kat kg.
10 tahun lalu...
yg nie pun kira antik gak coz pic nie sedekad yg lalu :)) muahahaha.... time nie berat aku lebih kureng 50kg aje. kalo nak dcompare dgn skrg... nak cecah 70kg =)) hahaha... 10 thn naik 20kg! tbaek dr ladang! time nie masih student lg, so... agak nerd skit :p even aku keding time nie, tp ade six pad tau! siap leh main gitar lg! hehehe... skrg aje one pad! leh main drum aje ler.
hujan pun nonstop dr td. syok tido wei.... sorang pun sorang ler. adios amigos!

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com