Out There We Are One

Fire Drill

4 hari yang lalu, opis aku wat 'fire drill'. org german panggil latihan kebakaran. tgh syok² wat keje, tetiba ade org bg pengumuman. aku dah tau dah nie mesti latihan kebakaran coz mlm sblm tu diorang ade wat gak smpi tganggu gugat keje aku. pastu kuar suatu sore, "jangan panik! sila turun ikut tangga! jangan gunakan lif!" lebih kurang la ayat mcm tu. tp yg tukang umum pun mcm panik aje smpi tgagap². 
so...sblm selamatkan diri, kena selamatkan beg tgn masing² yg brand lg mahal gitu :)) nie kalo btul² tbakar, dgn beg² tgn pun rentung skali. terus tukar brand cap ABU. maklum ler... dah jd abu masing². nie x de kaitan dgn sape² yg bnama ABU tau. cuma kebetulan aje :p ms turun tangga lg best, siap dok sembang gelak tu. amboi... meriah sakan nampak. nasib baik 5 tingkat aje. kalo 50 tingkat konpem smpi bwh terus ckp ala² mr. bean! cam ne la rupa mr.bean kena parkinson ek? hehehe.... 

antara mangsa² kebakaran yang tak sempat rentung :p

kat bwh masing² bkumpul ikut bhgn. aku rs kalo btul² tbakar, ade ms ke nak bkumpul bagai? ntah² sume lari lintang pukang ke alamanda:)) maklum ler... tu yg paling dkt. kalo x masing² dah blk umah. lg pun tmpt bkumpul tu mcm x sesuai coz penuh dgn kete. mesti time tu masing² cuba selamatkan kete dr tbakar & dah tentu byk xcden akan blaku kan kan kan....

kalo dah rentung leh senyum mcm nie x :D
takutnyer! takutnyer! takutnyer!
begitu la kisah 'fire drill' yg x berapa bkesan;) aku rs mende nie dah sll buat. tp smpi skrg aku konpius... kenapa bunyi siren x kuat coz ade sesetengah bahagian x dgr langsung pun bunyi siren. aku pun cuma dgr bunyi pengumuman aje. bl dah smpi bwh...br dgr bunyi siren. andaikata kalo blaku kebakaran & x de sape yg sempat buat pengumuman... ramai yg rentung kot. pastu makcik pakcik yg dah x larat, x ke pengsan ms turun tangga dlm keadaan tgopoh gapah sbb takutkan api. ms bkumpul kat bwh pun x dgr sgt ape yg diorang bebelkan even guna pbesar sore. x pasti la sm ade teknikal problem ke ape. tp tmpt bkumpul tu mmg x sesuai kalo penuh dgn kete disaat² kecemasan ;)

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com