Out There We Are One

legging

"legging bukan seluar. ia adalah sejenis sepender yang labuh paras buku lali" PakMod
hahahaha... tergelak tgk status member aku di pesbuk bkaitan dgn suar legging tu :)) ada betulnyer ape yg dia ckp tu. jika member aku ckp sebegitu, aku pula jwb sebegini, "better pakai 'boxer' labuh drpd 'sepender' labuh". btul la kan. skurang² boxer nie longgar, selesa & berangin tau. hahaha :)) aku x pasti sejak bl trend suar legging nie. biasanye org pakai ms senamrobik atau pun saje2 pki dlm umah. skrg nie pakai kat public. dah moden agaknye. pegangan pun makin longgar. dl biasa nampak org bkemban kat kg smbl basuh bj tepi sungai. tu pun malu2. skrg nie dah berani bkemban kat tgh kota. x de dah malu². mcm² fesyen kemban pun ade. dah ler kemban, singkat lak tu. nangka kalo bungkus pun tutup abis tau. tp kalo setakat suar ketat tu... zaman rockers dah bmula lm dah. tp time tu guna kain jeans. la nie dok guna kain pa x tau la. dah mcm sarung nangka pun ade. ye la... bl pakai, kain tu melekap kat bentuk bentuk. maybe dpbuat drpd getah skerap mn ntah. so... dr luaran mmg jelas & nyata nampak figure seorang wanita. maybe selesa dpakai pd wanita, tp cukup tseksa mata yg memandang. alahai... figure pun ade yg bterabur pun ade hati nak pakai legging. kadang² diorang x de perasaan malu ke bl pakai legging tu kat public? konpius aku. diorang x pasan ke bl pakai legging tu leh nampak figure montot & figure 'karipap² cinta' diorang tu? atau diorang mmg nak tayang bg tgk? bl llk tgk ckp llk gatai la, miang la. yg hang dok gatai tayang wat pa? hang tayang kami tgk la. x pasal² dpt dosa mata. tp yg tukang tayang blipat ganda ler dosanyer.
member aku pernah ajak g swimming pool. tp bl smpi sana kena pakai suar ketat yg ala² legging tu. tp yg paras atas lutut. erk... terus aku x jd mandi. geli weiiiiii!. aku tgk ramai gak yg pakai suar 'legging pendek' tu. dah mcm kelab gay lak rasanyer. yg muncit perut pun pakai 'legging pendek' tu. aku tgk mcm nak jatuh aje perut tu. ade stgh tmpt mmg x bg pakai baju. x tau la nape? takut air jd kotor kot. x tau ke kalo dah ramai bkubang dlm tu pun leh kotor. maklum ler kot2 ade yg tlepas air toksin. tu blum 'buih² cinta'. aku sendiri pun geli tgk org pakai 'legging'...inikan pula nak pakai sendiri. baik aku mandi kat air terjun @ sungai lg syok tau. ntah ler... zaman makin moden, teknologi makin canggih. tapi mentaliti makin mundur, pegangan agama makin kendur. bl dunia djadikan syurga, beginilah akhirnya. lupa terus syurga yg kekal dsana. x kira la lelaki ke ppuan ke... tolong ler jgn pakai legging lg. x rela i tau! sblm aku abis mbebel nie... ade sedikit nasihat utk para wanita. jgn kecik ati noooo....
"Jadilah macam jagung bukan macam gajus. Jagung membungkus bijinya yang banyak bukan macam gajus yang suka pamerkan bijinya yang satu itu."
paham x? kalo x paham korang g kedai mamak. pastu beli jagung & gajus. pastu korang makan la :)) hahaha...
pakai tudung, tapi pakai legging. warna lutsinar pulak tu!
ms blogwalking cr hujah² bkaitan, tnampak ler isu pakaian oleh Imam Muda Asyraf antara entry yg beliau tulis spt kat bwh nie;) renung²kan & selamat beramal :D
surah al-A’raaf ayat 26 yang bermaksud:“Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu (libaasa) pakaian untuk menutupi auratmu dan pakaian indah untuk (wariisya) perhiasan. Dan pakaian takwa itulah yang paling baik. Yang demikian itu adalah sebahagian dari tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan mereka selalu ingat”

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com