Out There We Are One

Nasi Arab


perjalanan dr putrajaya ke cyberjaya lebih kurang 15 minit aje. aku smpi Saba tepat jam 12tghari. mmg ngam2 time lunch ;) so... secara rasminya bday aku disambut di Saba Restaurant, Cyberjaya! hehehe... dah lm aku x pekena kambeng =p~ tu yg aku ajak mkn kat sini aje :p hampir penuh gak pelanggan yg dtg td. ade 1 meja kosong btul2 dpn aircond. bedal aje ler.... kanan aircond, kiri kipas. mmg cantek la kan. 


memandangkan aku nie 'giler kambeng', sudah semestinyer aku order Hanith Lamb yg bharga rm17. beli yg kocik ajo. aweq aku lak beli Hanith Chicken yg bharga kurang rm5 drpd aku :p cuma aku konpius menu 'Mandi' tu ape maksudnye ek? Lamb/Chicken tu kena mandi dl sblm dihidangkan ke :)) muahahhaa.... 

Hanith Lamb + Lemon Juice

Hanith Chicken + Yogurt

air lemon juice boleh tahan sedapnyer;) cuma air yogurt aje mmg x leh tahan... masam giler babeng! btul2 ori punyer yogurt smpi x leh telan tekak nie. bkn tu aje, aweq aku nak try baklava. aku pun x tau mende ape tu. tp ade campuran kacang2 la. pastu manis giler.

Baklava nie spuloh hinggit tau!
btw, mmg best mkn nasi arab kat Saba nie. cuma jgn sll sgt ler coz harga buleh tahan woooo.... yg loaded x de masalah kot. yg kureng loaded mcm aku nie... sbulan skali buleh ler. x pun stahun skali time bday :)) muahahaha... aku ade dgr citer yg diorang nie rendam ayam/kambeng/lembu dalam AJINOMOTO utk bg lembut selembutnyer daging tu. x pasti btul atau x. kalo btul... yg pasti akan reput tulang sblm smpi masanye. so, sape2 nak rasa, blh la try. lagi satu yg paling aku kagum, staff diorang sume pakai thumb print! opis aku yg kat HQ tersergam megah kat putrajaya tu pun pakai punch card :)) muahahaha.... cikai sungguh! sblm pindah HQ aku pakai thumb print. skali dtg HQ pakai punch card aje =)) alahai... bajet x de kot. maklum ler... bajet dah bg 'anak2' kat seluruh Malaysia :p
lokasi Restoran Saba @ cyberjaya

lps melantak di kedai pak arab nie, kt org bgegas ke JJ Balakong. saje jln2 coz x tau nak wat pe sempena bday aku nie :)) x de pe yg menarik utk diciterkan slain drpd mbedai eskem yg bharga rm8++ tobat dah nak mkn lg kat situ! tu ler... nak sgt mkn eskem itali lg :p

rm8++ tu leh beli eskem mcD byk2 tau :p

sekian saja kisah sambutan bday aku ;) walaupun x grand mn... tp aku tetap hepi coz dpt celebrate ngan org tsyg :* 4 bulan lg nak celebrate bday aweq aku lak...mmmmmm;) kena plan nie x_x stakat nie sudah 70++ org wish bday kat wall fb aku ;) i like it...aha aha...:))

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com