Out There We Are One

Pemimpin Islam tewas

Nauzubillah! Jenazah Gaddafi dipertontonkan kepada orang ramai!

Innalillahi wa inna ilayhi raji'un...satu persatu pemimpin Islam ditumbangkan. ntah mn silapnyer. silap pemimpin itu sendiri atau silap rakyat yg membuat pcaturan sendiri tanpa mengetahui impak slpsnyer. Iraq pun masih bgolak lg walaupun Saddam Hussein sudah 'tewas'. Adakah Libya akan tenang sesudah tewasnye Muammar Gaddafi? begitu juga dgn Osama bin Laden. bg aku tumbangnya sesebuah kerajaan bukan kerana kekuatan pihak musuh, tetapi konflik dalaman sendiri. buktinya? sudah byk kerajaan Islam tumbang sejak zaman dahulu kala! kuasa, wang ringgit & wanita menjadi punca utama. kerana tidak berpuas hati dengan pemimpin yang zalim, rakyat memberontak. mereka menghukum mengikut undang² sendiri. tapi mereka lupa, ada mata yang memandang menantikan kejatuhan empayar Islam! apa saja kekalutan yang berlaku dalam sesebuah negara Islam, kuasa barat akan mula campur tangan tanpa diundang. suka ati nak anta tentera untuk kawal negara lain. mereka bangga mengatakan mereka adalah POLIS DUNIA. mereka dgn bantuan DAJJAL secara senyap akan cuba melenyapkan Islam dimuka bumi ini. walaupun takkan hilang Islam di dunia, tapi Islam akan terus ditindas spanjang zaman. bkn kerana mereka kuat, tapi kerana kita lemah! Di Malaysia sendiri, umat Islam saling bertelagah, saling maki hamun. Ulamak² berlandaskan politik terus diperkudakan utk kepentingan parti. masing² berhujah dgn hadith & ayat² al Quran. walhal mereka semua bTuhankan Allah SWT, bRasulkan Nabi Muhammad SAW, bKitabkan alQuran & bSumberkan Hadith/Sunnah. kenapa berpegang pd perkara yg sm masih juga saling bertelagah? masing² ada ego yg tinggi! masing² cuba tunjuk betapa tingginya ilmu agama! masing² cuba tunjuk kuasa! maka, bermula la zaman fitnah mfitnah sesama umat Islam! demonstrasi jalanan sbg jln terakhir mbuat bantahan meluah perasaan. terikut dgn rentak rakyat di negara² Islam lain yg kian tumbang. adakah kite sume akan ikut rentak utk sm² tumbang?
satu aje yg mbuat aku tertanya², adakah pemimpin² barat yg lagi zalim drpd pemimpin² Islam ini tplakukan spt itu? dimalukan? dibunuh? diseksa? mereka masih hidup & masih berkuasa... dan akan terus mburu pemimpin² Islam agar tumbang kesemuanya!!! Saddam Hussien digantung, Osama bin Laden dibuang ke laut & Muamar Gaddafi dipertontonkan kepada org ramai! AllahuAkhbar... mana pemimpin² Islam yang lain!!! Bacul!


Al Fatihah buat pemimpin² Islam yang terkorban. kezaliman mereka, biar Allah SWT yg tentukan nasib mereka. kita sbg umat Islam, tunaikan kewajipan kita. kita sendiri tidak pasti apa nasib kita di sana nanti...

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email admin@d0d0l.com