Out There We Are One

PERAMPAS


mlm nie still bosan coz dah 2-3 minggu x tgk tv gara2 astro 'currently not available'. bongok punyer astro. tp skrg dah terminate ;) & still x leh tgk tv coz lum beli 'parabola'. hehehe.... beruk celcom pun mkn lm mcm siput sedut... lembab nak mampus! mesti dah muflis restoran aku coz dah lm x buka 'cafe world'. hahaha...mlm nie tetiba idea dtg mcanak :D
2-3 hari lps aku lyn HotFM pg2 sblm smpi opis. sminggu dua nie aku bw kete coz kriss dayanti aku dah tsadai gara2 minyak kering + tayar pancit! padan muka aku! pastu pgelangan tgn aku tkehel sbb motor jatuh. korang pernah tgk x adnan sempit nak park motor tp lupa nak stand? hahahaha... mcm tu la! tp aku smpt tahan ms mtr nak tumbang, tu yg terpeleot tgn aku. berbalik kpd citer HotFM, topik pg tu adalah mengenai perampas!

Siapa yang ganggu hatimu
Siapa yang rampas cintamu
Katakan padaku biarlah jelas segalanya
Siapa yang sedang kau sayang
Siapa yang sedang kau buru
Berterus teranglah dari kau terus menyiksaku

pernah dgr x lirik lagu atas nie? hohoho.... mmg sakit wooo kalo aweq kena rampas! ade gak pengalaman aweq curang! kantoi dlm email. tu pun x ngaku. smpi skrg aku simpan bukti email tu. tp dah lupa letak mn :p x pe la, dah kawen pun aweq tu. pastu yg gantung x btali pun ade :)) maksud aku kena tinggal tetiba tanpa alasan? tau2 aje dah ade bf baru :D smoga bahagia dsamping org tsyg :D tp x leh blah bl part kena rampas! nie yg nak citer nie...cer citer cer citer
pjg citernyer...tp aku kasi pendek skit k. nanti jd novel lak. aku kalo menulis time dpt idea mmg susah nak bhenti! hahahaha.... begini kisahnya... aweq nie member opis yg kenalkan. diorang kenal kat ym x silap aku. aku pun dah lupa cam ne leh kapel. tau2 dah kapel :)) mende2 yg sakit ati nie mmg aku mls nak ingat :p kt org kapel kejap aje...bape bulan ntah. pastu suatu hari tetiba dia minta putus! dah ler time tu aku tgh dok hepi2 ngan member mkn besar kat hotel! terus down giler. tp aku senyum dpn kawan2. diorang gelak aku pun gelak. blk dr hotel, terus aku kol dia tanya nape buat aku mcm nie? dia kata dah ada pilihan lain??? lor.... aku nie sape lak? konpius tetiba? maybe pilihan terakhir kot? pilihan terakhir adalah penghinaan besar bg aku! sape lelaki itu... aku x nak amik tau!
slps 6 bulan blalu... tetiba aweq tu kol. mmmm... x kan nak rujuk blk kot :)) dia nak bgtau aku something. tp mcm teragak2. dia nak bgtau sape bf dia. erk? ape motif? suka sgt bg aku konpius! dia nak bgtau aku sbb aku kenal bf dia. hohoho... perlahan2 dia sebut nama bf dia. wtf! member baik aku sendiri? gelak ketawa sm2? makan smeja sm? satu pejabat? fuiyooo! aku rs time tu nak terjun ke bwh aje. pastu naik blk...samb terjun. naik blk...terjun lg!  aku matikan panggilan! gelap gelita dunia aku seketika. mmg aku x buka lampu bilik pun ms tu. member aku tau yg aku bkapel ngan aweq tu. member aku tu adalah member kpd member yg rekemen aweq tu kat aku. aku x tau la sm ade member yg rekemen aweq tu tau ke x member dia rampas aweq tu dr member dia. erk.... korang paham x? sila repeat smpi paham k.
tetiba member opis kol nak amik brg. kaco daun tul. tp mmg dah janji nak bg brg mlm nie. nak pinjam beg hiking. dan member opis aku tu adalah bf yg dia maksudkan! mcm citer hindustan lak. aku ckp kejap lg aku turun. terus aku kol blk aweq tu. aku ckp bf kesayangan dia ade kat bwh nak pinjam beg. nak aku tumbuk pale smpi bsepai ke mcm mn? hahaha... terus aweq tu mrayu2 jgn ape2 kan member aku tu. aku waras lg. x kan sbb ppuan pun member nak gaduh sesame sendiri. baik aku tumbuk aje aweq tu...br puas ati kan :D aku pun turun bwh smbl tsenyum. borak2 spt biasa & gelak2 ngan dia. aku x marah. aku x tau nape aku x marah.
lps member aku blk, aku kol blk aweq tu. aku ckp dah lunyai aku kerjakan :)) tau pun nangis :p muahahaha....acah aje =)) eh eh eh ... buleh bgurau lg ngan dia :-j alahai.... dia minta maaf byk2 coz buat aku mcm nie. walaupun dia dah sakitkan ati aku yg tulus mulus nie, cuma satu aje aku pesan kat dia
"jgn bgtau dia perkara sbnr. sy x nak psahabatan kami tjejas dsbbkan awk. sy x nak dia tau ape yg sy dah tau. sy doakan awk bdua bahagia."
sejak tu, aku ngan member aku tu spt biasa seolah2 tiada ape2 yg blaku. biar aku simpan rahsia nie smpi mati. tp kalo dia terbaca blog nie... nasib ko la kan. dah lm aku maafkan ko wahai sahabat :p hehehe...
perkembangan terkini... aweq tu & member aku dah kawen. hidup bahagia dsamping anak2 yg comel. ops! masing2 kawen dgn org lain k. dorang x de jodoh ler tu. hahaha.... sabo aje ler :D

bila aku senyum x bmakna aku x sideh, bila aku ketawa x bmakna aku x menangis

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com