Out There We Are One

Segmen: Kenapa nickname saya begini?


sedang asyik blogwalking... tetiba jumpa satu blog dgn entry Segmen: Kenapa nickname saya begini? lebih kureng mcm contest la;) cuma x de hadiah aje. just suka suki senang ati :D btw, credit to Ummi Hanie ;) mmg x kenal pun :p tp inikan dunia blogging... dunia tanpa sempadan :p
berbalik kpd topik utama iaitu pasal nickname. lebih kurang mcm asal usul sejarah nickname la. so... aku nak cer citer skit pasal nickname aku. aku cer citer 3 nickname aku dl k.
yg pertama....nickname email aku iaitu alpha7zeno. nickname nie aku create since 1998 lg ms mula2 aku melangkah ke alam baru sbg student ipt. sblm tu aku x tau sgt pasal IT. x de la buta IT sgt. cuma zaman tu agak kureng pdedahan dluar bandar. bl dah jd student nie mesti ade email kan? tu yg dok perah otak pk nak wat email ape. pusing sana pusing sini terus dpt idea! alpha7zeno! pelik tp benar;) hehehehe... al tu adalah nama aku & adik2 lelaki aku. pha tu nama ayah aku. 7 tu slain drpd no feveret aku, ianya bmaksud jumlah famili aku yg 7 org. ze lak nama adik ppuan aku. dan no adalah nama mak aku. bl dgabungkan, maka jd ler alpha7zeno :D
yg kedua...nickname aku sendiri iaitu isONE7. agak simple & menarik :p hehehe... actually nickname tu adalah nama aku yg telah di'barat'kan :)) kena sebut 2 pkataan iaitu is dan juga ONE. so, bunyinye ape? tu ler nama aku. yg 7 tu mcm yg aku dah citer td la.
yg ketiga... nickname blog aku nie iaitu d0d0l. nie bkn dodol yg makan2 tu. aku pun x tau nape nama d0d0l. tp member2 aku dr VF suka sgt panggil aku d0d0l. mula2 panggil d0l, lm2 jd d0d0l :)) kebetulan ayah aku org panggil wak dol =)) muahahaha...
begitu la kisahnye mengenai 3 nickname aku yg x seberapa nak glamer :p tima kacih...

2 comments:

  1. salam dodol ,

    err...nk panggil mane satu ni ek ? byk gak nickname nyer..hihihi .. anyway,sy terhibur juge bace entri and ani & time kasih sudi join . Salam kenalan ;)

    ReplyDelete
  2. salam ummi... nie blog d0d0l, so...panggil aje d0d0l :)) hahaha.... btw tQ coz sudi singgah blog nie... slmt bjiran la kite ye

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com