Out There We Are One

Sentuhan Anak Malaysia

sentuhan anak Malaysia
Menara Hotel Jam Diraja Makkah atau dikenali sebagai Abraj Al-Bait dikatakan mempunyai sentuhan anak Malaysia apabila seorang jurutera dari sykt kejuteraan German, SL Rasch dikenali sbg Wan Nazri Wan Aria (31) yang diberi tanggungjawab dalam merekabentuk menara tersebut. Selain itu, ia juga mdapat kerjasama drpd tenaga pakar dr Dubai iaitu Syarikat Premier Composite Technology yg terdiri drpd 14 org tenaga muda drpd Malaysia juga! Malaysia Boleh!
'Spiderman Malaysia'
Ia merupaka menara jam tertinggi & terbesar di dunia dengan ketinggian 601 meter! boleh dilihat dari jauh dalam jarak 12-17km. kalo rabun mcm aku nie buleh la usya dr jauh kalo nak cr lokasi;) yg uniknyer, stiap kali azan akan bercahaya 2juta lampu LED yg boleh dilihat dlm jarak 28km! permukaan jam tersebut dihiasi dgn 90 juta kaca mozek! patut ler kos pbinaan nie mcecah RM9billion! peerrrgggghhhhh!
Menara nie lum siap spenuhnye. maybe 4 bulan lg br siap & akan diserahkan kpd pemaju/kontraktor iaitu Kumpulan BinLadin pada bulan Mei 2012. mmmmmmm.... company suku sakat Osama ke? wallahu'alam.
Kalo korang nak tau, Wan Nazri nie juga tlibat dgn pemasangan kubah Masjid Al-Nabawi di Madinah dan juga kubah di Masjid Putrajaya.
Wan Nazri Wan Alia
p/s: bangga tp dlm ms yg sm seram tgk coz dah ler tinggi giler, besar lak tu. pastu btul2 dkt dgn Masjidil Haram.harap² la struktur pbinaan tu kukuh smpi bl². kalo x naya aje kan. nauzubillah.... mintak djauhkan!


No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com