Out There We Are One

58 tahun

ari nie genap 58 tahun usia ayahku tersayang. tepat kul 12 mlm td aku wish kat ayah aku. anak ayah katakan :p hehehe...secara x langsung, ayahku dah pencen. bsara wajib dr pkhidmatan awam sbg Penolong Penguasa Penjara. mesti banduan² dlm penjara tu rindu ngan ayah aku :)) hahaha... dgn banduan mmg bengis ayah aku nie. penumbuk dah besar muka! tp ngan famili x la. penyabar aje. hehehe...
Kad Pencen ayah aku :p
walaupun keje ayah aku nie x de ler femes mcm polis & tentera yg tiap² thn dpt mcm² kenaikan, tp aku bangga jd anak warder. seronok dok kat kuarters. teringat zaman kanak² dl. ntah bape ramai kawan pun aku dah x ingat coz keje uniform mcm ayah aku nie kerap btukar lokasi. antaranya johor (4), selangor (1), penang (1) & negeri sembilan (1). so, lebih kurang 7x aku & famili hidup nomad :D penat mmg penat coz asyik tukar skolah aje. tp dpt ramai kawan. 

cer teka... ade ape kat dlm kotak merah nie :p
ha... kotak merah ape tu ek? tu ler hadiah utk ayah aku. biasa² aje. tu pun last minute beli. last minute sbb x tau nak beli ape sbnrnyer. kebetulan jumpa & terus beli. berat pun berat. harap² ayah aku suka. hadiah nie beso coz nak celebrate 3 dlm 1 iaitu bday + pencen & anniversary diorang yg ke 32 pd hujung bln nie. hehehe... kat mak aku pun ade beli gak. sepasang baju kurung. hadiah utk ppuan nie aku pening skit. kalo dtanya konpem mcm2 kan. baik beli terus. llk aje senang, ape yg dberi... terima seiklas hati :D

rantai mak aku
selain baju kurung, nie rantai utk mak aku :p dah lm dia nak. br nie dpt. hahaha... maklum ler asyik abis stok. aku pun geram.  5 jam lg aku nak berangkat pulang ke kg bsama bakal bini. hahaha... raya nie dok umah aje kot coz nak bincang pasal kawen :p hihihi... lg pun musim hujan skrg nie. maklum ler, dah hujung thn kan. musim tengkujuh ler. jgn banjir mcm thn lps sudah ler. huhuhu...

semoga dimurahkan rezeki, dipanjangkan usia, dikurniakan kesihatan & mcm2 ada! semoga kekal bahagia disamping mem besar hingga akhir hayat! hehehe...

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com