Out There We Are One

buka BLOG dapat DUIT???

buka BLOG dpt DUIT? bunyi mcm mustahil aje? x de yg mustahil kat dunia nie kalo ade usaha, btul x?

contoh Framed Advert

cuba korang tgk screenshot blog aku kat atas nie, korang nampak x banner adf.ly tu? ha...actually banner tu x mganggu pun. leh pangkah aje kalo rasa menyemak kat blog korang. TAPI banner tu ler leh wat duit tau. mesti ramai yg dah tau. tp mesti ramai lg yg x tau kan kan kan. ape tu adf.ly?
We are a free URL shortener service with a twist.
Get paid to share your links on the Internet!
Just register for an account and start shrinking.
You get paid for every person that visits your URLs.
faham x? jap aku translate guna goolate (google translate)! maklum ler, english aku mmg failed! hehehe...
Kami adalah perkhidmatan percuma URL Shortener dengan sentuhan.
Mendapat bayaran untuk berkongsi link anda di Internet!
Hanya mendaftar untuk akaun dan mula mengecut.
Anda akan dibayar untuk tiap-tiap orang yang melawat URL anda.
hahaha... tu mmg aku copy sbijik² kat goolate :)) buleh pulak mengecut! muahahahaha.... korang paham² sendiri la ek ;) OK... berbalik kpd citer pasal entry kali nie. ape yg aku paham ler kan, adf.ly nie fungsinye utk pendekkan url. lebih kurang mcm bit.ly la. pernah dgr kan bit.ly kan? bezanyer adf.ly nie leh jana pendapatan. bukti? x de lg coz aku br join & lum dpt income yg byk utk dkuarkan. tp x salah mcuba kan. kalo ade, ade ler rezeki. kalo x de tu...x pe la, klik aje kan. bkn suruh cr downline pun. hehehehe...
income yg x sberapa :p
nampak x? 110 = $0.05399 :)) skit aje lg tu :p tp tu bkn dlm nilai RM tau. nanti convert la sendiri k. aku pun lum abis explore mende nie :p so... cam ne ek nak wat?
1. mula² korang buka link adf.ly [klik sini]
masukkan maklumat yg dperlukan
2. pastu korang masukkan url blog korang atau ape² saje url yg korang nak. ade 3 option kat situ. Domain tu korang pilih aje adf.ly k. Advertising Type ade 3 jenis iaitu Intersitial Advert ($$$$$), Framed Banner ($$$) & No Advert. Intersitial Advert tu masyuk skit tp leceh coz stiap kali nak buka blog akan papar mcm² iklan (gambar bawah). mesti lm² org bosan nak terjah blog kite kan :p Framed Banner lak masyuk buleh la skit². tp x leceh coz papar banner adf.ly kat atas tu aje. contohnyer mcm aku buat tu ler. leh pangkah terus. kalo yg No Advert lak x de income. just pendekkan url aje. so...better pilih Framed Banner aje. jgn tamak² k. nanti rugi :D Custom Name tu korang letak ler pape utk url korang.
contoh Intersitial Advert
3. lps korang dah isi pape yg patut, korang klik Shrink! nanti dpt ler url pendek utk blog korang. contohnye url blog aku adalah [http://adf.ly/840699/d0d0l] cer klik utk tgk hasil blog aku plus banner adf.ly tu. pastu tunggu ler stahun dua utk tgk hasilnyer :)) hahahaha....

SELAMAT MENJANA PENDAPATAN!

2 comments:

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com