Out There We Are One

cuaca dalam gMail?

cuaca dalam gMail? ape tu? x pernah dgr pun. tp maybe ade yg pernah dgr. aku pun dl x pernah dgr. tp budak opis aku yg bnama 'anne yg cantek' bgtau aku pasal tu :p hihihi...
tenang sungguh cuaca hari nie :p
cer tgk pic kat atas tu. itu adalah gambaran cuaca dlm gMail aku pg td. yup! pg td cuaca molek² belaka. hehehe... maklum ler smlm dah hujan lebat giler smpi banjir. tp tmpt aku x banjir la. so, kpd yg x tau...dlm gMail ade fungsi utk maklum kat kite pkembangan cuaca semasa. bkn ramalan cuaca tau. kalo ptg nanti hujan lebat, so cuaca dlm gMail pun akan btukar secara automatik mengikut cuaca tersebut. kadang² lmbt loading...kena refresh la. depend kpd connection gak. cam ne ek nak buat? mula² korang daftar kat gMail [klik sini]. tp kalo dah ada blog konpem la ade gmail kan terutama yg guna blogspot tu. 
options > mail settings > themes
lps korang buka setting utk themes, korang cari pulak theme dlm kategori classic. dlm classic, korang cari pulak theme 'tree'. bak kata hazama, "tanya sama pokok, apa sebab goyang, jawab angin yang goncang.." hahaha....
theme tree
lps dah pilih tree, korang kena pilih jenis tree lak. hehehe... x de la. gurau aje :p korang kena set lokasi kat mana.
lokasi bandar
korang taip aje ape² nama bandar merujuk kpd lokasi korang. sblm tu pastikan korang pilih country/region sbg Malaysia. jgn set negara lain pulak. hehehe...sistem akan automatik detect nama bandar yg korang taip tu. kalo betul dari segi ejaan akan kuar simbol 'right'. kalo salah, akan papar msg "abcde is not a valid city". sudah setting? pastikan save. pastu tgk la hasilnyer. hihihi...pastikan korang sentiasa alert dgn cuaca semasa k. br nampak perubahan dlm gMail tu nanti.

update jam 5:30 pm....
hujan lebat ribut petir buat aku tkandas kat opis :((
aku br try theme tree, yg lain lum try lg. so, x tau fungsi² stiap theme tu. rajin² ler try ek :p

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com