Out There We Are One

Dibunuh kerana status Facebook

Hayle Jones: Ibu 4 anak mati dibunuh

nie berita 2 thn yg lalu. tp x pe la, just utk peringatan. keratan akhbar atas nie bkn paper harian metro tau. hehehe... berbalik kpd topik ari nie, seorang wanita ditikam & dicekik smpi mati hanya kerana menukar status facebooknyer drpd 'married' kepada 'single'. kelakar kan? tp kelakar nie melibatkan nyawa. nie la akibatnyer kalo dah tlalu taksub sgt dgn something. x kira la taksub dgn facebook ke, taksub dgn ppuan ke.
mereka bdua nie walaupun x kawen lg, tp dah mcm suami isteri coz bcinta sejak zaman kanak² lg. korang jgn tiru budaya nie pulak. nie budaya kafir lahanat. main langgar aje yg haram. Brian Lewis mengamuk sbb 'bini' dia tukar status 'married' kpd 'single' menandakan hubungan mereka sudah berakhir. nie kira kes putus di facebook ler. lagu Cinta Muka Buku sudah, lagu Putus di Twitter pun sudah. kena wat lagu br lg nie... hehehe...
yg bagusnye si Lewis nie, dia call polis & bgtau dia yg bunuh 'bini' dia tu even dah 10 hari blalu. sian kat anak² diorang jd mangsa facebook. nie la jd nyer bl dah menyalahgunakan teknologi. smakin maju teknologi, smakin mundur mentaliti. kat Malaysia nie pun dah byk sgt kes curang secara online. nak bunuh diri pun update status kat facebook. kapel yg gaduh² tu x yah citer ler... skit² marah kat facebook. skit² mengamuk kat facebook. bl dah setan masuk dlm badan, ade ler yg ambil kesempatan dlm kesempitan. dah tau rumahtangga ade masalah, ade pula yg cuba jd orang ketiga, konon² nak tenangkan fikiran si mangsa. org kalo tgh marah giler dgn seseorang, tetiba dtg seseorang memujuk.... konpem cair punyer. x kira la anak 10 org skali pun.
sll aku baca statement, facebook nie yahudi yg punyer. so... plan yahudi nak kucar kacirkan umat Islam dah bjaya. salah satunye melalui facebook. dari satu sudut lain, mmg kita akan mengiyakan saja. tp aku sendiri cuba pandang dr sudut yg berbeza. ini bukan bmakna aku menidakkan misi yahudi tu sendiri. katakan kita diberikan sebutir peluru buatan yahudi. apa kita nak buat dengan peluru tu? kita nak pulang balik kepada puak yahudi tu supaya mereka dapat membunuh umat Islam? atau kita gunakan peluru tersebut untuk bunuh puak yahudi?
berhati² menukar status kat laman sosial terutama kalo dpt pasangan panas baran :p hehehe....

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com