Out There We Are One

Garuda terkam Harimau?

24 jam selepas sepak mula, akhirnya....
TAHNIAH HARIMAU MUDA!
tapi kenapa entry aku tajuk GARUDA TERKAM HARIMAU? hehehe.... actually aku nak refer balik berita yg aku 'peram' yg dikeluarkan oleh pihak Yahoo! News shari sblm final. maybe ada typing error tapi sbg brand yg agak femes tu, mmg sengal la diorang. terutama berita yg dipublishkan tu mbuatkan aku ketawa bguling2 :))
20/11/11 @ 4pagi (waktu Malaysia)
"Indonesia beat Malaysia in SEA Games football final". hahaha... tajuk aje dah bikin panas. suka ati nak buat 'ramalan'. bajet mcm bagus ala2 Paul, si sotong ramalan yg dah 'arwah' pd 26 Oktober 2010 pada usia 2 thn tu kot. huhuhu... dah ler berita tu kuar shari lebih awal menjelang final, buleh pulak tulis INDONesia kalahkan MALAYSIA :)) pelawak! pelawak! pelawak!  adakah ramalan benar belaka? tnyata ramalan meleset sm skali. kalo nak tgk berita tu, sila [klik sini]. itu pun kalo diorang blum delete lg berita sengal tu :p tp ms aku check td...diorang just ubah tajuk berita aje :)) kantoi! muahahaha....


ha! nie br betul! Harimau Muda baham Garuda! Malaysia Boleh! Malaysia Boleh! Malaysia Boleh! smpi serak aku jerit mlm td. tu pun last minute dpt tgk coz sblm tu aku ade ceramah kursus 8:30mlm - 10:30mlm. nasib baik ler game smlm agak pjg. so, smpt ler aku layan dsaat2 terakhir. 11 orang mampu mdiamkan 100ribu org di Stadium Gelora Bung Karno! Garuda dibaham Harimau Muda melalui sepakan penalti 4-3 slps terikat 1-1. Badrol Bakthiar menjadi wira Harimau Muda selepas menjaringkan sepakan penalti terakhir dalam perlawanan tersebuttapi dlm 100ribu org penonton INDONesia nie, bkn sume perangai x btamadun. tp mcm biasa ler, kerana stitik nila, habis susu sebelanga. cer tgk status salah sorang fan Garuda slps pasukan bola sepak mereka dimalukan dhadapan penonton sendiri ditempat sendiri! malu nie!
"doa orang teraniaya pasti dikabulkan"
x pe la, buang yg keruh... amik yg jernih. tp aku tetap x kenan dgn perangai x btamadun diorang tu! muahahaha... btw, 2 org penyokong Garuda mati lemas ketika bsesak dlm stadium. takziah dr kami rakyat Malaysia. sblm aku mengakhiri coretan kali nie, jom layan VT edisi khas dr aku utk tatapan korang sume :)) muahahaha.... malu wei! saksikan detik2 kemenangan yg sempat aku rakam :)) sila abaikan sore aku yg sumbang mambang tu k. excited punyer pasal aku bantai jerit aje. puas hati garuda kena baham dgn Harimau Muda! Gooooooooool!!!

Malaysia Boleh! Malaysia Boleh! Malaysia Boleh!


2 comments:

  1. woooooo.... nak sign! nak otograf! hahahaha... tQ mak dara jenguk blog yg x sberapa nie :p

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com