Out There We Are One

Kempen 'PLU' di Malaysia!

SEKSUALITI MERDEKA adalah suatu acara tahunan mengenai hak seksualiti yang diadakan di Kuala Lumpur, dengan kerjasama gabungan NGO Malaysia (Malaysian Bar Council, SUARAM, Empower, PT Foundation, United Nations, Amnesty International) dan individu². Kami mengadakan bengkel-bengkel, perbincangan, pemutaran filem, penulisan surat dan hal-hal yang lain berkaitan seksualiti. Kami menggunakan istilah 'Seksualiti Merdeka' untuk mengingatkan bahawa walaupun kita telah berpuluh tahun Merdeka, namun tidak semua rakyat Malaysia yang dapat melahirkan diri mereka yang sebenar.

Kami percaya bahawa setiap orang di Malaysia berhak untuk bebas dari diskriminasi, keganasan ataupun gangguan hanya kerana orientasi seksual dan identiti jantina mereka. Kami percaya bahawa kita semua berhak untuk bertanggungjawab terhadap tubuh kita sendiri. Kami percaya setiap orang berhak untuk menyayangi dan disayangi, sama ada dia gay, lesbian, biseksual, transgender, heteroseksual, aseksual, pansexual dan sebagainy
a.  [sumber]

mengucap panjang bila aku tgk event nie. mmg lahanat sungguh diorang! mereka cuba mhalalkan spesis People Like Us a.k.a 'PLU' di Malaysia. spesis² ini merupakan golongan hubungan sesama jenis tmasuk yg btukar jantina! event ini juga mdapat kerjasama beberapa NGO termasuk Badan Peguam Malaysia. mesti korang sume kenal bekas presidennya iaitu Ambingai karawale tu kan! event nie pun drasmikan oleh Ambingai nie! x abis² cari pasal. dl kes murtad Lina Joy dia mptikaikan undang² syariah, slain tu dia juga mpsoalkan agama Islam sbg agama rasmi coz dia kata agama Islam sm mcm lain² agama! aku pun kadang² konpius dgn fungsi sbnr Badan Peguam Malaysia nie.

Support Your LGBTIQ Friends merupakan kempen mereka utk event thn ini. tahukan korang maksud disebalik LGBTIQ tu? Lesbian, Gay, Bisexual, Transsexual, Intersexual, Queer! nauzubillah!

Admin² Group Seksualiti Merdeka @ FB
salah sorang admin, Khartini Slamah merupakan seorang maknyah. aku x pasti sm ade dia nie melayu Islam atau x. nampaknyer mereka mula bgerak secara terang²an tanpa takut. aku pun x tau nak ckp ape lg dah. nak salahkan mereka? smpi kiamat mereka x ngaku salah! nak harapkan pemimpin pun... x leh pakai gak. kite sendiri kena cegah! spesis² ini pun dah x malu & segan mengaku spesis 'PLU'!

pengakuan Khartini Slamah!
event mereka blangsung bmula 1 Nov 2011 dan berakhir 13 Nov 2011 di The Annexe Gallery, KL! nampaknyer perayaan Aidil Adha thn ini telah dicemari dgn insiden² ini. Ya Allah! Kau lindungilah kami dari kemungkaran ini!!! sebentar lg, mereka akan adakan forum yg bertajuk...

Astaghfirullah! apa nak jadi dgn Malaysia skrg nie! mereka cuba nak bela nasib & pertahankan hak spesis² 'PLU' kat Malaysia! adakah sbg Negara Islam... kita nak biarkan Malaysia jadi LUBUK PLU! x kan nak tunggu BALA drpd Allah SWT br nak btindak! nak tunggu Malaysia diterbalikkan ke! minta dijauhkan! lihat saja aturcara program² mereka.... sungguh menjijikan!!! aku dah mls nak tulis lg...bikin hati panas!
pohon bantuan saudara² Islamku.... buka group fb Seksualiti Merdeka dan klik report group!
jazaka allahu khayran ~

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com