Out There We Are One

tipah tertipu lagi!

Gores & Rugi
haaiiisssshhhhh! br aje aku update pasal gores & menang 2 hari lps [klik sini], dah ade lg sorang kena kencing! kali nie kena kencing rm2ribu. nasib baik bkn rm2juta mcm sblm nie kan. rm2ribu pun duit gak! sabo aje ler. x kira la melayu ke, cina ke, india ke, serani ke... kalo dah bebal mmg senang kena tipu. 'pengalaman mendewasakan aku'. aku mmg benci giler dgn penipu terutama bl libatkan duit nie.
insiden kali nie blaku di selatan tanah air. sorang nenek berusia 60 thn kena kencing dgn aweq muda berusia 20an thn. nenek nie menang rm150ribu. TAPI dgn syarat kena byr rm6300 sbg cukai. cukai pekejadahnyer? dah menang leh pulak kena caj cukai. dsbbkan masih x mcukupi, nenek nie disuruh wat personal loan sbyk rm6ribu. peerrrggghhhh.... mmg giler babeng diorang nie. buleh pulak suruh customer pinjam duit! mmg hawau diorang nie. agaknyer dah tdesak, company tu amik gak rm2ribu tu, manakala nenek tu cuma dpt ketuhar x bjenama yg ntah bape nilainyer. alahai nenek, rm2ribu tu leh beli ketuhar brand antarabangsa tau!
namun, company tu tabur janji palsu dgn mengatakan akan bg batu jed korea bnilai rm12ribu jika nenek tu bg rm6ribu! nasib baik last minute nenek tu 'bijak' & buat laporan polis. kalo x melayang duit rm2ribu + rm6ribu = rm8ribu! dapat ketuhar aje? muahahaha.... gelak2 gak, tp jgn abaikan peringatan nie OK!
Boi Ing Sooi @ Ooi Geok Eng, 60 (Tebrau, JB)

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com