Out There We Are One

Widget Iklan Percuma @ Blog

selama nie maybe ada diantara kita perasan, ade sesetengah blog caj serendah rm10 utk sbulan kalo kite nak promosi blog/website kite di blog mereka. bagus gak utk cr side income;) tapi jgn x tau ade gak yg menawarkan promosi percuma aje. servis ini boleh didapati di web abcdead.com sblm tu korang kena register dl br leh guna servis tu OK. ramai yg dah guna servis nie utk promosi blog kengkawan yg lain. contohnye spt blogger mia [klik sini]. kenal mia mlalui dRbuku [klik sini]. hehehehe.... tQ to mia coz rajin sgt wat entry pasal iklan percuma dan listkan bloggers2 dlm entry mia tu. salah sorangnyer dah tentu ler aku sendiri....top10 tau! hahaha.... thanx again :p

blog sape ek no.10 tu :))
1. OK! berbalik kpd citer pasal Iklan Free tu...mcm yg aku cer citer td, korang kena register dl. mula2 skali korang buka abcdead.com [klik sini]. layout pun dah cantek skrg :p ade beberapa perubahan nampaknyer.
ingin letak widget iklan percuma di blog/web anda?
2. pastu korang nampak x simbol bendera Malaysia yg bulat2 tu, korang klik situ... nanti kuar satu menu ala2 start menu dlm pc korang. klik 'daftar akaun'.
klik simbol magga utk pengguna bdaftar
3. isikan maklumat2 yg dikehendaki dlm form, pastu klik daftar.
borang pendaftaran
4. slps daftar, link pengesahan dihantar ke email korang :p senang x? kalo x de dlm inbox, maybe masuk dlm folder spam.
jgn lupa check email korang k
5. pastikan korang klik link pengesahan dlm email tu. lps tu....siap sudah sesi pdaftaran!
pendaftaran berjaya!
6. cam ne nak dptkan widget tu pulak? korang repeat step 2, klik simbol mangga utk daftar masuk (logon). masukkan nama samaran & katalaluan yg telah korang daftar td. klik masuk.

daftar masuk
7. slps daftar masuk, korang akan nampak ayat 'Klik disini jika anda mahu letak iklan sebegini di website anda! Percuma'. so lps korang [klik disini], akan tpapar setting utk widget tu.
setting widget iklan percuma
8. ade 3 jenis iklan. korang pilih mn yg korang suka. copy kod html tu & masukkan dlm blog korang.
copy paste koding dlm blog
9. korang leh setting sendiri iklan percuma tu di tab 'Gambar Advertise Here', 'Gambar Image Not Available' & 'Contoh Pengubahsuaian Iklan'. sila rujuk gambarajah step 7. pastu SIAP SUDAH! hehehe...klik kat mn2 widget iklan percuma yg kosong & masukkan url & banner korang.
masukkan url blog & url banner
10. war war kan widget iklan percuma korang kat rakan2 bloggers yg lain supaya diorang promosi url diorang kat situ :p korang pun leh tlg promote sendiri ;)

widget iklan percuma


sori la ek jika penerangan aku nie agak detail giler & pjg lebar coz aku sll anggap someone/somebody yg aku nak ajar tu zero coz bkn sume bloggers celik it. sian kalo ade yg tertinggal jika asyik advance aje kan :D so, sm2 ler kite celik it OK! hehehe...

5 comments:

  1. wahh... dodol. terima kasih sudi sebut mia di sini.

    terharunya baca entri ni. keep in touch always...

    ReplyDelete
  2. kasih diterima :p mia pun sll mention nama d0d0l dlm entry gak kan :D hehehe

    ReplyDelete
  3. welkam tihara...sharing is caring;)

    ReplyDelete
  4. Urusan Nikah Dua Pakej Kahwin Lari Khidmat Poligami Siam Thailand

    Khidmat Kahwin Sesama Urusan Mudah Nikah Lari Poligami Di Siam Thai

    As salam,

    Sy menawarkan khidmat nikah, kahwin, poligami, wali hakim dlm masa 1 jam shj yg dibuat di Pejabat Majlis Agama Wilayah Yala Cawangan Betong. Kwsn ini aman & tenteram tanpa sebarang perintah darurat. Tiada ancaman banjir seperti di Songhkla & Narathiwat. Penduduk di sini jg masih menggunakan bahasa Melayu & Ringgit Malaysia dlm urusan seharian.

    Hanya Negeri Yala mempunyai Pejabat Agama yg trletak 5 minit perjalanan dr Kompleks Imigresen (5 minit shj dr sempadan Malaysia). Jgn percaya dgn kenyataan dr pihak tidak bertanggungjwb krn semua nikah yg dibuat dlm Pej Agama adalah sah & diiktiraf. Ini telah disahkan oleh Pejabat Agama di Malaysia & di Thailand.

    70% nikah yg dibuat di Songhkla & Narathiwat tidak sah dr segi syarak. Saya telah membawa lbh dr 100 psgn tanpa sebarang masalah utk mendaftarkan perkahwinan di Malaysia. Kadi Wilayah Yala trdiri drpd tokoh terkenal seperti Doktor, Pengetua Sekolah, Wakil Rakyat, Dato, Senator, Tuan Guru dan Pegawai Majlis Agama akan menjadi saksi nikah. Sijil Nikah yg asli akan terus diserahkan slps akad.

    Tiada masalah utk daftar di Malaysia krn semua dokumen yg berkaitan akan dibekalkan. Pegawai Agama di sana jg sedia dtg ke Malaysia bg membantu urusan daftar nikah psgn. Elakkan bernikah di tempat awam seperti rumah kadi, masjid, hotel, dll krn psgn berisiko ditipu oleh Sindiket Nikah yg tidak diiktiraf. Tidak sah nikah jika akad dibuat dlm Malaysia oleh kadi dr Thailand.

    Kenderaan disediakan dr Tol Kuala Kangsar Lebuhraya PLUS/Pulau Pinang/Gerik/Pengkalan Hulu.

    Saya sendiri menguruskan segala urusan hingga selesai, bkn melalui pihak ketiga atau agen.

    Sila email elmyda@gmail.com atau call 0175955633 utk info lanjut.

    Terima Kasih.

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com