Out There We Are One

aku dah ada domain sendiri!

saat² terakhir sebelum berpindah ke rumah baru :p
SELAMAT TINGGAL BLOGSPOT!
huhuhu... sideh x :p setelah hampir 3 thn aku menumpang, akhirnye dpt gak domain sendiri. mcm x caya lak :p apsal la aku x tukar dr dl kan. hehehe.... mulai hari ini, bl0g-d0d0l.blogspot.com telah bertukar ke www.d0d0l.com ;) terbaek dr ladang!
aku beli domain nie kat NetKL [klik sini]. aku dah survey... ramai bloggers ckp NetKL adalah antara yg tbaik. so... ape salahnyer kalo aku mcuba. try & error katakan :p lg pun stakat beli domain aje dlm rm30++ stahun. murah la gak kan. kalo rasa mcm malas nak setting sendiri, leh gak suruh NetKL setup terus blog kite ke domain tu, caj rm3 dikenakan hanya skali tu aje. pastu diorang tlg setting mn² yg patut. dlm 2-3 jam, dah dpt domain sendiri. stakat nie, servis diorang mmg tip top. aku tanya aje (email) terus diorang jwb. 10 kali aku tanya, 10 kali gak diorang jawab. so... mmg aku puas hati la. x pe, kite tgk dl dlm stahun nie mcm mn. kalo OK, aku akan terus jd pelanggan yg setia smpi bl² :p kalo x OK... cr port lain :p customer is always right kan! hahaha.... 
caj rm3 untuk setup domain
wat ms nie aku hanya 'mampu' beli domain aje dl. lg pun aku bkn blogger tegar yg pro. blogger cikai aje. follower pun x smpi 100 org. hahaha... kalo ade rezeki lebih, aku beli skali dgn hosting :D x pe... penaja kan byk :p klik² aje dah dpt duit. hehehe....
cantek gak tarikh hari nie. thn dpn leh sambut anniversary blog aku yg stahun jagung pd 12/12/12 :D hihihi... dan pd hari nie gak dgn rasminye aku akan bpindah ke rumah sewa baru. hampir sminggu aku menumpang drumah member. tpaksa ler tebalkan kulit muka yg halus mulus nie :)) mlm nie konpem penat giler nak kemas brg². mcm nie ler life aku. pindah randah sana sini. dah mcm org nomad lak. ntah bl la dpt pindah ke Johor, bkhidmat  untuk negeri kelahiranku yg tcinta :p hehehe....
kpd bloggers² yg still pakai blogspot/wordpress & sewaktu dgnnyer, moh kite btukar ke domain sendiri. best woooo... sbulan rm2.65 aje tau. kalo nak follow mcm aku,  leh try NetKL [klik sini]. slain tu ade gak yg lain². kena pandai survey.

6 comments:

  1. tahniah ya... dah ada domain sendiri. semoga berblogging dengan lebih serius lepas ni...

    :)

    ReplyDelete
  2. tahniah dengan domain baru ye

    ReplyDelete
  3. saya coming soon Insya-Allah

    ReplyDelete
  4. mia ~ x leh nak serius coz sejak azali mmg spesis sense of humour :)) maklum ler... org johor nie kan kelako orgnyer =)) muahahahaha

    razif ~ tQ...nie pun setelah 3 thn blogging br tfikir nak ade domain sendiri :p

    ReplyDelete
  5. tahniah dodol! dah ada domain sendiri..

    *mode berangan: bilalah nak ada domain sendiri ni...

    ReplyDelete
  6. izan ~ tima kacih ;) x yah berangan.... skrg gak leh beli domain sendiri :D hehehe

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com