Out There We Are One

Hi Hi FiBox! Bye Bye ShoutMix!

 
memandangkan perkhidmatan percuma ShoutMix akan dihentikan mulai jam 12 mlm nie [klik sini], tpaksa ler aku beralih arah ke perkhidmatan percuma yg lain :p hehehe... actually byk yg free smpi x tau nak pilih yg mn satu :p ms mula² tu aku dah plan nak pasang CBox dlm blog aku nie. awal² dah register ;) hahaha...
skali lg aku survey... tjumpa la pulok FiBox nie. mmg simple giler. coding dia pun ciput aje.
br aku tau FiBox nie buatan Malaysia der;) support our local product! oh yeah! hehehe... btw, tpulang pd taste masing². aku bkenan ngan FiBox, so secara rasminya aku guna FiBox mulai hari ini di penghujung 2011!
memandangkan aku sendiri pengguna baru FiBox, so aku nak explain skit la cara² nak register & guna mende alah nie. hihihi....
langkah pertama! korang buka link FiBox nie dl [klik sini] nanti korang nampak la website tu

langkah kedua! korang klik sign up, nanti akan kuar login form atau dlm bhs jawa... borang tanda atas :p hahahaha.... masukkan email & password, pastu klik butang continue. aku x suka daftar guna pesbuk :D


langkah ketiga! semak email korang lps dpt msg mcm nie."Thank you for signing up! Activation email has been sent to: email Simply activate your account and start using fibox." kalau tiada dalam inbox, semak dalam folder spam. klik link yg diberi OK. nanti korang akan diterbang ke web FiBox semula.

langkah keempat! masukkan email & password yg korang daftar tadi, klik butang login ;) bagi pengguna sedia ada, korang klik tab log in, pastu login mcm biasa :D
 
langkah kelima! korang klik setting. klik aje... jgn byk bunyi. hahahhaa....


langkah keenam! korang copy embed codes yg diberikan tu. saiz ikut suka ati korang. mcm aku buat saiz 200 x 400 :p hihihi....
langkah ketujuh! lps copy dah tentu nak paste kan. korang g kat blog korang (blogspot), klik design > add a gadget > html/javascript. korang paste kat dlm content tu. pastu klik save.


dah siap! letak la kat mn² korang nak letak asalkan nampak cantek blog dmata korang :p hihihi... yg paling best sbb ade icon smiley ym tu :D pssttt... korang leh delete msg² yg x sesuai di dlm fibox chat korang. yg penting kena login dl k

smiley
nie bkn tutorial coz aku bkn tutor :p skadar perkongsian ilmu sesama blogger ;) kalo suka, klik like ;) jgn lupa tinggalkan komen kat FiBox yg baru tu :p

2 comments:

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com