Out There We Are One

pindah rumah baru...

rumah sewa aje pun :p x mampu nak beli rumah sendiri. hahaha.... slps hampir sbulan menempuh onak & duri, akhirnya berambos sudah aku & hosmet² aku dgn sgala hormatnyer. hehehe... byk dugaan tul ms nak kuar dr umah sewa lm. pastu dgn perangai penyewa br yg x sbr² nak masuk. bikin ati aku panas. buleh pulak pesan kat aku suruh bersihkan rumah kasi clear. amboi!!! aku dl masuk umah sewa pun basuh sendiri k. ingat aku nie org gaji ke? tp aku clearkan gak umah tu. cuma hasil drpd operasi mclearkan umah tu aku longgok dpn umah. ha... angkut ler sendiri k. dah kira untung aku kasi clear umah. tunggu aje ler lori sampah kutip awal pg nanti.
seronok dok umah tu coz mcm pelbagai kemudahan senang nak dpt. cuma aku x bkenan coz kawasan tu jd port geng² denggi. dlm sbulan ntah bape kali kena fogging. yg aku pelik, lps fogging masih ade lg geng² denggi. x lut kot dgn fogging tu. lps tu leh pulak ade cik ti yg rajin bebenor melawat kawasan time aku sedang lena dbuai mimpi. skit² nak gigit kaki aku. smpi bdarah dbuatnye. sabo aje ler. balas dendam kot agaknye coz anak² mati kejang coz aku letak racun dlm makanan. muahaahaha... jahat x aku? 
slps 2-3 hari bturut² kemas umah, akhirnye selesai gak. mlm td last kemas umah smpi lewat mlm. mandi peluh gak mlm td. barang² aku aje dah penuh 1 kereta. tu pun 3x trip br setel angkut brg ke umah sewa br. malangnyer... tn umah yg br tu akan kuar dgn rasminye pada hari ahad nie! peerrrgggghhhhh! tpaksa ler merempat utk 3 mlm nie kat mn².

akhirnye aku dpt gak melepak umah  member aku dr Tawau. yg penting ade UNIFI. laju giler xtvt internet aku mlm nie. tp 3 mlm aje ler coz lps tu dah leh masuk ke umah sewa br. x mampu nak guna unifi nie.... cukup ler berukband stakat nie :)) member aku amik pakej korporat rm200++ tuu.... patut ler laju! hehehe.... jom layan gambar time sesi pindah rumah sewa :p
slps sesi mjahanamkan 'gerobok' hahaha...
sbahagian brg² aku :D
penuh kat bonet blkg :))
dpn pun penuh...
blkg nie lg la penuh!
sedekah brg tpakai tmasuk komp lama kat apek nie ;)
bye² apek (bkn KFCM tau)
dumbbell kesygan aku :p
tpaksa tumpang kete jiran sblh :p
sumbat slagi leh sumbat!
tima kacih jiran sblh 'pakcik baju putih'
lps blk keje.... kt org g mkn kat sg ramal, bangi. ape ek name tmpt tu? garden cafe x silap aku. 1st time dtg sini. biasa² aje kot. harga murah kot. depend ape yg diorder ler. mcm aku order mee bandung muar. yummy! harga spinggan rm5. ok la tu kan. yg buat nie org muo...mmg mantap la! jemput melantak =p~
kuah dia mmg sedap! tp telor pecah x bape mjadi :p

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com