Out There We Are One

suar aku! suar aku! suar aku!

hari nie agak tension gak, tp masih mampu gelak :p sebab last minute x jumpa suar keje :)) aku dah siap pakai bj keje, skali x de seluar pulak dah. adoiyai... br aku teringat. aku bw shelai aje. tu pun tgh bsh. yg lain masih kat umah sewa yg ntah bl aku nak masuk pun x tau. aku bajet 2-3 mlm aje nak merempat kat umah member aku. tp nie dah masuk 4-5 mlm. sbb tu aku bw skit aje pakaian. sabo aje ler. x kan nak g keje pki suar jeans pulak kan. pastu ade suar trek aje. tu pun utk tido.
terus aku sms pegawai aku. aku ckp dlm jam 11 pagi masuk opis coz ade urusan skit. nak x nak tpaksa ler aku beli shelai suar keje. tepat jam 10 pagi, aku smpi alamanda. nasib baik carrefor dah buka. so, misi mcari suar pun bmula. buleh tahan gak harga pakaian kat carrefour nie. dah ler x de brand, mahal pulak tu. hampeh tul!

cari punyer cari akhrnyer jumpa. amik ms skit coz nak cr harga yg paling murah. hahaha.... harga rm21 aje. buleh la drpd aku x de suar nak pakai g keje kan. kalo kat pasar mlm dah leh mintak kureng smpi rm15 nie. hehehe... memandangkan x byk pilihan, aku amik aje. ngam² tinggal sehelai aje saiz suar yg aku nak iaitu saiz 32". cuma tang kaler aje aku x bkenan. nak kata hijau, tp nampak mcm kelabu. ntah ler.... janji leh pakai. lps byr, aku terus ke tandas tukar suar :)) baju keje dah pakai siap².


lps tu aku terus memecut seribu langkah ke opis coz dkt aje. dah mcm marathon lak. sblm tu aku sempat sambar pretzels almond kat auntie annes :p lapor siot coz x bekpes lg. ade bw bekal, tp utk lunch la. hahaha....

Pretzels Almond!
moral of this story, standby aje ler pakaian tpakai dlm kete utk hal² kecemasan. slain drpd kes² mcm aku nie, leh gak standby kalo pakaian basah kena hujan. maklum ler skrg nie hujan lebat aje memanjang. x pasal² kena beli br. nasib baik dpt harga murah. kalo x, kopak ler sblm waktunyer. huhuhu....

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com