Out There We Are One

Adf.ly dalam FiBox Chat


maybe ramai pengguna FiBox Chat (FC) tertanya2 kenapa ada link adf.ly disetiap permulaan link blog/website dlm FC? maybe ade sesetengah pengguna terganggu dgn kemunculan banner diatas setiap page yg dibuka ;) 
mesti korang pernah dgr pasal bit.ly kan? fungsi lebih kureng aje. pendekkan url yg panjang lebar. cuma bezanyer adf.ly nie leh buat duit. x de la byk mn pun. stiap kali kite klik cuma dpt $0.00006 (top banner) tau. nanti korang tukar sendiri nilai ke RM k :p tapi skurang2nya ade ler gak masyuk skit drpd x de kan ;) hehehe...
berbalik kpd isu link adf.ly dlm FC, buleh la rujuk statement yg dikeluarkan oleh pihak FC sendiri spt dibawah nie...


so, drpd pjelasan diatas dpt ler kiranye kite memahami situasi yg blaku skrg nie :D pihak FC 'terpaksa' buat demikian utk cover kos yg diorang kena bayar. kita guna mmg free, tapi mereka bayar;) x salah kan saling tolong menolong;) lg pun aku rs banner tu x de la mganggu sgt pun;) korang leh pangkah kalo nampak mcm semak :D kalo nak biarkan aje pun ok gak... x mjejaskan blog korang pun. hihii...


aku sendiri gunakan adf.ly untuk cari side income;) nak jadi blogger nie kena pandai cari duit lebih. maklum ler... nak byr domain & hosting. hahaha... sbg contoh, cuba tgk pic kat atas nie. Ombak Rindu Akustik ;) pernah dgr muzik sentimental menggunakan gitar, flut & rekoder? yg pernah dgr tu mesti layan habis. mmg sideh giler dgr lagu tu. lagi sideh dr nyanyian hafiz & adira. hahaha :)) kalo nak dgr, korang klik pic atas tu utk donlod mp3. utk makluman korang, aku guna link adf.ly utk operasi mdonlod. amacam? masyuk x?
so, sape2 yg rs nak cr side income lebih mlalui adf.ly nie, sila la klik kat banner adf.ly atas tu & register. free aje pun :p
sape suka Ombak Rindu Akustik...sila LIKE! hehehe....

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com