Out There We Are One

Block msg dalam FiBox Chat

FiBox Chat dah tambah fungsi baru. maybe dah lm kot ;) cuma aku br pasan :D hehehe... fungsi yg aku maksudkan adalah FILTER dbahagian setting. dah ada filter nie, senang skit keje aku nak block mn2 'spam msg' dlm FiBox Chat aku tu. 


ade 4 jenis filter iaitu Allowed Domain, Bad Word Filter, Bad Name Filter & Bad Website Filter. aku pun x de la tau sgt fungsi² nie. tp aku paham ler skit². hehehe....
  • Allowed Domain:  benarkan domain² yg dsenaraikan utk guna FiBox Chat kite.
  • Bad Word Filter: tapis perkataan² yg kita tak nak. perkataan² tersebut akan btukar mjadi ***** scara automatik.
  • Bad Name Filter: mhalang user mgunakan username yg kita dah block. akan kuar msg ':( Failed to send this message'
  • Bad Website Filter: tapis url yg kite x suka :p akan kuar msg ':( Failed to send this message'
OK... tu saje stakat yg aku tau ikut kefahaman aku. so, kalo tjumpa msg² yg korang rasa x suka....boleh la block diorang k. hehehe... jgn block sbarangan pulak, nanti x de pulak org nak blogwalking kat blog korang. hehehe... block yg btul² patut kena block aje k ;) adios amigos....

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com