Out There We Are One

buat duit dengan NetKL


aku dpt email drpd NetKL pada jam 9:33 pagi di tahun baru :p rupa2nye ade income lebih kureng rm2 :D Alhamdulillah... rezeki thn br. ok ler tu drpd x de langsung. aku pun br beli domain kat NetKL x smpi sbulan yg lalu [klik sini]. kalo maintain income basic mcm nie, buleh la utk aku byr caj domain kat NetKL nie :D hihihi... x sia2 aku pakai domain sendiri utk blog aku nie :p aku sendiri pun x tau leh buat duit dgn NetKL nie :p
sbb tu ramai bloggers yg masyuk. kena pandai cr side income yg mcm nie la. yg mn dah femes tu, diorang sediakan perkhidmatan iklan berbayar. dr situ income diorang masyuk yg amat. tp blogger yg x bape femes mcm aku nie... lum masanye utk wat mcm nie. traffic pun x de ler tinggi mn :D kang rugi org byr iklan kat aku. hahaha... maybe suatu hari nanti, insya'Allah. pelan2 kayuh. ade rezeki x kemana :D wat ms nie aku bg free aje iklan. ade 6 ruang iklan dlm blog aku nie. sape cepat dia dpt :)) 
aku pun dlm perancangan nak letak iklan Says.my [klik sini] & ChurpChurp [klik sini] dlm blog aku nie. tu pun leh wat side income. stakat nie aku just buat kat pesbuk aje. Alhamdulillah... br2 nie aku dpt cek drpd ChurpChurp yg bnilai hampir rm200 [klik sini]. actually aku x nak cash-out dl. tp tsilap tekan butang, tu yg dpt cek. sabo aje ler. cuma Says.my aje aku x nak kuarkan dl. skrg nie dah cecah rm500. cukup aje rm1000 br aku cash-out :)) hahaha....
mende2 mcm nie la yg mdorongkan aku utk lebih aktifkan diri dlm dunia blogging. bkn stakat celoteh smata2 OK, leh buat duit tau kalo kena dgn caranye ;) so... kpd yg belum ade domain sendiri tu, jom pakat ramai2 buat domain. skurang2nye blog kite ade 'jenama' sendiri :p hihihi... x mahal mn pun, sbulan lebih kureng rm3 aje :D


6 comments:

  1. ermm x pandai dgn netKL nie .. hurmm baguslah kalau ada pendapatan sampingan macam nie ;)

    ReplyDelete
  2. sy dl mmg zero pasa domain nie. dah lps 3 thn blogging... br rs nak ade jenama sendiri. tu yg beli domain. survey punyer survey... diorang kat NetKL tbaik stakat nie. lg pun just beli domain aje. hosting lain kali kot. hari nie register, lps byr...paling lewat pun 1 hari dah ade domain sendiri. pihak NetKL yg uruskan sume tu drpd A smpi Z. kalo x paham, leh email diorang. konpem diorang akan reply secepat yg mungkin. stakat nie puas hati la dgn servis diorang

    ReplyDelete
  3. NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman bl0g pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow
    lg 1 pakjoe dh tekan iklan dekat blog nie...pakjoe nk bg duit sikit kn dh nk bka kolah hahaha

    ReplyDelete
  4. pak joe ~ thanx. nanti d0d0l follow blog pak joe OK ;)

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com