Out There We Are One

penang, wireless & bunga api (mercun)


dah 4 hari aku x leh nak update blog sejak landing kat penang nie dsbbkan coverage utk berukband aku nie mmg hampeh tahap cipan gaung. wilayah celcom kunun. stakat smpi EDGE, wilayah mendenyer! nak buka twitter yg ringan tu pun x leh, nak buka pesbuk lg ler x leh. nasib baik pg td dpt gak setting utk WireLess. boleh la aku surf tenet dgn senang hati. tp x sume leh buka. ade web yg kena block gak. x pe la, yg penting blog, twitter & pesbuk leh buka :)) wakaka.... beruk celcom sila dok diam2 OK!


atas beberapa urusan, aku akan berada di penang smpi 12/2 nie. hampir 2 minggu gak aku cuti2 Malaysia kat sini. hehehehe... actually nak release tension gak coz dah bosan ngadap keje kat opis tu. stress! stress! stress! dtg sini pun stress gak :)) tp dok kat opis lg stress ;) thn nie x de mood keje. so, ade aku kesah. keje pecah pale pun bkn org atasan amik port pun. baik keje biasa2 aje. keje ikut gaji yg dpt ler. kalo nak suruh keje mcm jusa, sila bg gaji pun mcm jusa OK! huhuhu....


dr pjaya aku bgerak lebih kureng jam 9 pagi. tu pun nyaris2 tertinggal bas. pjalanan ke penang amik ms lebih kureng 5 jam. aku nie kalo dah duduk aje dlm bas...terus tutup mata :)) wakaka.... x de ms nak tgk pemandangan luar bas. naik bas aje mesti tido :)) wakaka.... teringat lebih 10 thn yg lalu. time tu ade rusuhan kat KL thn 1998. tmpt aku blaja ditutup sementara smpi situasi mengizinkan. aku naik bas dr KL ke JB. spt biasa aku tido. tido punyer tido, tetiba konduktor bas kejut aku & minta passport. pekejadahnye nak blk JB kena tunjuk passport kan ;) skali aku tgk bas yg aku naik dah smpi kat sempadan Johor-Singapore! lor... terlepas stesen bas larkin rupanyer. bas yg aku naik tu mmg dr KL ke Singapore, tp singgah JB. singgah mmg singgah, cuma aku aje yg lena dbuai mimpi! wakaka :)) padan muka aku!
smpi aje penang, member ppuan yg satu opis (kementerian) dr penang jemput aku kat stesen bas sg nibong. lps aku simpan pakaian, kt org pun kuar lunch. perut mmg dah lapo giler coz x smpt bekpes pg sblm bgerak. just mkn roti aje. kt org mkn kat tepi laut area queensbay aje. mkn nasi ayam & air kelapa. janji kenyang tp lapor lg sbnyrnyer. wakaka :))
memandangkan aku akan bz slama 2 minggu, mlm tu kuar g nightmarket kat area mn ntah kat penang tu. sblm nie dah pernah g ms budak2 komuniti VF buat event kat situ. so, nie kali kedua aku ke situ. bkn ape, aku nak beli ole2 utk aweq aku tu ;) takut x sempat nak beli lain kali. aku kalo bab beli brg2 ppuan nie mmg failed skit. so, aku beli aje ape yg aku rs nak beli. wakaka...


jeng jeng jeng... 5 dlm 1.... wallet biru. hehehe.... aku nampak cantek aje. so, aku pun beli. harap2 dia suka. kalo dia x suka pun... kena suka gak coz aku dah beli kan;) hehehe... kalo ade ms free lg aku try cr barang lain lak. otw nak blk ke destinasi, hp aku padam lak. spt biasa bateri kong. x smpt aku caj lps smpi penang. bl aku blk & caj hp, dpt la msj dr aweq aku. wakaka.... dia meroyan x ingat dunia. dia ingat aku dok bpoya2 ngan kekasih gelap coz senyap terus x layan msg dia. padahal bateri hp aku dah kong :)) wakaka...  lps mkn mlm terus aku tido. hehehe.... mls nak pk, nanti migrain :p sok lusa ok aje dia msg. org ppuan nie kalo dah angin satu badan, jgn dcuit. buat dek aje. sok lusa konpem ok :D lps tu kalo nak pujuk tarak hal. jgn pujuk time dia angin :)) kang btambah kencang ribut taufan :p huhuhu...


mlm td lebih kureng jam 11 mlm, tetiba bunyi dentuman mcm sedang bperang kat luar. skali ade org main mercun & bunga api. punyer ler kuat bdentum, pastu lm lak tu smpi bjam2. sape pulak yg time2 mcm nie. pastu tjumpa ler satu artikel pasal perang mercun nie.
"HOKKIENS celebrate their Jade Emperor's Birthday (Thian-nee Kong Seh) begins tonight (30 Januari 2012) after 11pm and continues into the early hours of tomorrow, the ninth day of the lunar new year. One of the most important celebrations in Chinese culture, the Jade Emperor’s birthday is touted as grander than the first day of the Chinese New Year as it is like a thanksgiving celebration. More-over, it also marks the New Year for the Hokkien community."
patut ler perang x ingat dunia. nasib baik x smpi ke subuh diorang bperang. sabo aje ler....

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com