Out There We Are One

Segmen YY | Mengapa saya Berblogging



sblm aku start bebel, aku nak tag 2 org blogger yg baru nak bjinak² dlm dunia blogging ;)
  1. ryariena
  2. yann
hari nie sudah masuk hari ke 5 tahun baru 2012. dlm ms yg sm masuk hari ke 5 aku demam ;) x tau la nape? maybe start 2012 nie cuaca btukar panas terik. sblm nie hujan memanjang. tu yg ting tong jap. asyik selsema aje. mata pun panas. tp ari nie kureng skit. sbb tu nak sambung blogging :p hehehhe...
mengapa saya berblogging? hehehe... tu topik pd pg nie. sementara idea tgh ade nie, baik aku start menulis. kang blank smpi ke sudah x de idea nak tulis pape :p topik nie adalah drpd salah satu drpd segmen yg diilhamkan oleh blogger Yana Yassin a.k.a YY ;) sape YY? korang kenal? x kenal? aku pun x kenal :)) muahahaha... dlm dunia blogging x perlu tunggu kenal br nak join segmen. join dl br kenal, btul x :D actually, aku dpt tau pasal segmen nie pun melalui mialiana ms aku terjah blog dia pg td :D sape mia? hahaha... aku rs dlm blog aku nie dah byk aku explain sape mia :p korang cr sendiri k :D hihihi....
aku dah start blogging sejak 3 tahun 7 bulan 4 minggu 1 hari yang lalu pada jam 4:41 petang :)) hahaha... dl mmg aku zero bab blog² nie. tp kena paksa ngan member aku suruh buat blog. time tu mmg femes budak² aku blog sana sini. skit² nak tag dgn soklan yg merapu merepek :)) tp sejak ade pesbuk sume terus senyap. yg ajar aku wat blog nie pun dah bsara dr dunia blog. pendek kata ramai member aku yg kaki blog dah bsara awal.
ms mula² blogging... lebih kpd hal peribadi. maklum ler... masih hingusan lg ms tu. byk kisah jiwang karat la, citer sideh la. pendek kata citer yg poyo² gitu. dan ms tu hanya blogging smata². x de tfikir nak letak iklan ke, nak letak widget ke, nak letak shoutbox ke. sume basic giler. very simple blog. ibarat mcm kite taip something kat ms word!
dl aku guna nama alpha7zeno.blogspot.com :p slps dah lm aku menyepikan diri dlm dunia blog, aku create blog baru yg diberi nama bl0g-d0d0l.blogspot.com :)) nasib baik platform blogger (blogspot) nie leh transfer sgala post blog lama ke blog baru. that y la dlm blog aku nie masih ade lg blog² lm :p nak buang syg ;) hehehe... lps dah transfer... br la aku delete blog lama spenuhnyer!
last aku blogging adalah pd bulan Sept 2010. kemudian aku aktif smula pd bulan Sept 2011 slps misi transfer blog lama ke blog baru. hahahaha... stahun tu aku x berblog :)) ini mark zuckerberg punyer pasal la nie. huhuhu... memandangkan aku dah mula bosan ngan pesbuk yg makin x privacy tu...aku kembali aktif blogging. btul² aktif mcm yg korang tgk skrg nie :p aku btambah excited bl leh wat side income ms blogging :D tp x smudah itu kawan² ;) 
aku punyer ramai kawan dr dunia blog. hanya kenal di alam maya tanpa pernah bsua ;) ini mjadikan dunia blog smakin seronok dan juga dua tiga ronok :p persahabatan tanpa sempadan. semuanya hanya dihujung jari. dlm blog nie la tmpt aku meluahkan ape saje yg aku nak. x de sape nak marah. cuma lg best kalo ade yg sudi baca :D skureng²nyer ade teman dari jauh yg sudi dgr luahan hati yg x sberapa nak jiwang skrg nie.maklum ler... hingus pun dah kering. hahahaha =))
ade org suka citer pasal politik aje, ade org suka citer pasal isu semasa, ade org suka citer pasal lawak aje, ade org suka citer pasal gosip artis aje, ade org suka citer pasal agama aje, ade org suka citer pasal cinta aje, ade org suka citer pasal tips ict. tapi aku suka citer pasal sume tu :)) yg penting ape yg tlintas dlm pale hotak aku ketika itu, itu la yg aku akan tulis. tp x de la smpi melampaui batas coz stiap kata² yg diterjemahkan dlm blog akan dihitung di dunia sana kelak :-ss
kalo buleh aku nak elakkan citer pasal hal peribadi terutama bab cinta kat public nie. bkn elok pun sbnrnyer. sideh aje nak citer kat public, kecewa aje nak citer kat public, marah pun nak citer kat public. last² sape yg malu? sendiri gak yg malu. hehehe...kalo boleh elakkan, kite elakkan :p slain dlm blog, dah sll sgt aku tgk kat status fb org luahkan perasaan.  mcm aku nie.... lebih baik bdiam diri drpd bkata yg sia² ;) 
dlm blog nie aku just nak enjoy aje. x nak beratkan pale. blogwalking sana sini cr sahabat blogger yg baru. btukar idea & pendapat. join contest dan segmen. follow sana sini. kalo kite enjoykan blog kite nie, insyaAllah kite akan rasa enjoy smpi bl² swaktu berblogging :D dsamping aku merepek merapu meraban dlm blog nie, aku selitkan juga hal² keagamaan [klik sini] & [klik sini]. x de la nak tunjuk alim ke ape, skurang²nya ape jua keje yg kite buat... ade keberkatannya walaupun skadar berblogging :D spt sabda Rasulullah SAW, "Sampaikanlah pesananku kepada umatku yang lain walaupun dengan sepotong ayat." x perlu tunggu kite bersih dr segala dosa br nak nasihat menasihati ;) walaupun kite ade sedikit dosa, x salah kite mberi sdikit nasihat keagamaan kpd yg lain kerana dlm ms yg sm ianye mberi iktibar & pengajaran kpd diri sendiri agar mjadi lebih baik drpd sblm nie...insya'Allah.
aku rs better aku stop menulis coz kalo aku x stop mmg smpi ke sudah aku menaip aje :)) hahahaha... aku mmg suka menulis bila ade idea. dan aku pernah buat satu buku ala² novel ms time skolah dl. maklum ler cinta monyet. dr start kapel smpi putus.. aku kisahkan dlm satu buku pastu aku serahkan pd empunya diri sblm masing2 buat haluan hidup bsama insan tcinta :p hahaha... aku pernah gak taip panjang lebar dlm blog ms keciwa suatu ketika dulu. siap selit dgn lirik lagu :)) [klik sini] bl baca blk... nak gelak pun ade. korang jgn gelak pulak. maklum ler, tkenang zaman hingusan dl mcm mn. dlm hati ade taman wooooo.... skrg hati dah keras! x de dah blog jiwang2 btagar :)) erk... aku rs mcm nak stop aje td kan? ape pulak aku mlalut lg nie. OK la... stop smpi sini aje k. sblm tu... jom terjah syarat² segmen YY nie. kot² aku tlps pandang :D

  1. Buat satu entri dengan tajuk : Segmen YY | Mengapa saya Berblogging - setel
  2. Tepek banner di atas dan link kan ke entri ini. - setel
  3. Cerita kenapa korang Berblogging. - setel
  4. Tag 2 orang , terima kasih join. - setel
  5. Kalau sudi Boleh LIKE FB Blog Yana Yassin - setel
  6. Siap entri, letak kat komen entri nie yerr. - setel

sekian saja kali nie;) harap YY pun sudi gak LIKE FB d0d0l yg x sberapa nie :p hihihi....bukan skadar LIKE aje, sambil² tu leh gak layan tv channel RTM, Media Prima & Astro. mcm² ada :)) kat dlm blog nie pun ade icon TV, klik aje kalo nak tgk cer citer :p bkn rakaman semula tau, live streaming nie :D adios amigos!

8 comments:

  1. Wahh..siap mention nama aku tu..hihihi..betul tu aku setuju tang sebarkn ilmu agama..:)

    ReplyDelete
  2. yan ~ jgn lupa join segmen nie ;) aku dah tag nama ko. asyik merayau aje kat overseas tu :-w

    ReplyDelete
  3. Yeaaah,..tq sudi join. MMg seronok dunia blog nie bila kita dapat share something buat pembaca,..happy blogging,salam kenal.

    ReplyDelete
  4. inilah kebebasan yang sebenar;) salam kenal gak :D

    ReplyDelete
  5. uiiikkk patutlah tersedak2... hehehe..

    oooo gitu kisahnya. ok, so sweet. baca sampai habis, tak boring pun.

    mantaaappppp...

    ReplyDelete
  6. nasib baik mia tsedak aje;) kalo tcekik td mcm mn la :p hehehe... tQ la sudi baca entry pjg lebar nie :)) hahaha....

    ReplyDelete
  7. dah lama berblog ni.. otai.. gud luck, semoga lepas ni dpt jumpa kawan2 blog..

    ReplyDelete
  8. isk... x de la otai ;) br 3 thn aje blogging :D hehehe... tp mula aktif sejak stahun yg lalu. alhamdulillah...dah ramai kawan blog.

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com