Out There We Are One

BB1M: Baucar Buku 1 Malaysia untuk dijual!


ada sesape nak beli BB1M? wakaka... jangan harap aku nak jual :)) sori to say la, mmg kurang cerdik la sape yg jual BB1M tu? langsung tak bersyukur dgn apa yg diperolehi. dah bagi, gatai nak p jual. bila x dpt, pandai pulak merungut. bkn senang nak beli buku smpi harga rm200 tau.


selepas lebih kureng 2 minggu aku dpt BB1M tu, ms lunch hour ptg smlm aku terjah MPH di Alamada, Putrajaya. sblm nie aku dah survey buku2 yg bakal mjadi milik aku apabila ditukar dgn BB1M nanti. hehehe... so, td aku terus amik buku2 yg dah ade dlm list aku tu.


cer teka buku ape yg aku beli dlm plastik beg atas nie :p hehehe...dgn baucar rm200, aku dpt beli 6 buku. Alhamdulillah... nak tau buku ape? jom terjah!



nampak x? itulah 6 buku yg aku beli mgunakan BB1M. semuanya buku2 islamik. antaranya adalah Muhammad Rasulullah (passport), Anda Bertanya Ustaz Azhar Idrus, Imam Muda, Indahnya Hubungan Suami Isteri, Perang2 Yang Benar dan Aku Terima Nikahnya. memandangkan lebih kurang 4 bulan lagi aku bakal bergelar suami orang, buku2 Islamik yang paling sesuai untuk aku baca :D jom kita terjah satu persatu secara ringkas OK ;)


Muhammad Rasulullah adalah sejenis 'passport' yang mengandungi pelbagai kisah Nabi Muhammad SAW yang serba ringkas tapi padat. saiz berukuran passport memudahkan kita membawa kemana2 saja utk dbaca bl ade kelapangan. harga rm29.90


Anda bertanya Ustaz Azhar Idrus. hensem x UIA nie? hehehe... buku nie mengandungi himpunan jawapan UIA berhubung pelbagai masalah-masalah yang dihadapi oleh umat Islam pada masa kini. maybe soalan2 diambil sedikit drpd pesbuk UIA [klik sini]. jgn lupa website beliau [klik sini]. spt yg tertera dibuku ini, 'Mudah & Ringkas'. harga rm15.00


Imam Muda... sesuai sgt utk bakal2 'Imam' dalam keluarga seperti aku nie. cuma aku dah x bape nak muda sgt :p hehehe... alangkah indahnya hidup jika dapat berjemaah bersama keluarga. lebih indah jika dapat menjadi imam kepada mereka. mudah2an aku mampu mjadi seperti itu. Insya'Allah...niat yg baik pasti Allah SWT makbulkan. harga rm20.00


Indahnya Hubungan Suami Isteri ;) hehehe...kalo ikut cop merah tu, Khas Untuk Suami Isteri Sahaja. tapi aku kan nak jadi suami ;) so... boleh aje beli :D Sabda Rasulullah SAW, "Baiti Jannati" yg bmaksud Rumahku Syurgaku. bkn mudah utk mjaga rumahtangga agar mjadi 'syurga' sesebuah keluarga. sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri ;) hehehe... semoga Masjid yang bakal aku dirikan kelak diredhai & dirahmati olehNYA... insya'Allah. harga rm25.00


selama nie kite dsogokkan dgn citer perang dr barat. kunun2nyer merekalah hero, merekalah hebat. sampai kita lupa jasa & pengorbanan tokoh pahlawan Islam pada zaman dahulu kala. meh layan buku Perang-perang yang benar! yg mn ade anak2 tu, didiklah mereka dgn hero2 Islam. jgn biar mereka bangga dgn Superman, Spiderman, Batman & mcm2 man lg la. citer pasal perang nie, teringat kata2 Saidina Umar bin Khattab, Khalifah Islam Kedua yg mengatakan, "Ajarkanlah anak-anak kalian berenang, memanah, seni mempertahankan diri dan menunggang kuda." x silap aku, diakhir zaman nanti segala teknologi akan lumpuh. kita akan kembali ke zaman awal. bperang secara tradisional dgn pihak musuh, kafir laknatullah. ketika itulah gunanye ape yg telah disampaikan oleh Saidina Umar bin Khattab tersebut... wallahu'alam. rm55.00


4-5 bulan lagi, Aku Terima Nikahnya... hihihi :D mmg sesuai sgt dgn aku buku nie :D titipan erti sebenar perkahwinan, medan memberi yang paling mulia :D so sweet ;) rm55.00


begitulah penerangan ringkas mengenai buku2 yg aku beli hasil daripada pemberian BB1M. syukur Alhamdulillah... kepada sesiapa diluar sana yg TERNIAT nak jual, lebih baik batalkan saja niat tu. gunakan peluang yg dberi utk dmanfaat sepenuhnya dgn bijaksana ;) tak kiralah korang nak beli buku ape skali pun, yg penting semaikan minat mbaca dlm diri. beli buku, dpt ilmu... kekal dlm dada smpi bl2. dpt duit... abis mcm tu aje. dgn rm200, aku dpt beli 6 buku pada harga rm199.90 ;) sposen tu keep the change :p hihihi...

"renung2kan & selamat beramal"

7 comments:

  1. blom pki lagi rm200 xtau nk bli buku apa . xminat sgt baca buku. haha:)

    ReplyDelete
  2. yaya nazeerah ~ jgn lupa abiskan coz expired hujung bulan 3 nie ;)

    w.n.g ~ kalo x mo beli buku, beli la alat² tulis :p hehehe... beli aje pape pun asalkan diorang terima baucar tu :D

    ReplyDelete
  3. alhamdulilah..klo dpt kt aku, kompom aku terjah novel sokmo..gasakkk!!!apesal time aku blaja dulu xdpt baucer nih..haram jadah btol..

    ReplyDelete
  4. time ko kaya² bagai :)) wakaka... tolong kami, bantu kami :p

    ReplyDelete
  5. Hehe betul.
    Ada beberapa kedai buku popular yg terima baucer tu. Lebih baik beli alat tulis, fail ataupun buku2 lain (sekiranya buku akademik dah ada)

    ReplyDelete
  6. tau x pe ;) dsbbkan buku akademik dah dsediakan... leh aje beli barang2 lain asalkan tidak rugi & tidak bazir :D

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com