Out There We Are One

Letak gambar latarbelakang dalam FiBox


semakin btambah2 fungsi dlm FiBox nie kan ;) kali nie leh letak gambar sbg latarbelakang FiBox mcm gambar atas nie :p letak gambar sendiri aje :p hihihi... tp korang leh letak ape2 gambar pun kat situ. gugel aje kat tenet, pastu copy url pic tu. skrg aku nak cer citer skit mcm mn aku buat mcm pic kat atas nie :D


1st skali aku kena tau ape saiz fibox chat aku dlm blog nie. mcm aku punyer saiz 200x400 ;) buleh check dkt setting bhgn overview.


lps tu, aku create layer baru guna photoshop. suka ati korang nak guna ape k :p aku setting saiz sm mcm fibox chat aku iaitu 200x400 :D so... nanti gambar tu ngam2 la tepek kat situ nanti :p


bl dah kuar layer saiz 200x400 tu, ms utk masukkan gambar. x kira la gambar pape pun. so, aku pilih gambar aku sendiri yg sedang menyengeh ditepi kolam :)) wakaka.... pastu edit la pape yg patut mcm masukkan teks ke ape ke bg nampak cantek. aku buat yg simple2 aje ;)


dah siap edit & save, aku upload kat tenet lak. kebanyakkan gambar2 dlm blog nie aku save kat photobucket dl br attach dlm blog. bkn ape, kalo sume gambar save dlm blog, buat nyer satu hari tetiba blogger.com gulung tikar... abis sgala gambar2 aku tu :D hehehe...


bl dah upload dlm photobucket, akan dpt satu url utk gambar tsebut. setiap gambar akan ade url utk senang nak attach kat mn2 dlm website ke blog ke ape ke. 


url gambar tu aku copy paste dlm setting fibox chat kat bhgn customize. nampak x Background Image URL? paste kat situ ler :p pastu Odd Backgound & Even Background tu aku setting kepada 50%. br leh nampak skit gambar latarbelakang tu :D


kalo klik button smiley tu akan kelihatan gambar latarbelakang dgn lebih jelas :D siap sudah! mudah kan :p hehehe... selamat mencuba :D

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com