Out There We Are One

WAJIB DIMILIKI! Biografi Agung Rasulullah SAW

BIOGRAFI AGUNG RASULULLAH SAW adalah sebuah buku yang membawa pembaca mengenal junjungan besar, Nabi dan Rasul terakhir yang diutus kepada kita umat akhir zaman. Sebagai umat yang dilahirkan 1400 tahun selepas kewafatan Baginda tentu kita ingin mengenal perwatakan, rupa paras dan bentuk tubuh Rasulullah. Sebagai umat Islam kita dilarang untuk menggambarkan paras rupa Baginda namun terdapat hadis-hadis yang menceritakan perwatakan dan paras rupa Rasulullah yang dimuatkan dalam buku ini. Buku ini juga memaparkan Perjalanan hidup Rasulullah bermula dari kelahiran, saat kanak-kanak hingga dewasa, isteri-isteri yang menemani sepanjang hidup Baginda, anak-anak dan cucu, sahabat-sahabat dan pembantu Baginda di sepanjang hayat Baginda menyampaikan risalah tauhid.
aku pun baru saja beli buku nie masa jalan² cari pasal kat area Bangi. kebetulan diorang ada buat Pesta Buku di PKNS. pelbagai genre buku yang dijual. diskaun pun boleh tahan. paling tinggi buku keluaran DBP diberi diskaun 50%. tapi aku paling bkenan dgn buku Biografi Agung Rasulullah SAW. dah lama aku target buku nie. cuma x de kesempatan aje. bl dah ade dpn mata, terus aku sambar. harga sebenar RM65. lps diskaun 10%, dapatlah lebih kureng RM59. serius beb, rasa rugi kalo aku x beli buku nie.sbb tu aku malas nak pk panjang ms beli buku nie. yg penting x kan menyesal bl dah beli. buku yg sgt menarik. kualiti pun tinggi. penerangan yg jelas. gambar² bwarna yg sgt menarik. 100% mmg tbaek buku nie!
kalo beli secara online leh dpt diskaun 20%. tapi untuk 50 yg terawal saje. hehehe... sape cepat dia dapat. actually kalo x de diskaun pun... mmg x rugi beli buku nie. sblm nie aku ade beli paspot Rasulullah SAW [klik sini]. tu pun agak menarik coz bsaiz poket. senang dbawa ke mana². sebagai salah seorang umatnya... mmg wajib ada buku Baginda SAW. skurang²nya kita x kan lupa siapa satu²nya Pemimpin Agung kita dulu, kini & selamanya dihati :D sape² nak beli [klik sini] ;)

Firman Allah SWT di dalam surah al-Ahzab ayat 56 yang bermaksud; “Sesungguhnya Allah SWT dan Para MalaikatNya berselawat(memberi segala penghormatan dan kebaikan) kepada Nabi Muhammad SAW. Wahai orang-orang yang beriman berselawatlah kamu kepadanya serta ucapkanlah salam sejahtera dengan penghormatan yang sepenuhnya.”

3 comments:

  1. salam..saya tergerak hati nak beli buku tentang baginda Rasulullah s.a.w ni...saya sebelom ni mmg tak pernah sentuh or pegang buku2 keagamaan ni kecuali saya ada beli tentang Siti Aisyah r.a karya Sayyid Sulaiman An-Nadwi...saya cuma nak tanya macamne tentang isi buku ni?? dia mcm autobiografi Tun.M tu ker atau penuh dengan hadith2??

    ReplyDelete
  2. sy x pernah lg beli buku Tun M (target seterusnyer...), so sy x pasti sm ade sama atau tidak isi kandungannya. tapi buku nie agak lengkap dgn cerita dr saat kelahiran hingga Baginda wafat. ada juga diselitkan dgn hadith². slain tu koleksi gambar yg sll kite tgk di internet. sume gambar bwarna & bkualiti tinggi. btw, mmg puas hati beli buku nie.

    ReplyDelete
  3. owh.macamtu..ok..terima kasih banyak..saya memang nak beli sangat bukuni tapi nak taw review dulu..owh tentang buku Tun M saya ada kenal somebody yang jual buku tu dengan harga 50% dr harga sebenar...kalau saudara nak nnt saya boleh kasi contact number nya :)

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com