Out There We Are One

3 tahun di Putrajaya


ari nie genap 3 tahun aku menjadi warga Putrajaya. nie pun aku dah mula bosan dok sini. hehehe... aku nie mmg jenis x suka dok lama2 kat satu tmpt. mmg dah terbiasa sejak kecil lagi hidup nomad memandangkan ayah aku dl keje uniform. so, paham2 aje la kan. tp skrg ayah aku dah pencen. turn aku lak hidup nomad even bkn keje uniform :p hehehe...
bayangkan dlm tempoh 10 tahun aku bkerja, lebih kureng 7 lokasi kerja aku dah rasa. tp bkn suka2 aku tukar keje. tp dsbbkan peluang yg baik rugi kalo dlpskan. lg pun kalo keje lm2 kat tmpt yg sm dlm tempoh yg lm... konpem tepu pale hotak aku nie.
lps nie aku rs nak minta tukar ke tmpt lain. tp x pasti dlm ms tdekat nie atau 3 thn lg :p hehehe... sume org suka keje kat negeri sendiri. tp aku sebaliknyer. lain org lain taste nyer. hihihi... bkn ape, kalo keje kat kg... kureng seronok bl time cuti perayaan coz x de istilah balik kg kalo dah mmg keje kat kg :)) wakaka...
tapi suatu hari nanti aku pasti akan berkhidmat utk negeri aku sendiri. tunggu dah hujung2 nak pencen kot. time tu maybe dah jd boss :)) br best keje kat kg sendiri :p hihihi...


tapi sblm tu aku teringin keje & lepak kat sini. skali skali dok obersi ape salahnyer :)) kira obersi la sbb kena naik flight kalo nak ke sana kan :D hehehe... lg pun sumber laut byk giler & murah² belaka. kalo dok sana konpem ari2 mkn ikan, ketam, sotong, udang dll. hehehe... nak wat cam ne, daging ayam, lembu & kambeng mahal bebenor :D pape hal bg aku chance merasa dok kuaters kat Putrajaya nie dl puas2. ntah bl dpt masuk pun aku x tau la :D harap² sblm kawen dpt la masuk :p kang x pasal2 dok asing2 lps kawen :)) wakaka...

4 comments:

  1. haha rasa mcm bekerja sambil bercuti lak kalau tuka2 location ni..

    ReplyDelete
  2. kadang2 boss pun bosan tgk staff yg sama :p better apply tukar sblm kena tukar :))

    ReplyDelete
  3. hihi..aku setia pada yang satu :D

    ReplyDelete
  4. setia di jawatan yg sm. sok lusa dpt jwtn lain... setia lg ke kat situ :p hehehe

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com