Cuti-cuti Malaysia di Sabah


skrg aku berada di Tawau, Sabah ;) sedang melepakkan diri di rumah bakal mertuaku :p wakaka... line tenet kat sini mmg kureng skit. stakat line gprs aje ler. huhuhu... so, aku x leh nak update blog sll dlm tempoh sminggu nie coz ari sabtu dpn br aku kembali ke Putrajaya ;)
smlm lg aku dah smpi sini. memandangkan 3 hari ade moto GP kat Sepang... kami gerak awal dr rumah lebih kureng jam 9 pagi. x smpi sejam dah smpi LCCT. naik teksi aje dgn harga rm50 :D 5 jam gak lak dok menapak kat LCCT tu. nasib baik ade WiFi, leh la on tenet sblm blepas.
cuaca smlm agak kureng baik. kejap cerah kejap gelap aje awan. kapalterbang pun bgegar sana sini. dah mcm final destination lak :p huhuhu... pjalanan ambil masa lebih kureng 3 jam. memandangkan blepas jam 3:30pm... so, 6:30pm dah landing kat airport Tawau. kat sini sejam awal. 6:30pm jd 7:30pm.
c acok jemput kami di airport. spt biasa dia dtg dgn famili dia. c acok nie abg aweq aku :p merangkap bakal abg ipar :D hehehe... memandangkan aku dah 4-5 kali dtg sini, so dah agak rapat dgn diorang sume tu. sblm pulang ke rumah, singgah Giant jap beli pape yg patut. byk beli bahan makanan sbnrnyer :p pastu beli KFC yg ade 15 ketul ayam tu :))
pjalanan ke rumah ambil ms hampir sejam gak kalo dr airport td. mamak nyer dah siap masak nasi, pastu sanggar. mamak tu mak dia la. bkn mamak yg kedai mamak tu. sanggar tu pisang goreng :p c acok lak bw buah doyan! pergh! meleleh air liur aku. byk sungguh makanan mlm td. aku byk bedal doyan aje. hahaha...
aku dok sini mmg makanan x pernah putus. ade aje makanan. kalo aku menetap kat sini... konpem aku leh comel mcm aflin shauki =)) wakakaka...
ari nie aku nak brehat aje dl. penat dr smlm x hilang lg. sok br start kuar utk setelkan beberapa urusan majlis kahwin aku nanti. nak g pejabat agama, nak cr butik pengantin, nak jumpa member photographer, nak cr kedai emas utk tempah cincin kawen, mcm2 nak la. hehehe...so, dlm tempoh sminggu nie mmg teramat la bz ssgt smpi x tau nak kata ape dah :D harap2 sume urusan bjalan dgn lancar. insya'Allah. kejap aje nie. pejam celik pejam celik dah sminggu nanti. harap2 sempat la ek. bkn leh turun sll sini. maklum ler, tiket kapalterbang x sm mcm tiket bas :p huhuhu...
ade ms nanti aku update citer lg OK. lg pun line agak slow ssgt. teruskan follow blog nie tau. ade ms ade citer k. adios amigos! nak layan anak buah jap.... anak buah aweq aku :p umairah namanyer :D hihihi....

1 comment:

Terima kasih di atas komen anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l.com@my.com

Lu Langsi Wa Blogging Lagi...