Out There We Are One

'hot air ballon' terhempas di rumah Norman KRU?


hot air ballon? Norman KRU? dua2 betul. yg x betulnyer tang terhempas tu. hahaha... actually hot air ballon tu terlanding betul2 depan rumah Norman KRU. bkn aku yg ckp, tapi Norman KRU sendiri yg ckp kat fb dia [klik sini]. nie bkn kali pertama tau. thn lps pun diorang terlanding gak. x tau ape motif. maybe minat ngan Norman KRU. atau pun nak suruh KRU offer jd stuntman :)) wakaka.. mn ler tau KRUStudios nak bikin film yg ade babak hot air ballon ke :p


jika thn lps 1 hot air ballon terlanding, kali nie 2 hot air ballon terlanding. kalo diperhatikan padang dpn rumah Norman KRU tersangatlah luas. usahkan hot air ballon, helikopter pun leh landing kat situ. hehehe... walaupun aku x bape tau sgt lokasi umah Norman KRU, tp boleh agak kat area2 Cyberjaya gak coz bhampiran dgn lokasi landing hot air ballon di Putrajaya. agaknyer la kot :D


citer pasal hot ballon nie, actually sedang berlangsung '4th Putrajaya International Hot Air Ballon Fiesta 2012' di Putrajaya sejak 2 hari yg lalu dan akan berakhir pada esok hari. so... sape2 yg lum g, sempat gak la nak layan belon panas nie. korang boleh naik skali mende nie. mcm2 acara & xtvt yg dsediakan selama 4 hari diorang kat sini. tapi utk ari nie kalo korang nak layan hot air ballon aje, leh la dtg lebih kureng jam 6 petang smpi ler ke 9 mlm coz ade pertunjukkan bunga api :D so... jgn lupa bawa kamera masing2. yg paling penting, jgn lupa SOLAT! masjid kat sebelah aje pun :p aku harap x de la persembahan x senonoh mcm thn lps dmana sebaik saja azan abis terus diorang pasang lagu disco & ade pulak 3-4 betina gedik dok menari mcm beruk atas pentas. time azan aje diorang stop dlm 5 minit. lps tu bdentum sana sini langsung x respect org nak solat. ingat lps azan aje org terus balik ke? aku pun pernah sound Perbadanan Putrajaya kat facebook diorang... sekali aku pula yg kena banned! hampeh tul. x leh nak ditegur... x nak bg aku komen lg ler tu. aku harap perkara tu x berulang lg ;) jom layan gambar2 Belon Udara Panas di Putrajaya... (credit to 


amacam? gerek seh! bkn aku yg amik pic nie pun :p hehehe... sumber gambar dr laman rasmi event nie [klik sini] mmg rugi woooo kalo korang x dtg tgk sini :D tp yg dok jauh tu... no komen la. korang tgk aje la gambar2 nie. hehehe... yg mn x sempat nak dtg ari nie, leh gak layan sok jam 6 ptg smpi 9 mlm coz ade pertunjukkan laser kalo x silap aku. tp kalo sempat... dtg ler time pagi jam 7 pagi smpi 11 pagi. pg nie pun ade sedang berlangsung :D ari nie maybe aku lyn ptg ke mlm coz ade hal kejap lg. sok kalo sempat aku lyn pg lak. harga tiket utk naik belon udara panas nie adalah RM10 sahaja seorang! kalo nak naik yg blah pagi, korang kena beli tiket kat kaunter jam 7:30 pagi. konpem la bderet org beratur nak beli :p kalo nak naik yg petang lak... beli kat kaunter jam 5:30 petang. time nie lg ramai org beratur :D limit 600 tiket aje tau! 300 utk pagi & 300 utk petang!


selain drpd belon udara panas, korang leh gak naik helikopter yg comel lote nie. tp tiket rm130 la. wakaka... tu pun 5-7 minit aje round putrajaya :p


kalo korang gayat naik helikopter, korang naik aje la KMX Kart yg ala2 GoKart nie. rm10 aje pun. hehehe... actually byk xtvt yg disediakan. tp kang penuh pula blog aku nie citer pasal event nie. better korang tgk sendiri OK :p hihihi... boleh refer kat peta bwh nie kalo nak ke lokasi kejadian... yg dlm bulatan merah tu port naik belon udara panas ;)

6 comments:

  1. x saba nak pegi!!
    hehe eksaited kalah hakim!

    ReplyDelete
  2. g awal pg atau ptg coz time tu leh naik belon :p hehehe

    ReplyDelete
  3. x sempat nak pegi pon sbb lakiku adalah sbg kebizian shooting org kawin..hukhuk..so aku dok ceras diam diam sudah..:D

    ReplyDelete
  4. mcm la aku g :)) wakaka...aku pun sibuk urus perkara yg lebih penting drpd belon2 nie :p tgk dr jauh aje. lg pun panas terik. pastu parking penuh giler. lain kali aku g kalo ade kesempatan ;)

    ReplyDelete
  5. alaaa tak dan nak pegi tgk hot balloon la.. anak tak sihat :( maybe next year la.. uit besar la padang depan umah norman tu..

    ReplyDelete
  6. sm la kiter...x dan nak p ;) tp x pe... tiap2 thn ade :D padang besar sbb rumah norman lg besar kot :p

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com