Out There We Are One

Misi Mencari Baju Nikah Dah Selesai!

tetiba lak ade gambar mawi & ekin ;) hehehe... sblm aku mbebel mlm nie... aku nak wish TAHNIAH kepada mawi & ekin diatas kelahiran puteri sulung Cahaya Malaika yg bmaksud Cahaya Malaikat. Malaika tu adalah Malaikat dalam bahasa Swahili. btw, ko mmg WORLD la mawi!
ape kaitan diorang dgn misi aku mencari baju nikah? jeng... jeng... jeng... ptg td aku & dia pusing KL cr baju nikah. maklum ler tinggal 4 bulan aje lg nie :-ss seram wei! hampir 5 jam gak kuar masuk kedai kat area jalan tar. 4 jam cari baju ppuan, 1 jam cari baju llaki. wakaka :)) paham2 aje la kalo ppuan bshopping nie. masuk 10 kedai lum tentu dpt beli 1 barang. tapi kalo llaki bshopping... 1 kedai insya'Allah leh dpt 10 barang =)) wakaka...


kebiasaannyer org time nikah pakai baju kaler putih kan? tp kami nak lain skit. kami dah sepakat nak pakai baju nikah kaler kelabu :p lebih kureng mcm baju mawi & ekin. tu yg aku up pic diorang tu :p hehehe... sblm nie kami dah survey area shah alam & bangi. yg cantek harga mahal, yg murah x bape nak cantek lak :p tp ade gak 1-2 yg bkenan. so... kira last choice la kalo x jumpa tmpt lain. kat putrajaya? hampeh!
kat kl td mmg nekad cari smpi dapat coz byk lg perkara yg perlu dselesaikan. nasib baik cuaca ptg td OK. risau gak kalo tetiba hujan lebat. maklum ler cuaca skrg nie x bape nak menentu. kejap panas kejap sejuk. kan aku dah demam :D 
citer pasal baju nikah, last2 dia bkenan gak kat satu kedai nie. aku pun x hafal nama kedai tu coz kat jln tar pun bderet kedai pakaian. design pun simple tp OK. aku pun x nak la sarat dgn manik la, liplap sana sini la. baju nikah aje pun. nak pakai pun maybe dlm 2-3 jam aje. dia OK, aku pun OK. terus aje beli. harga? dibawah paras bajet ;) kira ok la tu coz balance leh beli aksesori2 yg bkaitan spt oning. btul ke aku eja tu :))  ala... yg pakai ngan tudung tu =)) wakaka... aku pun x paham sgt barang2 ppuan nie :p
dah selesai beli baju nikah dia, turn aku pulak :D aku cr kejap aje. tu pun kebetulan jumpa ms kami termasuk kedai2 dalam Campbell Complex secara x sengaja. Campbell Complex tu maksudnyer Kompleks Kem Loceng ek? wakaka :)) what ever la..... ms jln2 kat dlm tu terus singgah satu kedai nie. llaki nie jenis x cerewet sgt. sbb tu bl dah jumpa terus aku beli. wakaka... kebetulan ngam2 kaler ngan baju nikah dia. sdondon gitu! tapi sayang seribu kali sayang coz baju nikah stail teluk belanga kaler kelabu x de ler pulok. yg ade cuma cekak musang aje. nak x nak tpaksa gak aku tempah coz dah mmg niat dhati nak pakai baju nikah baju melayu teluk belanga. maklum ler... made in Johor kan :p hehehe... sesi ukur mengukur pun bmula. pastu tambah sulaman2 kat poket, lengan & leher. baju nikah kan ade sulaman2 gitu :D harganyer 2x ganda dr harga baju nikah dia =)) wakaka... over bajet pulak dah! x pe la, nikah skali aje kan. ye ke? wakaka =)) 


so... selesai la sudah misi mencari baju nikah! mmg puas hati sbb dpt kaler sdondon walaupun kedai yg blainan :p target aku seterusnye dah tentu songkok tinggi. benda wajib tu! rasa mcm x best kalo pakai baju melayu teluk belanga tanpa songkok tinggi ;) yg tu aku kena cari kat Johor. original skit :p tp x de la tinggi sgt mcm pakcik atas nie :)) wakaka.... siap ada logo 1Malaysia tuuuuuu =)) x dapek den nolong :p


btw, dah lega skit coz x yah pening2 nak pk pasal baju nikah lg. leh fokus mende lain pulak. konpem btambah bz dlm tempoh 4 bulan nie. weekend aje merayau. merayau aje weekend :p hihihi... hujung bulan nie lak kena cari cincin kahwin! memandangkan llk x leh pakai emas, so...  aku nak cari cincin platinum :)) wakaka...

2 comments:

  1. abg dodol dh nk kwen laaaaaaaaa..tahniah :)

    ReplyDelete
  2. terima kasih ;) jgn frust tau :)) wakaka

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com