Out There We Are One

TIDAK!!! Facebook Page bertukar ke Facebook Timeline Page!!!


serius wei.... aku mmg x suka dgn Timeline kat facebook profile. sbb tu smpi skrg aku malas nak tukar. pening aku tgk. maybe org lain x pening. tapi aku mmg pening tgk timeline. ade gak kengkawan aku yg tertukar timeline... menyesal x sudah :)) wakaka... aku x pasti sm ade boleh tukar ke 'bentuk asal' atau x slps tukar ke timeline. so, wat ms nie aku biarkan aje profile aku tu...


tetiba smlm ms aku buka fanpage aku, tnampak satu msg yg amat menyeramkan! 'Coming Soon: New Facebook Pages! oh tidak!!! Facebook Page akan bertukar ke Facebook Timeline Page secara automatik mulai 30 Mac 2012. adoiyai! ntah2 akan dtg sume profile pun akan ditukar secara automatik ke timeline. sabo aje ler Mark Zuckerberg nie... bikin aku panas aje mamat yahudi sorang nie :-w aku cuba klik butang 'preview' utk tgk hasilnyer...


pergh!!! buruk siot! huhuhu.... lps nie ntah ape lg diorang nak ubah format. masa yg dberi adalah 30 hari sblm btukar secara automatik ke Timeline. alang2 dah mmg akan btukar, lebih baik aku tukar aje terus. lg pun smlm 29 Februari, spesel skit tarikh dia :p dgn hati yg redha & pasrah... aku pun klik butang 'Publish Now' smbl tutup mata x_x huhuhu... 


sblm tu aku upload sekeping gambar utk djadikan photo cover timeline. ukuran standard utk photo cover adalah 851W x 315H. so, kalo korang nak letak gambar kat header fanpage fb korang, sila ikut ukuran tsebut mcm yg aku buat nie...


Congratulations! Your new Page design is now live.


OK! dah btukar Timeline. sbg Admin Page, cuma aku sorang aje nampak Admin Panel nie. lebih kureng mcm pusat kawalan la supaya aku leh setting pape yg patut utk page nie. dlm Admin Panel ade Notifications, Messages, New Likes & Insights. yg aku pasan cuma Messages aje coz sblm nie dlm pages x leh messages. maybe fungsi baru yg aku tlepas pandang kot.


nie la interface baru aku punyer page. x suka! x suka! x suka! nampaknyer kena paksa diri utk biasakan dgn timeline nie. huhuhu...


yg nie pulak adalah 'wall' utk page. so, sgala mcm xtvt spt update status, upload gambar, upload video akan dpublish disini. hehehe...boleh la. redha & pasrah la nampaknyer kali nie.


yg nie agak menarik gak. skureng2nya leh tau bl kite create page utk blog & bl blog diwujudkan. so, blog aku diwujudkan pada 7 Mei 2008. dah 4 thn aku berblogging rupenyer :p cuma br2 nie aje aku wat page utk blog iaitu pd 5 September 2011, kira2 6 bulan yg lalu. cuma yg 'started' aje leh edit tarikh. yg 'joined facebook' tu muktamad x leh ubah ;)


btw, tima kacih bebanyak ler Mark Zuckerberg atas penambahbaikan nie walaupun x sume mende yg diupgrade tu baik2 belaka. buktinyer ramai yg bengang pasal nie. wakaka.... [klik sini] kpd blogger2 yg ade page tu... btukar la skrg sblm ditukarkan :p hehehe...
selamat datang ke page d0d0l yang baharu :p sila [klik sini] utk terjah ;) sudi2kan la jari tu utk LIKE page d0d0l tu tau :D adios amigos

No comments:

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com