Out There We Are One

03 2781 8181 (AIA)


sedang asyik aku bsenang lenang... tetiba aku dpt miskol dari no 0327818181. actually, kalo dia kol skali pun konpem aku x kan angkat. aku mmg sejak dl lg x kan angkat sebarang panggilan no yg x de dlm list tmasuk la no hp. aku lebih suka kalo msg dl sblm kol. dah konpem aku kenal br aku jwb panggilan. kalo x kol la 1000x skali pun mmg aku x kan angkat. hehehe

biasanyer aku akan gugel no yg sll buat miskol kat aku terutama no talian tetap. bkn ape, nak tau gak drpd mn panggilan tu dbuat. mn ler tau kot2 ade dlm list gugel senarai no tepon yg sll wat miskol tu.
aku pun try gugel 0327818181. jeng jeng jeng... ade byk kisah dsebalik no tu rupenyer. patut ler... antara info yg aku dpt adalah spt berikut...
Nama Pemanggil: HELMI [klik sini]
Lokasi: AIA (Agen Insurans)
Tel: 032056111 (6162)
paham x? kalo x paham meh aku explain. si mamat nie agen insurans. mcm biasa ler keje dia kol org sana sini utk join insurans. aku x pasti nape dia just miskol aje. maybe dia nak suruh org kol dia blk, pastu dia akan bebel pasal insurans dia tu. aku nie mmg alergik ngan agen insurans. bkn ape... suruh join mcm suruh gaduh lak. bl x nak... mula la bebel ntah pape ntah. pendek kata agen insurans nie jenis suka paksa org join. tp x sume mcm tu la. kebykkan yg aku kena mmg mcm tu pun :)) wakaka...

sblm nie aku pernah dpt kol drpd airasia. dah ler x bg aku explain. dia sorang aje nak ckp. aku pun biar la dia bebel sorang2. pastu mcm biasa suruh aku join. bl aku x nak mula la ckp dlm nada sinis & penuh sindiran. dah ler awal2 aku ckp aku x nak coz dah ade. tp dia tetap nak bebel... aku diam aje la. x kan ler aku nak amik byk2 insurans. nyawa aku skali aje. cukup ler insurans nyawa pun skali. lg pun aku bkn keje pegawai besar nak amik byk insurans. aku keje kerani aje pun. byk lg hutang yg nak kena potong dlm slip gaji aku nie. x kan dlm slip penuh dgn potongan insurans nyawa kan kan kan...

diorang nie kalo ajak join punyer la manis mulut. tapi bl time nak claim pun boleh tahan manis mulut. sabo aje ler.... x sume mcm tu, cuma slalu tkena yg mcm tu gak. huhuhu... insurans nyawa nie penting sbnrnyer & bguna bl something tjadi kat korang. mmg duit insurans tu x dpt kat korang kalo hilang nyawa, tp skurang2nyer duit tu dpt gak kat ahli keluarga. ringan skit beban diorang nanti. nasihat aku, korang carilah agen insurans sblm agen insurans cari korang... bnanah tinger dgr diorang bebel nanti. kalo korang sendiri yg cari... kurang skit tinger tu utk bnanah :p wakaka :)) lebih afdal insurans yg islamik skit. jgn amik yg amerika punyer... hihihi

2 comments:

  1. Baru dpt call dr no nie.. dan sama seperti encik, sy mmg xangkat no yg xkenal. Lps tue sy akan google no tue

    ReplyDelete
  2. Baru dpt call dr no nie.. dan sama seperti encik, sy mmg xangkat no yg xkenal. Lps tue sy akan google no tue

    ReplyDelete

Komen anda tanggungjawab anda. Sebarang kemusykilan boleh berhubung terus melalui email d0d0l[.]com[@]my[.]com